20160716-MH2A1423

Het is even zoeken naar de parkeergarage, althans ik reed een rondje om het gebouw voor ik die gevonden had (maar dat kan natuurlijk aan mij liggen) en eerlijk is eerlijk, aan de buitenkant denk je niet meteen ‘O ik ga leuk uit eten’. Designhotel Artemis ligt een beetje uit de ‘loop’ zeg maar dus wil je een bezoek brengen aan popup restaurant Organic, dan moet je even van de gebaande wegen af.

Het concept van Organic vind ik erg leuk. Er wordt gebruik gemaakt in de keuken van vooral de wat minder bekende producten van ‘ongewilde’ dieren gecombineerd met biologische producten uit de regio. Dat levert dan vervolgens gerechten op met geweldige titels als ‘The Frolicking Mangalica and the wild wonder tomato” of “I want to steak free”, Missed my plane, life goose on’ Nou ja, sommige zijn dan wel een tikkie aan de melige kant, maar wij hadden bij het uitzoeken van de gerechten die we gingen eten al de grootste lol.

Organic restaurant | simoneskitchen.nl

Alex koos als voorgerecht de “Unwanted Airmiles” (rilette van gans – foto onder rechts) en ik koos voor die frolicking mangalica… (die zie je op de foto hierboven rechts) Jammer genoeg was het weer er niet helemaal naar op het moment dat wij aan tafel schoven maar er is een groot terras aan het water dus de perfecte plek voor een fijn zomers diner buiten. Blijft natuurlijk Holland dus die kans is altijd weer afwachten. De voorgerechten gingen er in ieder geval goed in. Ik heb natuurlijk ook wat van de rilette geproefd en – ondanks dat ik niet een groot fan ben van rilette – ik vond deze erg lekker. De smaak van gans is moeilijk te omschrijven. Geen idee of het lastig is klaar te maken, maar de rilette en de gans bitterballen die we als amuse kregen smaakten in ieder geval naar meer.

organic1

Mijn hoofdgerecht was dan ook de “Missed my plane, life goose on” en hoewel de smaak goed was, vond ik het jammer dat de gans zelf echt wel te taai was. Alex had een hoofdgerecht van gnocchi met blauwe kaas (“You know what they say about green eyes”) die ook lekker was (ik hou wel van een beetje veel blauwe kaas). En we konden natuurlijk het pand niet verlaten zonder ook het dessert eens aan een goed onderzoek te onderwerpen (haha)

organic3

Ik had aardbei op vijf verschillende manieren (sim sam sustainable strawberry) en die was geweldig! (eerste foto helemaal bovenaan) en de rabarber room (Ow my goat) van Alex was ook erg lekker, gepresenteerd in een weckpot.

Organic was voorheen een popup restaurant dat elke zaterdag open ging, maar dankzij het succes kun je vanaf 6 augustus elke dag langs komen voor een speciaal diner. Er staan zeker nog een aantal gerechtjes op de kaart die ik nog wel eens zou willen uitproberen!

Organic restaurant

John M. Keynesplein 2, 1066 EP Amsterdam

 

Delen is fijn!