Category

Midden oosten

Petra treasury | simoneskitchen.nl
Jordanie, Midden oosten

Petra – een van de 7 nieuwe wereldwonderen

Petra Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik best een cultuur barbaar ben. Ik kan met een gerust hart de mooiste historische monumenten overslaan als er teveel “stenen” liggen. Ik vind het heus wel interessant maar na rotsblok nummer 349 dat dan – naar verluid – de slaapkamer is geweest van hertog koning jan de zoveelste haak ik af. Dan ga ik tussen de rotsblokken op zoek naar beestjes want de natuur die…

Read more
Koffie bij de bedoeienen | simoneskitchen.nl
Jordanie, Midden oosten

Koffie bij de bedoeïenen in Jordanië

Koffie drinken bij de bedoeïenen De geur van vers gebrande koffie komt mijn neus binnen drijven. Boven het vuur hangt een grote ijzeren lepel met daarin koffiebonen. De gastheer is druk met het maken van een ‘kopje koffie’. Koffie is in Jordanië niet zomaar even “een bakkie doen”, het is een belangrijk onderdeel van de tradities van de bedoeïenen waar we te gast zijn en heeft op vele manieren betekenis. Hele oorlogen zijn uitgevochten boven…

Read more
Jordanie, Midden oosten, Reizen

Mijn nieuwe liefde: kamelen

Wist je dat de naam kameel zoveel betekent als “sierlijk beest”? Niet dat ik nou meteen vind dat een kameel het toppunt van sierlijkheid is, maar sinds we hier in Jordanie natuurlijk overal kamelen tegenkomen ben ik stiekem een klein beetje verliefd op deze oerbeesten. Want ze hebben allemaal een heel eigen karakter. Kijk maar eens naar de foto’s en je ziet het meteen. Althans ik vind ze echt karakteristieke koppen hebben.

Read more
Kameel in Petra | simoneskitchen.nl
Azie, Jordanie, Midden oosten, Reizen

Travel: Jordanie update

Land tussen vijandelijke vuren Van tevoren had ik er geen beeld bij: Jordanië. De reacties van mensen die er al eerder waren, waren eigenlijk allemaal positief. En met recht ook, want wat een prachtig land en wat een fijne mensen! Er komen nog een aantal posts over Jordanie en ‘as we speak’ zit ik nog in Petra en zijn we ongeveer halverwege ons programma, maar ik denk ik stuur toch vast een korte update.

Read more
Azie, Jordanie, Midden oosten, Reizen

Groeten uit Jordanië 

Goedenmorgen vanuit warm Jordanie! Gisteren zijn we tegen de avond aangekomen hier. Naar ons hotel gereden in Amman (Landmark hotel), spullen gedumpt, even opgefrist en hop onderweg naar ons diner in Sufra restaurant. Als dat een voorbode is van het eten dat we nog gaan krijgen deze trip dan mogen we absoluut niet klagen. Erg lekker, maar ook wel weer erg veel! We hadden een jarige dus er was zelfs een enorme taart geregeld.

Read more