Restaurant Jaspers Amsterdam | simoneskitchen.nl

Vrienden van ons komen er al jaren; Restaurant Jaspers op de Ceintuurbaan 196 in Amsterdam. Dus het was tijd dat wij ook eens polshoogte gingen nemen. Niet te verwarren overigens met het nabij gelegen Julius ( Jaspers) Bar & Grill.

Je kunt de twee ook absoluut niet met elkaar vergelijken want Jaspers is echt van een totaal andere klasse als Julius. Dit is echt een fijn restaurant, met fijne bediening, heerlijke wijnen en – ook niet onbelangrijk – geweldig eten.

Voorgerecht en tussengerecht Jaspers | Simoneskitchen.nl

Ons menu bestond uit vier gangen. De kaart is heerlijk simpel; je kunt kiezen uit het drie gangen menu maar naar wens kun je dit uitbreiden met 1, 2 of 3 gangen. Wij kozen dus 1 extra gang (ik voor twee aangezien ik ook de kaas selectie erbij had) en je kunt dan ook kiezen welk tussengerecht je wilt hebben. De oester viel al meteen af voor ons, maar de bloedworst vind ik heerlijk dus daar kozen we allebei voor. Het was tevens mijn verjaardags diner (want jarig zijn op maandag is niet zo gezellig als je uit eten wilt!) dus ik hoefde niet terug te rijden en koos voor het wijn arrangement ( € 7,= per glas).

Filet Americain met hardgekookt ei, gerookt haringkuit, knolselderij, flan van piccalilly, brioche en vinaigrette met rozemarijn

Gebakken bloedworst met gesmolten eendenlever, crème van rodekool en appelcompote

Hoenderdij omwikkeld met parmaham daarbij paddenstoelen, witlof, compote van rode ui en jus van rode wijn met truffel

Selectie van Kazen

Bananencake met ananas, karamel toncabonen roomijs en schotsjes van bittere chocolade

Hoofdgerecht en dessert Jaspers | simoneskitchen.nl

Het is zeker geen goedkoop restaurant maar je krijgt wel echt waar voor je geld en voor een bijzonder etentje of als je jezelf gewoon eens wilt verwennen dan is het absoluut een aanrader. Wij betaalden voor een diner voor twee personen inclusief 1 wijn arrangement en 1 bob arrangement een totaal van €181,=.

Restaurant Jaspers

Tel: (+31) 020-4715233

Mail: contact@restaurantjaspers.nl
Ceintuurbaan 196, 1072 GC Amsterdam.

Delen is fijn!