Simone's Kitchen

Restaurant Glass – Rome

Als het aankomt op een restaurant review dan ben ik meestal wel voorzichtig. Ik bedoel; een restaurant kan natuurlijk gewoon een mindere dag hebben, maar aan de andere kant vind ik – als je een Michelin ster hebt – dat je dan ook best iets mag verwachten. Dus je begrijpt waarschijnlijk al dat onze ervaring in restaurant Glass niet een positieve ervaring is.

Restaurant glass

Maar laten we beginnen met de plus punten; we werden hartelijk ontvangen door een van de dames die in de bediening werkten. Het restaurant zelf is modern met veel glas ingericht en ziet er goed uit zo op het eerste gezicht. Omdat we geen reservering hadden gemaakt waren we vroeg gekomen om zo nog een kans te hebben op een tafeltje. En vroeg in dit geval is 8 uur ’s avonds, dus voor ons Nederlanders al best aan de late kant.

We kozen voor het 5 gangen tasting menu, iets wat we eigenlijk bijna altijd wel doen als we in een dergelijk restaurant komen. Ik vind het doorgaans een ideale manier om de keuken te leren kennen van het betreffende restaurant en we laten ons graag verrassen.

Door de bank genomen waren de gerechtjes die ons werden geserveerd niet heel slecht maar stuk voor stuk, met uitzondering van de ravioli en het dessert misten ze smaak. De bief tartaar met wasabi saus was ronduit smakeloos en een beetje zout had al wonderen gedaan denk ik. Ook de tong carpaccio was niet uitgesproken van smaak en vrij flauw. De ravioli gevuld met amatriciana saus was erg lekker en ook het dessert was lekker.

Maar wat ons echt ontzettend stoorde was het tempo waarin de borden bijna de tafel op werden gegooid. Bord leeg, afgeruimd, nieuw bestek en hop meteen het volgende gerecht erachteraan. We hadden bij het menu een wijn arrangement besteld, maar de sommelier wist eigenlijk niks en vooral bij het hoofdgerecht van lam werd gewoon echt een verkeerde wijn geschonken.

Daar kwam nog bij dat de gerechten zo snel kwamen dat we natuurlijk nooit de tijd hadden om onze glazen leeg te drinken met als gevolg dat de tafel op gegeven moment vol stond met glazen.

Of je even door wilt drinken!

De kans is vrij groot dat wij als extra tafel in waren gepland en dat we binnen x-tijd weer weg moesten zijn. Op zich vind ik dat nog niet eens een groot probleem ALS dat van tevoren gemeld wordt. Zo van; ‘ja, we hebben plek maar dan moet u voor 9 uur weg zijn.’ Dan kun je kiezen of je dat wilt (nee dus) of dat je ergens anders gaat eten. Zoals het nu was, werd het gewoon echt belachelijk en zeker niet iets wat je verwacht van een Michelin restaurant.

Voor een prijs van 200 euro met zijn twee, mag je toch wel iets meer verwachten dan een haastklus en zeker in een stad waar we duidelijk echt wel betere opties hadden gehad!

Glass restaurant – Rome

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.