Het concept van with locals is simpel. Je gaat op reis naar land x. Daar aangekomen zou je graag iets authenthiek willen eten, willen doen of willen meemaken van dat land of van een van de keukens die dat land rijk is. Je gaat naar de website van With locals, meld je aan, kiest je activiteit uit, boekt en you’re good to go.

Surinaams in Amsterdam

Surinaams in Amsterdam

With locals zit sinds ongeveer twee maanden ook in Nederland en we werden gevraagd of we niet eens wilden kennismaken met het concept en – ook niet onbelangrijk – het eten. We gingen eten bij Eurdice en Rachel, twee Surinaamse meiden uit Amsterdam die behalve van lekker koken ook van dat lekkere eten delen zijn.

withlocals

We werden al meteen warm verwelkomt door niet alleen onze gastvrouwen maar Rosalie… Rosalie zie je hierboven. Wat een heerlijk kind! Rachel en Eurdice koken in dit geval niet vanuit huis maar vanuit een buurtcentrum in de wijk. Aan de ene kant misschien jammer, maar het is een huiselijke omgeving en het had met gemak iemands huiskamer kunnen zijn.

20150701-MH2A2289

With locals is begonnen in Azie dus daar zijn ze het best vertegenwoordigd maar sinds deze week zitten ze ook in Spanje en ik vermoed binnenkort nog op wel meer plekken. Ik vind het concept in ieder geval heel erg leuk! Stel je voor dat je naar Thailand gaat en in plaats van rondgereden te worden in een tuktuk kun je zelf in die tuktuk gaan rijden! Dat is natuurlijk maar een voorbeeldje van wat er mogelijk is.

Eurdice en Rachel

Eurdice en Rachel

Wij hebben in ieder geval een heerlijke avond gehad en we gaan dit zeker vaker doen. Je kunt het niet vergelijken natuurlijk met een etentje in een restaurant, maar dat is ook niet de bedoeling. Gewoon goed eten, goed gezelschap en een ervaring rijker. With Locals is nu ook in Amsterdam! En hoewel het natuurlijk leuk is om als toerist een hele nieuwe ervaring op te doen kun je als local ook heel goed bij een andere local gaan eten. Zie het als een andere manier om je eigen stad te ontdekken!

Wij aten bij Eurdice en Rachel en waren hier op uitnodiging van With locals

Delen is fijn!