Vooraanzicht met lounge juni2013 Booking (2)-2

Ik heb echt niet zo snel last van jaloezie hoor, maar soms… heel soms… bekruipt het me toch een beetje. Neem nu het “geval” Trudy en Matthieu. Trudy ken ik al een hele tijd en dat stamt nog uit onze Nike periode, waar zij op gegeven moment de biezen pakte voor een wereldreis van een jaartje of zo. En dat reisvirus heeft hen eigenlijk nooit meer verlaten. Dat begon nog enigszins onschuldig met af en toe drie maandjes weg, maar op gegeven moment streken ze neer voor een jaar in Frankrijk om een Chambre d’Hotes daar op poten te zetten. En blijkbaar beviel dat zo goed dat het nog eens twee keer werd herhaald.

Zo was ik al eens bij ze op bezoek in het prachtige Villa Aurenjo en op dit moment zitten ze in het landhuis Maison Salvard. Natuurlijk is het ook gewoon hard werken, maar zeg nou zelf: je kunt je minder inspirerende omgevingen voorstellen toch?

De tuin van maison Salvard

De tuin van maison Salvard

Maison Salvard ligt in het kleine plaatsje Bitry (er schijnen drie plaatsen te zijn met die naam dus mocht je spontaan langs rijden check dan even of je de juiste hebt!) De Chambre d’Hotes heeft vijf comfortabel ingerichte kamers, maar wil je meer in de open lucht dan kun je ook gebruik maken van de kleinschalige camping waar sinds kort ook een compleet uitgeruste tunneltent te huur is. Hoef je alleen nog maar je intrek te nemen.In de omgeving is verder van alles te doen en op deze pagina op de site kun je vast een kijkje nemen of er iets voor je tussen zit, maar gewoon heerlijk relaxen en genieten van de gastvrijheid van Matthieu en Trudy is natuurlijk ook helemaal prima. En… misschien wel net zo belangrijk: Matthieu is een meester in de keuken. Zijn table d’hote is fantastisch (weet ik uit ervaring) en alleen dat al is een reden om langs te gaan. Vergeet dan vooral niet om de huisgemaakte pizza te proberen, de kaskraker van Maison Salvard.

de tunneltent

de tunneltent

Misschien leuk voor de komende week is dat de grootste vlooienmarkt (op die in Lille na dan) in Mezille van Frankrijk plaats vindt in het weekend van 13 en 14 augustus. Heb je nog mooi de tijd om die kant op te rijden. Er is nog plek in Maison Salvard op de camping en wellicht ook nog in het huis zelf, maar checken is altijd handig.

Table d'hote

Table d’hote

logo salvard

Chambres et Table d’Hotes Maison Salvard

Les Salvards
58310 Bitry, Frankrijk
Tel: +33 (0) 9.60.14.83.47
Mob: +31 (0)6.24.33.33.43

Email: info@maisonsalvard.com

GPS coördinaten 47.49945 / 3.06801
( 47° 29′ 58.0” N 3° 4′ 4.8” O )

Delen is fijn!