Simone's Kitchen

Restaurant L’Auberge, Damhotel Edam

Restaurant L'Auberge | simoneskitchen.nl

Als je erover nadenkt (en ook als je er niet over nadenkt) zijn we best wel aardig wat keertjes uit eten geweest de afgelopen weken. Hmmm, vervelend hoor.. 🙂 Met Danny en Marga gaan we geregeld uit eten in de wat betere restaurants van nederland en dan bij voorkeur zelfs nog eentje die in de Lekker staat. Het is begonnen als een grap, maar eigenlijk wel een leuke grap dus als het even kan dan zoeken we uit de Lekker een van de 500 restaurants uit en daar gaan we dan eten. De score is nog niet erg hoog hoor. 13 voor ons en 17 voor Danny en Marga, nou ja, we hebben nog de rest van ons leven. Vol komt die lijst toch nooit!!

Maar we hadden dit keer de mazzel dat we voor de restaurant week nog een plekje konden bemachtigen bij restaurant L’Auberge in het Damhotel in Edam. Ze staan volgens mij niet in de top 100 maar wel in de top 500, dus dat is ook wat waard nietwaar? De opzet van de restaurant week is om iedereen de kans te geven om te dineren bij een van de toprestaurants voor een redelijk prijsje. Voor 27,50 kun je een driegangen menu verorberen. Niet slecht als je weet dat je er normaal behoorlijk wat meer aan kwijt bent.

20110319-_MG_0221G12

Het pand waar het hotel in zit is meer dan de moeite waard. Echt een mooi historisch pand en ondanks het formaat van het restaurant hebben ze er toch een intiem sfeertje aan weten mee te geven. Gezellig en sfeervol..

We begonnen goed met een amuse die al op tafel stond  en daarna nog eentje. Die was – heel origineel – een mouse van tomaat en basilicum die samen eigenlijk een salade caprese maakten.

Je kon kiezen om het 3 gangen menu te volgen of dit uit te breiden naar een 5 gangen menu. Wij kozen unaniem voor dat laatste, want de kaart zag er veelbelovend uit.

En wat vond ik van het eten? Om te beginnen waren de porties echt veel te groot. De hoeveelheden waren duidelijk afgestemd op een drie gangen menu en niet op een 5 gangen menu met als resultaat dat het echt teveel was en ik ben toch een behoorlijke eter.

Ik vond ook sommige verhoudingen in de gerechten zoek. De ossenhaas was heerlijk maar ik vond de eendenlever er niet goed bij passen en die was veel te veel in verhouding tot het vlees. De kabeljauw was de ster van de avond. Heerlijk gerecht! De coquilles vond ik daarentegen weer een beetje te zout en de parelhoen enigszins te droog. Het dessert was lekker maar niet helemaal mijn smaak.

De bediening van L’Auberge was echt uit de kunst. Ondanks de ongetwijfeld drukke week die ze hadden gehad waren ze vrolijk, vriendelijk en bijzonder attent. Complimenten dus.

Ik ben er ook van overtuigd dat het eten hier op een normale avond waarschijnlijk net wat beter is. Het was nu toch wat meer een massaproductie als normaal en ik vond wel dat je dat kon proeven. Ook al ben ik er natuurlijk nog niet eerder geweest.

Toch is het zeker een bezoekje waard en wij komen er absoluut nog een keer terug als het geen restaurant week is!

Restaurant L’Auberge Damhotel Edam

keizersgracht 1
1135 AZ EDAM

Tel: 0299 371766
Fax: 0299 374031

Email Info@damhotel.nl

Openingstijden:
Ma t/m Do van 08:00 tot 01:00 uur
Vrij t/m Zon van 08:00 tot 02:00
uur

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.