Eleve

Tijdens onze persreis naar het mooie Leeuwarden moest er natuurlijk ook gegeten worden en we waren dan ook blij dat we mochten eten bij restaurant Elevé op de bovenste verdieping van het WTC hotel in Leeuwarden.

Wat een pracht van een locatie! Vanaf het restaurant kijk je uit over heel Leeuwarden (zo voelt het in ieder geval wel) en er werd natuurlijk eerst druk geknipt met de camera’s voor we aan het diner konden beginnen. Gelukkig was het nog rustig toen wij binnen kwamen, al keken de heren in de hoek wel een beetje vreemd op bij een stelletje fotograferende food bloggers… 😉 Ach, elke gek zijn gebrek toch. We hielden het kort, dus ik denk dat we het beschaafd hebben gehouden.

Eleve2

We boften ook nog eens met de dag want het was prachtig helder weer zoals je kunt zien. Alleen die reflectie he van dat glas, maar goed…. Het idee is wel duidelijk toch? 😉 We werden geholpen door Thom van der Heide, gastheer en tevens sommelier van Elevé en hij zocht een aantal prachtige wijnen uit tijdens ons diner. Ons menu?

Mondvermaakjes:
Coquille met seroendeng, soja en limoen.
Krokant van amaranth pulled porck, verjus, en Friese BBQ saus.

Wilde zeebaars

Wilde zeebaars met gazpacho, verveine, knoflook/kruiden crumble,
en tomaat variëteiten

Mix grill
Van simmentaler rund met structuren van ui, cantharellen
en jus van sherry en olijfolie

Appel, venkel & karamel
Parfait van karamel met sorbets van appel en venkel met elementen van
granny Smith appel

20140912-MH2A9491

Klinkt allemaal niet verkeerd toch? Elk gerecht was een plaatje op zich qua opmaak en het was jammer dat het licht op gegeven moment heel snel verdween… En dan moet je het doen met kunstlicht voor de foto, maar goed, ik denk dat je ongeveer kunt voorstellen hoe het er in het echt heeft uitgezien.

Eleve5

20140912-MH2A9499

Als ik dan een klein minpuntje aan mag halen dan vond ik dat de friandise die geserveerd werden bij de koffie. Ik ben gek op dat soort kleine snoeperijtjes bij de koffie en volgens Tom (die van mij dan he) heb ik daar een apart klepje voor in mijn maag. Kan er altijd bij! Maar de friandises hier vond ik er niet uitspringen en dat was jammer van een verder geweldig diner.

Hoe dan ook een absolute aanrader voor een diner op niveau in Leeuwarden.

Élevé

Adres:
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
T: +31(0)58 233 49 00
E: reserveren@eleve.nl
Route

Openingstijden: 
élevé is dagelijks geopend!

Diner: van 17.00 tot 21.00 uur
Skybar: van 17.00 tot 24.00 uur

Zaterdag & Zondag:
vanaf 10.00 uur

Disclaimer: Wij waren bij Restaurant Élevé als onderdeel van een persreis naar Leeuwarden op uitnodiging van Cherry Lab en Beleef Friesland

Delen is fijn!