20110226-IMG_1305

We zijn net weer terug gekomen van een heerlijk weekendje in Gent (nou ja in de buurt van Gent) bij vrienden. Het weer zat niet echt mee. Gisteren gingen we hier weg met redelijk weer maar naar gelang we dichter bij de Belgische grens kwamen ging het harder regenen. Vandaag was het stralend weer in Belgie, maar hoe dichter we bij de Nederlandse grens kwamen hoe harder het ging regenen! We reden duidelijk beide dagen de verkeerde kant op…  Het is ook inmiddels wel een beetje traditie geworden dat het stel waar we heen gaan een leuk restaurant verzorgt en het toeval wil dat er in de omgeving van Gent aardig wat zitten! Zo zijn we al bij de Belga Queen geweest, Au Bain Marie en nog wat andere waar ik de naam even van ben vergeten en nu dan in restaurant D’Oude Pastorie in Lochristi.

20110226-IMG_1310

Vanaf waar Marc en Sandra wonen is het ongeveer een half uurtje rijden (door de regen) en we waren even na half acht op de plek van bestemming waar we hartelijk werden ontvangen door Ann Stevens. Ik heb de namen achteraf even opgezocht op het internet want die werden er natuurlijk niet bij vermeld toen we aankwamen.. 🙂 Haar man Jan Audenaert staat in de keuken.

De mannen kozen als aperitief voor een biertje en San en ik voor de huiscocktail, waarvan ik alleen heb onthouden dat het met pompelmoes was. Erg lekker in ieder geval. De amuses (eerst huisgemaakte kroepoek met garnalen met een kaassausje en daarna een plateautje met een klein soepje van pompoen, een stukje tonijn met diverse noten en een oester) waren heerlijk, al heb ik mijn oester weggegeven aan Sandra. Sorry, ik kan echt niet wennen aan een hap van die zoute snot… 🙂

We kozen voor het menu de verfijning en begonnen met een voorgerechtje van coquille met (helaas voor mij dan weer) oester en knolselderij, gevolgd door een gerecht met heilbot, gerookte paling en paksoi. De kreeft met kokkels was ook fantastisch en het hoogtepunt was voor mij dan wel de duif… Superlekker vlees en prachtige smaken bij elkaar.

20110226-IMG_1297

We hadden ook gekozen voor een bijpassend wijnarrangement en ik ben helaas vergeten om van de twee witte wijnen bij de eerste gerechten een fotootje te maken om de namen te herinneren maar bij de duif werd een chinon uit 2008 geschonken die erg goed smaakte bij de duif.

20110226-IMG_1307

Ik ga echt beter mijn best doen om de wijnen ook te vermelden bij de gerechten. Dat wil ik nog wel eens vergeten helaas!!

De tijd tussen de gerechten was prima. Niet te lang en niet te kort. Er werd ook niet zuinig gedaan met het bijschenken van de wijnen en dat zie je ook nog wel eens anders. Prima service, aardige mensen in de bediening en super eten. We sloten het diner af met een dessert en een kaasplankje. De hoeveelheden zijn prima op elkaar afgestemd. Ook het lekkers bij de koffie was heerlijk. Kortom een complete avond.

Goedkoop is het echter niet, dus neem een goedgevulde portemonnee mee. De kwaliteit is het zeker waard, dus ben je op zoek naar een goed adres in de buurt van Gent dan is dit zeker een aanrader!

Restaurant D’Oude Pastorie, Hijfte-Center 40, 9080 LOCHRISTI, BELGIE

TEL. +32 9 360 84 38

Gesloten op dinsdagavond, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond. www.doudepastorie.com info@doudepastorie.com

20110226-IMG_1319

Delen is fijn!