Tango bar en kjokken | simoneskitchen.nl

Als ik één ding zou moeten noemen wat minder geslaagd was aan ons bezoek aan Tango Bar & Kjøkken in Stavanger dan was het wellicht het licht op de tafel… Wat niet zo goed was voor de fotografie. Dat heeft natuurlijk totaal niks te maken met het eten, het gezelschap, de smaak combinaties en dergelijke, maar ik kan niks anders bedenken. Dan weet je meteen hoe goed het was! We hadden een vijf gangen diner op onze eerste avond in Stavanger en jee, wat lijkt dat alweer lang geleden trouwens… Time flies…

Tango bar. Stavanger | simoneskitchen.nl

The chef van Tango is Kjartan Skjelde en onze tafel was recht voor de keuken geplaatst dus tussen de gangen door konden we genieten van het werk van de chef’s. Ik geloof ook dat ons bezoek aan Tango ons deed beseffen dat er wel heel veel goed uitziende chef koks in Stavanger zijn! Kjartan is in Noorwegen blijkbaar ook nog eens een bekende TV kok van zijn eigen kookshows en van Masterchef Noorwegen, Zeker geen straf om naar te kijken.. 😉

Tango bar | simoneskitchen.nl

Beetje truffel erbij aan de tafel… 😉

De gerechten waren echt geweldig. Niet alleen om te zien (en de foto’s doen er dit keer geen recht aan vind ik dan weer…) maar vooral de smaak combinaties waren stuk voor stuk geweldig. En er is echt gelet op de details; zo hadden ze een brood gebakken in een kleine creusetpan, geserveerd aan tafel in de pan en met een beurre noisette erbij… Goed brood… Wat zal ik er nog meer van zeggen. De gerechten waren onder andere; Crispy pork met zure room en zweedse kaviaar, kreeft op toast met avocado en venkel, tarbot met carelia kaviaar, veloute van tarbot, gerookte eend met mini asperges, pastinaak en hazelnoot, truffle crumble…. Man als ik het opschrijf krijg ik alweer trek.

Tango2 Tango3

Tango is dan ook een absolute aanrader als je in Stavanger bent. Enne…. zorg dan dat je ook gezellig in de buurt van de keuken zit… Leuk om naar te kijken.. 😉 Op de bovenste verdieping van het gebouw zit ook nog eens een cocktailbar waar je kunt genieten van het uitzicht over de haven, een lekker drankje en de nodige versnaperingen. Voor ons begon het daar met een heerlijk glas van Corte Bianca… Ziet er goed uit toch?

20140723-MH2A6421 20140723-MH2A6425 20140723-MH2A6428

De dag erna aten we bij Sørensen, maar daarover later meer!

Tango Bar & Kjøkken

 

Disclaimer: Wij waren in Stavanger op uitnodiging van Region Stavanger en Visit Norway, georganiseerd door Cherry Lab maar alle meningen zijn die van mijzelf zoals altijd!

Delen is fijn!