Restaurant Volta in Gent

We waren afgelopen weekend in Gent bij onze vrienden Alain en Sandra. Zoals inmiddels gebruikelijk wordt er dan voor de zaterdag avond meestal een leuk restaurant geboekt. Andersom doen wij hetzelfde als zij voor een weekend onze kant op komen. Gezellig en natuurlijk superleuk om elke keer weer een nieuw restaurant te ontdekken. En eigenlijk altijd wel positief, op een enkele uitzondering na een aantal jaar geleden. Dit keer was er gekozen voor het restaurant Volta, dat gebouwd is in een oud omvormingsstation (uhm, ik weet niet precies wat dat is… Ik vermoed iets van een electriciteits centrale of zo..) in Gent. Het ligt een beetje buiten het centrum van Gent, ook niet onaardig, want dan kun je tenminste parkeren.

Restaurant Volta in Gent

Bij aankomst worden we naar de bar geloodst die op de eerste verdieping ligt waar we een aperitief genieten voor we aan tafel gaan. Het restaurant zelf is prachtig ingericht. Althans ik hou wel van die wat industriele uitstraling, met hoog plafond en mooie details. De bar zelf ziet er ook goed uit en nodigt zeker uit voor nog een borrel na het diner. Het is al vrij laat als we afzakken naar het restaurant dus we hebben goede trek. En gelukkig zijn de eerste amuses daar snel en verrassend lekker. Het enige minpuntje dat ik heb kunnen ontdekken aan de amuses was dat het cakeje met parmezaanse kaas een ietsje droog was, maar verder alles top en goed op smaak.

Fotocredits ; Restaurant Volta
Fotocredits ; Restaurant Volta

Ik had geen foto’s van het interieur gemaakt dus bovenstaande foto is een van de persfoto’s van de website van Volta. We kozen voor het 7 gangen menu. Dat was rijk aan visgerechtjes; van de 7 waren maar liefst vier een visgerecht. Elk gerecht vond ik erg lekker, goed op smaak, met verrassende details. Zo was bij de longhaas (het enige niet vis gerecht) een gouden balletje op het bord, prikte je daarin dan kwam de jus daaruit lopen… Ik mocht zelfs een klein kijkje in de keuken nemen, al wilde ik niet in de weg lopen dus heb het beperkt gehouden…

De prijs voor het menu was 65 euro voor de 7 gangen en zeker met alle amuses er nog bij is dat een mooie prijs. Al met al natuurlijk geen goedkoop restaurant maar de moeite waard.

De twee desserts
De twee desserts

Het enige minpunt vond ik eigenlijk de warmte. Het is natuurlijk een enorm grote ruimte dus het zal niet meteen eenvoudig zijn om het aangenaam te maken en er is voor vloerverwarming gekozen. Maar hierdoor had ik aan het eind van de avond echt enorm opgezette voeten door de hitte. Niet comfortabel. Dat mag dus wel iets minder van mij. Je zit er tenslotte toch – in ons geval – ruim vijf uur… Al met al vond ik het een mooi restaurant met heerlijke gerechten en zeker een aanrader als je in Gent bent

Volta.

Nieuwe Wandeling 2b
9000 Gent
09 32 40 500

Delen is fijn!