Hoe moeilijk het is om volledig suikervrij te eten en te drinken heb ik wel gemerkt toen we onze whole30 deden. En ik moet zeggen dat het voor mij wel een blijvende strijd is. Ik weet dat het niet goed voor me is en toch…  EĂ©n ding waar ik wel heel blij om ben is dat ik eigenlijk nooit frisdrank drink. Vroeger wel. Toen ik klein was hadden we thuis altijd dingen als sinas en cassis in de koelkast staan en ik kon dan soms thuiskomen en hop, die fles aan de mond en drinken maar. Ging er zo een liter naar binnen.

Maar sinds ik op kamers ging wonen was het met die frisdrank ook gedaan en ik vind het gewoon echt niet lekker meer. Gelukkig want – zo lees ik in het boek 100% suikervrij drinken – voor je het weet ben je eraan verslaafd. Dat geloof ik ook wel want ik zie de voorbeelden genoeg om me heen van mensen die letterlijk liters van de rommel naar binnen ‘duwen’ en laten we eerlijk zijn; in frisdrank zit toch echt niks goeds. Het is een soort vloeibaar snoepje.

Toen ik het boek binnen kreeg was mijn verwachting dat ik alleen maar recepten zou vinden, maar niks is minder waar. In het boek staat een schat aan informatie; die varieert van het effect van suiker tot de slinkse manieren waarop fabrikanten de suiker en andere verslavende middelen in de drankjes stoppen, maar ook over melk en melk producten en wat de alternatieven zijn.

En ja natuurlijk staan er ook heel veel recepten in met soms verrassende combi’s zoals een pittige paardebloem smoothie. Gezien het feit dat ik nogal last heb van paardebloemen in de tuin elk voorjaar verheug ik me er nu al op om die ellendige bloemen eindelijk eens nuttig te kunnen gebruiken! Ik geef jullie het recept hieronder ondanks het feit dat ik het nog niet heb gemaakt, maar zodra dat het geval is (de paardebloemen zijn even op momenteel.. ;)) komt er een notitie bij te staan wat ik ervan vond!

In het boek staan ruim 100 recepten en het is een geweldige aanvulling op de eerder verschenen boeken 100% suikervrij in 30 dagen en het 100% suikervrij basis kookboek

 

suikervrij drinken | simoneskitchen.nl

suikervrij drinken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Pitte paardebloem smoothie

Dit recept is genoeg voor ongeveer 2 glazen

Ingrediënten

  • 1 mango zonder pit en schil
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 cm gember geschild
  • 2 el kokosolie
  • 1 el chiazaad
  • flinke hand goed gewassen paardebloembladeren of eventueel ander bladgroen naar keuze
  • 4 ijsklontjes
  • 400 ml water

Instructies

  • Doe alle ingredienten in een blender en blend tot een smoothie. Lekker met ijsklontjes

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!