Simone's Kitchen

Reizen: waar ging ik heen in 2014?

Maar omdat januari toch ook een beetje de maand is van het terugkijken… Hier het overzicht van waar ik allemaal heen ging in 2014. Het jaar waarin ik mijn eerste persreis(en) maakte. Waar ik drie nieuwe landen mocht bezoeken en vooral veel lol heb gehad.

Lugano | simoneskitchen.nl

Ik mocht in 2014 maar liefst acht keer op reis en dat begon met een bezoek aan een vriendinnetje die naar Lugano is verhuisd… Wat een prachtig gebied! En zo lekker dicht bij de Italiaanse grens, die we dan ook een keer of 20 zijn overgestoken geloof ik… Rondje om het meer gereden, bezoek aan Verona gebracht, heerlijk gegeten en natuurlijk Italiaans ijs gesnoept.

Oostende | simoneskitchen.nl

Vervolgens ging ik met Tom samen naar Oostende. Lekker dichtbij met de auto en eigenlijk een verrassend leuke Belgische badplaats. Ik was er al ik weet niet hoe vaak langs gereden, maar altijd overgeslagen. Onterecht zo bleek nu. Wij bezochten daar culinair evenement L’Ostendaise en aten heerlijk o.a. bij Agua del Mar

Na Oostende was het tijd voor onze eerste workshop in het prachtige Helsinki. Ik geef – behalve de maandelijkse workshops foodfotografie en styling met Alexandra – workshops foodfotografie samen met Meeta van What’s for lunch honey. Dit doen we meestal op een mooie locatie ergens in Europa. Dit jaar was dat eerst Helsinki en daarna Berlijn.

Helsinki | simoneskitchen.nl

Berlijn deed ik vervolgens nog een keer aan tijdens een bliksembezoek samen met Nathalie van Map of Joy (voorheen Worldly Treasury). En ja, ook ik ben voorgoed verslaafd aan Berlijn. Je leest er de laatste tijd enorm veel over op diverse blogs. En met recht want Berlijn is een verrassend leuke stad. En heel erg in opkomst met allerlei leuke eettentjes, historische bezienswaardigheden en meer.

Berlijn | simoneskitchen.nl

In juli had ik een persreis naar Stavanger. Om eerlijk te zijn had ik geen idee wat ik daarvan moest verwachten maar jee, wat hebben we het naar ons zin gehad. We hadden een vreselijk gezellig groepje met foodbloggers en een reisblogger. De reden was dat het Gladmat festival plaatsvond in Stavanger. Een jaarlijks terugkerend evenement dat echt de moeite waard is om te gaan bezoeken. En ook zonder het festival is Stavanger meer dan de moeite waard. Ik heb mijn hart verpand aan de stad en de omgeving. Er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld! Lees er ook meer over bij de post over Hanasand Gard & Kjokken, mijn mislukte poging om de Preikestolen te beklimmen en het stuk over Tango, een van de betere restaurants in Stavanger.Het enige nadeel? Het is er niet goedkoop. Maar dat is het nergens in Noorwegen.

Stavanger | simoneskitchen.nl

In september zocht ik het wat dichter bij huis en bezocht ik het mooie Leeuwarden Want soms zie je de mooie plekjes dicht bij huis over het hoofd en kijk je alleen naar de meer exotische bestemmingen. En dat is jammer want ik was echt verrast hoeveel Leeuwarden te bieden heeft. Het enige nadeel is dat mijn lijstje met plekjes waar ik nog een keer heen wil veel te lang wordt!

En last but not least gingen we natuurlijk bijna vier weken naar het prachtige Sumatra. Voor ons de tweede keer dat we naar Indonesië zijn geweest en het smaakt zeker nog naar meer. Onze eerst Indonesie bestemming waren de Sunda eilanden, dit keer dus het groene Sumatra.

Sumatra | simoneskitchen.nl

Al met al hebben we een paar prachtige reizen gemaakt vorig jaar en ik kijk nu al uit naar alle belevenissen voor dit jaar! De eerste vier trips staan alweer op de agenda.. 😉

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Wat een fijn overzicht van hele mooie plekjes! Indonesie staat hoog op mijn wensenlijstje van landen die ik nog graag wil bezoeken <3 Ga meteen je verslag over Sumatra lezen (had ik nog niet gedaan :)) Benieuwd naar je reisverslagen voor het komende jaar 🙂

  2. Wat een leuk lijstje! Allemaal leuke plaatsen!

  3. Wat een heeeerlijk lijstje! Je hebt mijn favo landen en steden bezocht. Italie is mijn droomland. Berlijn, daar woont familie, dus we proberen elkaar jaar te gaan… het verrast me keer op keer. En Sumatra… wat een fijne bestemming. 2014 was in reizen een pracht jaar voor je/jullie ;-)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.