Simone's Kitchen

Restaurant – Het Veerhuys Almere

20111203-_MG_1520

Salade van licht gerookte bietjes, met zacht gegaarde reefilet en rode quinoa

Almere staat niet echt bekend om zijn hoogstaand culinair niveau en tot een aantal jaar geleden waren er niet echt veel goede restaurants te vinden. Natuurlijk kun je heerlijk eten in een restaurant als bijvoorbeeld Krab aan de Haven, maar voor echt iets anders moest je wat verder weg. Nog niet zo heel erg lang geleden vestigde restaurant het Veerhuys zich in Almere Haven. Ze zitten enigszins weggestopt recht tegenover restaurant Bakboord en als je het niet weet kom je hier niet langs.

Dit bezoek was voor ons het derde bezoek aan het Veerhuys en ik moet zeggen dat we echt elke keer superlekker hebben gegeten. De sfeer in het restaurant is warm en gezellig. Het is mooi ingericht met voldoende ruimte tussen de diverse tafels en de bediening is correct en niet te stijfjes. Bij ons bezoek gisteren hoorden we dat er sinds oktober een nieuwe chefkok in huis is en aan het niveau van ons wildmenu te oordelen is het een absolute aanwinst voor het restaurant.

20111203-_MG_1535

Filet van volle haas onder een korstje van kruidkoek en jeneverbes met een creme van knolselderij en specerijenjus

We werden eerst verrast met een aantal heerlijke amuses, die er behalve dat ze er prachtig uitzagen ook erg lekker waren. Ik had eindelijk eens de mazzel dat ik niet hoefde terug te rijden dus ik was blij met het wijn arrangement bij het wildmenu wat uit de kunst was. De sommelier heeft duidelijk verstand van zaken en de wijnen sloten perfect aan op de gerechten. Ik heb alle wijnnamen helaas niet onthouden, maar verrassend vond ik het wel dat we bij de twee voorgerechten beiden een witte wijn geserveerd kregen. Beide wijnen pasten bijzonder goed bij het voorgerecht van ree en het voorgerecht met een pate van konijn.

20111203-_MG_1530

Boerenpate van wild konijn, eendenlever, kalfszwezerik en pistache, peulvruchtensalade en truffeljus

Er wordt ruim de tijd genomen tussen de gangen door en ik kan me herinneren dat ik het de vorige keer elke keer net even te lang vond duren voor de volgende gang geserveerd werd. Dat was dit keer niet het geval gelukkig. Goedkoop is het Veerhuys niet. Wij waren voor 4 personen voor een 5 gangen wildmenu inclusief 3 maal wijnarrangement en koffie/thee na een totaal van € 408,= kwijt. Maar heb je een speciaal dineetje dan is het zeker de moeite van het proberen waard.

Restaurant Het Veerhuys

Havenhoofd 7, 1353 PN Almere T (036)5215833 E info@hetveerhuys.nl

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.