Restaurant Eau de Vie is inmiddels permanent gesloten!

Het valt eigenlijk nog tegen hoeveel (of hoe weinig) restaurants open zijn op de zondagmiddag. Wij wilden graag een lekkere lunch op een mooie zondag en na wat gezoek op het internet hebben we uiteindelijk geboekt bij Restaurant Eau de Vie. Kreeg geweldige reviews op Iens dus tijd voor ons om ook eens een kijkje te nemen! Restaurant Eau de Vie is een stijlvol ingericht restaurant in de gezellige Rivierenbuurt vlakbij de RAI en geopend in 2007.

20110703-_MG_3794

We werden de bewuste zondagmiddag hartelijk ontvangen en mochten een tafeltje uitzoeken want we waren de enigen die op deze zondag binnen zaten. Zou dat soms de reden zijn dat de rest van de restaurants die ik had bekeken allemaal dicht zijn? Het zou mij in ieder geval niet verbazen want voor 1 tafeltje je restaurant open houden kan niet echt lonend zijn, maar wellicht was het toevallig die dag erg rustig (het was lekker weer dus misschien zat iedereen van de zon te genieten)

Om te beginnen over de bediening niks dan lof. Goede service, snelle bediening en leuke vent. We kregen een amuse van haring met een appelmousse. Wij vonden het allebei niet zo lekker maar dat lag in dat geval aan het feit dat we geen liefhebbers van haring zijn. We hadden gekozen voor een drie gangen menu. Niet al te zwaar voor een lunch. Ons voorgerecht was een stukje zeebaars met inktvis, popcorn en een mousse waarvan ik nu even vergeten ben wat het was.

20110703-_MG_3790

Dit eerste gerecht was helaas een beetje teleurstellend. Het huidje van de zeebaars was taai en eigenlijk niet te eten en datzelfde gold voor het stukje inktvis wat erbij lag. Ook qua smaak vond ik het er niet uitspringen. De popcorn voegde ook weinig toe en was vooral taai. De wijn die erbij geschonken werd was dan weer wel heerlijk dus dat maakte een hoop goed.

Gelukkig was het tweede gerecht (de eerste foto) een heel stuk positiever. Dit was lam met lamskroketjes, asperges en diverse boontjes. Het vlees was mals (had ietsje minder gaar gemogen) en de kroketjes hadden een klein beetje citroen erin wat ze heerlijk fris maakte. Ook de opmaak van het bord was mooi en kleurig.

Tom had een ander dessert gekozen als ik en hierbij kregen we allebei een andere wijn geschonken. Dat vond ik bijzonder attent want hoe vaak is het niet zo dat er 1 dessertwijn is en daar moet je het dan maar mee doen. Bij mijn dessert werd een lichte mousserende wijn geschonken die goed samenging met het sorbetijs en het fruit. Tom had een dessert met mascarpone en chocola en kreeg daar een veel zwaardere wijn bij die bij zijn dessert heerlijk was.

20110703-_MG_3800

Delen is fijn!