Simone's Kitchen

Reizen: Wat te doen in Antwerpen en win een Antwerpen gids!

Winactie is gesloten! De winnaar van deze actie is Arianne!

Antwerpen Citytrip | simoneskitchen.nl

Een van de grootste nadelen van een korte citytrip is dat je vaak een lijstje bij je hebt met tentjes, restaurantjes of plekken die je wilt bezoeken maar waar de tijd simpelweg voor ontbreekt. Of – en dat is misschien wel nog erger – je realiseert je dat je niet echt in elke tent iets kunt proeven. Dat kan een gemiddelde mensenmaag niet aan… En dat is jammer want ik had heel graag nog een fikse hamburger gegeten bij De Burgerij bijvoorbeeld. Nu kwam ik niet verder als een foto van het interieur!

B&B Rosier10 | simoneskitchen.nl

Maar even terug naar het begin; mijn B&B was fijn. Erg fijn. De eigenaresse van B&B Rosier10 (die – heel handig – gelegen is op Rosier 10) heet Roxanne en ze zal er zeker alles aan doen om het je naar de zin te maken. Bij aankomst ging ze er even voor zitten om me wegwijs te maken in de stad met behulp van een kaart. Vroeg wat ik wilde doen en kruiste alvast een aantal leuke plekken voor me op de kaart aan. Het ontbijt in de ochtend was eenvoudig maar prima verzorgd en lekker!

De prijzen voor 1 nacht in B&B Rosier10 zijn rond de € 110,=.

Felix Pakhuis | simoneskitchen.nl

Ik heb jullie al verteld over het Felix Pakhuis waar ik met vrienden had afgesproken voor de lunch. Ook hier had ik graag nog een balletje geproefd bij Balls&Glory (waar je tenslotte alleen al voor de naam heen wilt) maar na een fikse lunch was daar geen plek meer voor.

Balls & Glory | simoneskitchen.nl

Balls & Glory

Gelukkig doet een wandeling door het centrum dan weer wonderen, dus voor je er erg in hebt besef je je dat je misschien wel weer een klein gaatje over hebt voor een versnapering. Zo kwamen we bij Juliette terecht, een fijn plekje om een warme thee (het was koud!) te nuttigen en een huisgemaakt stuk taart. Ik had een rabarber amandeltaart die heerlijk was!

De Burgerij | simoneskitchen.nl

Deze staat nog op de lijst om volgende keer een burger te proberen!

Juliette of de Broers van Julienne

Juliette of de Broers van Julienne

Over het avondeten kan ik kort zijn. Hoewel het heel erg gezellig was bij het Zuiderterras en ondanks het feit dat het een pracht van een locatie is qua uitzicht (bekijk er eens de zonsondergang!) en architectuur, was het eten er teleurstellend. Dat was jammer want er zijn zoveel fijne eettentjes in Antwerpen te vinden en dan uitgerekend bij een terecht komen die minder is. Nou ja kan gebeuren maar wel jammer.

Ook een bezoekje waard is Tinsel, een hippe, maar hele kleine tent die heerlijke ontbijtjes serveert en waar je lekker kunt bijkletsen onder het genot van een koffie of thee. Het is er wel snel vol dus hou daar rekening mee.

Wasbar

Wasbar

De wasbar is typisch zo’n plek waar veel over wordt geschreven en die een geweldig leuk concept hebben. Maar wat wel jammer is dat het personeel er niet echt veel lol in lijkt te hebben. Het meisje dat er was toen ik binnen kwam vallen, was nog half verkreukelt van de slaapvouwen (het was half elf overigens) en er kon amper een woord af. Sterker nog, ik denk dat ze alleen de prijs van het totaal heeft genoemd en that’s it.  En ik heb hetzelfde van meer mensen gehoord dus dat is een beetje een gevalletje jammer. Dus leuk concept maar ze moeten er iets doen aan het personeel!

Een volledig andere sfeer en hele fijne bediening was er gelukkig wel bij KaffeeNini. Ik had die tip gekregen van De Groene Meisjes die er de dag daarvoor al geweest waren. Ik nam er een flammekuchen… Lekker!

Kafee Nini

Kafee Nini

Al met al is een stedentrip naar dichtbij gelegen Antwerpen wat mij betreft voor herhaling vatbaar. En het fijne is bovendien dat je – indien nodig – heen en weer kunt op een dag. Ik had de vreemdelingenmarkt op zaterdag nog willen zien, een hamburger willen eten bij De Burgerij en nou ja, de lijst is lang.

En Mo’Media heeft nu een leuke actie. Als je in de komende periode een stedengids koopt naar keuze krijg je er een 100% Antwerpen gids bij kado. Deze is recent helemaal vernieuwd dus de moeite waard! Twee voor de prijs van een..

Bovendien heb ik een Antwerpen gids om weg te geven, dus wil je geen andere stedengids kopen of heb je ze allemaal al? Laat dan hieronder een comment achter en ik verloot de nieuwe 100% Antwerpen gids tussen de inzenders! Ik kies de winnaar op 28 maart. Tot die tijd kun je een comment achterlaten!

Disclaimer: Ik was in Antwerpen op uitnodiging van Mo’Media en Toerisme Vlaanderen. Alle meningen zijn die van mijzelf

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

14 comments

 1. Ik ben mijn hele werkzame leven werkzaam geweest als technisch/wetenschappelijk fotograaf. Ben houd van reizen en koken.
  Ik ben dol op site en kik altijd uit naar je mails. Ik woon in Amsterdam en heb vrienden/vriendinnen in en rond Antwerpen.
  We delen dus professionele- vrijetijds- en culinaire- belangstelling. Als een mens zijn brood (met beleg) kam verdienen met zijn hobby’s mag hij/zij zich een geluksvogel noemen. Ik hoop op de Antwerpen gids

 2. Inspirerend artikel over Antwerpen! Omdat ik in de zomer een moeder/dochter weekend naar Antwerpen wil maken, wilde ik sowieso al het 100% boekje kopen. Maar als ik hem nu eens zou winnen, dat zou helemaal mooi zijn!

 3. Ooh super leuk! Leuke eettips ik ga zo noteren want ik ga in April een weekend naar Antwerpen dus zo’n gidsje zou goed van pas komen!

 4. antwerpen is echt mijn favoriete stad. Ik ontdek er steeds weer nieuwe stekjes. En echt niet alleen om te eten! Bovendien vind ik de inwoners zo innemend met hun schattige verkleinwoordjes. Het mag er koud zijn, grijs, winderig, in Antwerpen word ik altijd warm. En o, de vreemdelingenmarkt, Simone: echt, die móet je een keer gezien hebben!

 5. Antwerpen; wat een heerlijke stad. Nu ik dit bericht lees krijg ik erg veel zin om er weer heen te gaan. Goede tips zijn dus zeer welkom! Leuke eettentjes en wat moderne modeadressen bezoeken tijdens een weekendje uit en fijn inspiratie opdoen.

 6. Ik ga in mei een lang weekend naar Antwerpen met mijn lief. Het gidsje zou dus super van pas konen!

 7. Ik doe graag mee! Vele jaren geleden ben ik met een vriendin op vakantie geweest in Antwerpen en ik wil zeker nog een keer op herhaling. Shoppen shoppen shoppen, luxe hotel en heerlijke mosselen zijn zoal de de dingen die me zijn bijgebleven.

 8. Dat komt mooi uit, zo’n artikel over Antwerpen. Ik ga in april met mijn echtgenoot een weekendje stedentrippen in Antwerpen om dan ook meteen een goede vriend op te zoeken en bij te praten. Een stedengids is nu wel heel fijn om te hebben. Er staan altijd weer dingen in die je nog niet gezien hebt.

 9. We gaan eind april een weekend naar België en twijfelen nog welke stad het moet worden.
  Dit zou zomaar de doorslag kunnen geven 😉

 10. Zelf uit Antwerpen, dus lees zoiets altijd met interesse. Fijne adresjes, maar een beetje pijn in het hart dat mijn eigenste plekje er niet bij staat. Starfish & Coffee. Al 7 jaar en vaste waarde in Taartenland. 🙂

 11. Wauw, krijg helemaal zin om naar Antwerpen te gaan. Wat een leuke adresjes allemaal. Als ik nu ga, kom ik niet verder dan de standaard winkelstraten en met deze leuke adresjes en die uit de Antwerpen gids van Mo’Media komen we van de gebaande paden af en kan ik het echte Antwerpen ontdekken.

 12. Ik doe graag mee…. Ik kwam 10- 15 jaar geleden meerdere malen per jaar in Antwerpen e kende de stad op mijn duimpje… Maar ja, er is wel heel veel veranderd in Antwerpen, dus die Antwerpen gids zou goed van pas komen! Want ik ben na jouw artikel wel erg gemotiveerd om snel weer een keer (of vaker) naar Antwerpen te gaan!!!

  Vriendelijke groeten,
  Susan de Vries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.