Simone's Kitchen

Reizen : With Locals

Het concept van with locals is simpel. Je gaat op reis naar land x. Daar aangekomen zou je graag iets authenthiek willen eten, willen doen of willen meemaken van dat land of van een van de keukens die dat land rijk is. Je gaat naar de website van With locals, meld je aan, kiest je activiteit uit, boekt en you’re good to go.

Surinaams in Amsterdam

Surinaams in Amsterdam

With locals zit sinds ongeveer twee maanden ook in Nederland en we werden gevraagd of we niet eens wilden kennismaken met het concept en – ook niet onbelangrijk – het eten. We gingen eten bij Eurdice en Rachel, twee Surinaamse meiden uit Amsterdam die behalve van lekker koken ook van dat lekkere eten delen zijn.

withlocals

We werden al meteen warm verwelkomt door niet alleen onze gastvrouwen maar Rosalie… Rosalie zie je hierboven. Wat een heerlijk kind! Rachel en Eurdice koken in dit geval niet vanuit huis maar vanuit een buurtcentrum in de wijk. Aan de ene kant misschien jammer, maar het is een huiselijke omgeving en het had met gemak iemands huiskamer kunnen zijn.

20150701-MH2A2289

With locals is begonnen in Azie dus daar zijn ze het best vertegenwoordigd maar sinds deze week zitten ze ook in Spanje en ik vermoed binnenkort nog op wel meer plekken. Ik vind het concept in ieder geval heel erg leuk! Stel je voor dat je naar Thailand gaat en in plaats van rondgereden te worden in een tuktuk kun je zelf in die tuktuk gaan rijden! Dat is natuurlijk maar een voorbeeldje van wat er mogelijk is.

Eurdice en Rachel

Eurdice en Rachel

Wij hebben in ieder geval een heerlijke avond gehad en we gaan dit zeker vaker doen. Je kunt het niet vergelijken natuurlijk met een etentje in een restaurant, maar dat is ook niet de bedoeling. Gewoon goed eten, goed gezelschap en een ervaring rijker. With Locals is nu ook in Amsterdam! En hoewel het natuurlijk leuk is om als toerist een hele nieuwe ervaring op te doen kun je als local ook heel goed bij een andere local gaan eten. Zie het als een andere manier om je eigen stad te ontdekken!

Wij aten bij Eurdice en Rachel en waren hier op uitnodiging van With locals

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

12 comments

 1. Ik hoor daar wel meer over! Zo leuk! Ik ken het van jaren geleden. Ben alleen de naam kwijt van dat project…. (What else is new… hahahaa)

 2. Wij hebben in januari gegeten bij Beaver in Bangkok en n dag tocht gemaakt naar Ayutthaya met Withlocals en dat waren allebei erg leuke ervaringen. Al is het voor thaise begrippen n stuk duurder dan bij n straattentje eten was t erg leuk om bij het overheerlijke eten leuk met de kok over alle daagse dingen te praten. En naar Ayutthaya was van decgebaande paden en de grote massa ontwijken. Super!

 3. Zo leuk dit! Al lijkt het me toch vooral in het buitenland tof om te doen. Ik ga begin volgend jaar naar Thailand, ga het daar zeker proberen!

  • Ja in Thailand lijkt het me ook superleuk! En ik wist niet eens dat Charlotte (hier ook ergens in de comments) ook via With Locals dingen had geboekt. Maar in eigen land is het ook best verrassend leuk om te doen!

 4. Een paar weken geleden heb ik ook kennis gemaakt met het concept. Ik vond het leuk en origineel en heb een heerlijke avond gehad. Nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar een ervaring in een ander land. Zal vast weer een andere dimensie aan het concept geven.

 5. Simone wat een geweldige blog pagina! Wij zullen jullie zeker blijven volgen. Het was een fijne ontmoeting, dank je wel. 
  Surinaamse kusjes van Rachel, Rosalie en Eurdice 

 6. Wij hebben echt heel erg lekker gegeten als verjaardagskado bij Marion en Joop.
  Het was ’n geweldige verassing, deze culinaire avond. Onze hartelijke dank, fantastisch, Laura&Peter

 7. In Cambodia heet het ‘backstreet academy’. Aanrader! 

 8. Pingback: Inspiratie om te netwerken - leren.graceacademie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.