Simone's Kitchen

Review: Fitbit Blaze

Er zijn best een aantal mensen die me voor gek verklaren dat ik – terwijl ik niet kan lopen momenteel – een nieuwe Fitbit heb gekocht. Want ja ik had er natuurlijk al eentje en ja, echt veel stappen zet ik er niet mee momenteel, maar voor mij is het – behalve het feit dat ik nu eenmaal een gadget freak ben – ook een motivatie om extra mijn best te doen en ook te zien dat ik wat gedaan heb.

En ik vind het een beauty! Niet goedkoop, de prijs voor de Blaze is € 229,=. Best pittig maar je hebt dan ook wel meteen een horloge, een hartslagmeter, een stappenteller en nog veel meer in één. Hij is vrij groot, maar ik heb redelijk brede polsen dus dan vind ik dat prima. Ik kan me voorstellen als je heel dunne polsen hebt dat het dan een behoorlijk apparaat is om te dragen.

Ik heb de paarse gekocht (zie boven) maar ik ga zeker nog een leren bandje erbij kopen. Ook die is weer aan de prijs met 100 euro, dus ik wacht er nog even mee. Het gebruik is duidelijk en zeker als je al een fitbit hebt.

Wat ik ook prettig vind is dat je tegenwoordig meerdere fitbit’s kunt gebruiken op één account. Stel ik wil mijn Charge HR gebruiken voor iets omdat ik het makkelijker vind dan hoef ik alleen maar de tracker te wisselen en op het moment dat ik hem sync met mijn telefoon pakt ie automatisch de stappen erbij. Hij telt het dus op, onafhankelijk van het welke tracker je hebt gebruikt.

Je zou dus in de ochtend 5000 stappen kunnen zetten met je Charge en in de middag 5000 met je Blaze en dan heb je alsnog netjes een totaal van 10.000 aan het eind van de dag.

GPS

Een van de redenen dat ik de Blaze graag wilde hebben is dat hij Connected GPS heeft. Je verbind hem dus met de GPS van je telefoon en je kunt vervolgens ook fietsen bijhouden, een feature dat niet op een van de andere fitbit’s zit (voor zover ik weet) Ik heb het nog niet uit kunnen proberen maar hoop dat binnenkort zeker te doen.

En toegegeven, als je Runkeeper (bijvoorbeeld) gebruikt, dan heb je dezelfde data natuurlijk maar ik vind het dan weer handig als alles in één app zit.

Review fitbit blaze | sioneskitchen.nl

Ik heb de Blaze nu een week in huis en hij bevalt tot nu toe goed. De batterij gaat veel langer mee als mijn Charge. Voor zover ik heb kunnen testen tot nu toe vijf dagen zoals beloofd wordt. Alleen gisteren was ie ineens leeg. Ik vermoed doordat ik de timer een paar keer heb gebruikt? Ik weet het niet. Even in de gaten houden.

Nu nog stappen gaan maken!

De Fitbit Blaze is te koop bij o.a. Bol.com voor € 229,= (ik zag dat de paarse uitverkocht is! Jee, of misschien heb ik de enige gekocht dat kan natuurlijk ook…)

Update 2 januari 2017:

Inmiddels heb ik de Blaze alweer een jaar in mijn bezit. Dat leren bandje is er inmiddels ook en ik moet zeggen: die zit wel veel prettiger dan de paarse. Die gaat snel een beetje plakken en zweten. Dus een aanrader om een leer bandje erbij te kopen. De Blaze zelf vind ik nog steeds top. Het enige wat me af en toe irriteert is dat de hartslag niet altijd goed wordt gemeten. Ik zet hem tijdens workouts op ‘workout’ en dan krijg je de hartslag groot te zien, zoals op de eerste foto. Dat werkt prima. Maar soms pakt ie mijn hartslag niet goed op. Dan blijft het staan op 70 terwijl ik 100% zeker weet dat het meer iets van 135 is. Niet altijd. Meestal gaat het goed, maar dat vind ik wel een minpuntje. Verder nog steeds happy mee!

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

 1. Ik heb ‘m ook iets van een jaar nu en het een minpuntje tegen over de Charge HR is dat de gps via je telefoon loopt en dat betekend dat je je telefoon bij je moet hebben. Normaliter geen probleem, scheelt zelfs enorm met de batterij. Maar in m’n crossfit box hebben we wel eens dat we rondjes om het gebouw moeten rennen! In m’n sport kleding zit geen zakje voor m’n telefoon… Dat is het enige gemis wat soms gewoon makkelijk op te lossen is hoor.
  Een ander minpuntje is dat m’n man meer stappen zet dan ik op dagen dat we hetzelfde doen! Natuurlijk doe je niet exact hetzelfde maar het is geen verschil van 1000den! Ik ga maar eens zijn horloge om doen en kijken of dat uit maakt.
  Ik heb van de sint een leren bandje gekregen en een roze/goud rubber bandje. Rubber bandje vind ik namelijk fijner met het sporten 🙂
  Maak jij t klokje wel eens schoon? Zo ja, hoe dan?

  • He Deirdre,
   Ja dat is wel waar dat je natuurlijk je telefoon mee moet nemen, maar ik gebruik de gps alleen met fietsen en dan zit ie in mijn stuurtas (je) dus daar heb ik dan geen last van.
   En je hebt gelijkt met sporten doe ik vaak het rubberen bandje om zodat het leren bandje niet zo bezweet raakt. Ik maak hem af en toe met een bijna droog (dus beetje vochtig) doekje schoon waar de sensors zitten vooral en de bovenkant met een brillenpoets doekje. Dat werkt goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.