Restaurant bougainville - Amsterdam

Klasse apart

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb over een restaurant en meestal heb ik dan foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt, maar ja die neem ik ook niet altijd mee natuurlijk. Dus deze foto’s zijn genomen met mijn Iphone en ik heb een aantal foto’s van het interieur van de website van Bougainville gebruikt om het wat beter weer te kunnen geven.

Dit keer gingen we uit eten met Danny & Marga. Het is een beetje een hobby geworden om elke keer een restaurant uit te zoeken in het hogere segment.

Ooit was de planning om alle restaurants (…) die in de Lekker gids staan te bezoeken maar dat is natuurlijk niet te doen. Financieel niet en tijd technisch ook niet, dus dat idee hebben we maar laten varen, maar we vinden het wel nog steeds leuk om eens in de zoveel tijd met zijn vieren een – voor ons – nieuw restaurant uit te proberen.

Bougainville

Dit keer was restaurant Bougainville aan de beurt dat echt midden op de Dam ligt. Op zich qua parkeren natuurlijk niet ideaal dus we stalden de auto op de P&R van Zeeburg en gingen met de tram richting het centrum.

Had ik niet geweten waar we heen moesten dan had ik er ook zo voorbij gelopen want Bougainville zit in het gebouw van Hotel TwentySeven en je moet met de lift omhoog voor je bij het restaurant aankomt. Zodra je de deur binnenkomt weet je al dat dit geen goedkoop restaurant is. Het is dan ook niet een ’tent’ die je elke week of elke maand zult gaan bezoeken maar voor een speciale gelegenheid of als je eens een keer echt heel lekker wilt eten is het een prima keuze.

Restaurant bougainville

Het restaurant zelf is qua inrichting heel klassiek. Dat zie je ook wel als je onderstaande foto bekijkt, maar toch is de sfeer die er hangt niet heel stijf. Dat ligt waarschijnlijk ook voor een groot gedeelte aan de gast en hoe die zich gedraagt want we hebben het al eens vaker meegemaakt dat de gasten zich echt mega bekakt opstelden. Zo zijn wij niet dus dan wordt het al snel een stuk ongedwongener.

Interieur bougainville – Foto Bougainville

Wij kozen voor het 5 gangen menu met een uitbreiding van kreeft. Het normale 5-gangen menu is € 80,- pp. Dat kun je desgewenst uitbreiden met een wijnarrangement van 5 gangen voor € 55,-. Ik moest rijden dus heb elke keer een slokje van de wijn geproefd van Tom.

De gerechten waren allemaal stuk voor stuk super lekker, de wijn paste er goed bij en de porties waren mooi klein maar niet te klein. Ik heb de gerechten niet opgeschreven dus weet niet meer precies wat we allemaal hebben gegeten maar de smaak combinaties waren top. 😉

restaurant Bougainville Amsterdam – Foto Bougainville

Wij vonden Bougainville een absolute aanrader. Ik had nog even de gekke gedachte om nog eens een keer met Tom samen te gaan en dan te blijven slapen in het hotel maar een kleine blik op de prijzen deed me bedenken dat ik wel lekker thuis ging slapen (kamer zo rond de € 800,-!)

Al met al waren we met zijn vieren iets meer dan € 600,- kwijt inclusief dranken dus goedkoop kun je het zeker niet noemen maar wel absoluut de moeite waard!

Bougainville, Dam 27, 1012 JS Amsterdam

PS. Wij betaalden onze eigen diners en waren niet op uitnodiging. Ik ben gewoon enthousiast.

Foto Bougainville

Delen is fijn!