Slapen bij pastorie marie | simoneskitchen.nl

Terwijl ik dit zit te tikken komt de regen echt met bákken naar beneden vallen. Stortbui zogezegd… Man, man… wat hebben wij een mazzel gehad toen we het weekend naar Texel gingen! Ik heb de laatste tijd weinig aandacht besteed aan reis dingen hier. Misschien wel logisch omdat reizen gewoon nog niet echt makkelijk gaat als je niet goed kunt lopen, maar ik heb nog zoveel verhalen liggen dat het ook weer niet helemaal logisch is. Ik denk een soort demotivatie. Want elke keer als ik een notebook pak met een reis lees ik over dingen die gewoon (nog) niet kunnen. En dat is frustrerend. Dus sla ik het over, maar het begint toch een beetje te kriebelen dus ik ga er verandering in brengen. Uitgaande van het feit dat ik over een jaar of zo weer als een kieviet loop. (fingers crossed)

Pastorie Marie | simoneskitchen.nl

Maar goed, vandaag dus wat meer over Pastorie Marie: de prachtige B&B waar wij verbleven tijdens ons bliksem bezoek aan Texel. Ik sprak iemand vorige week en die vond Texel niks aan. Tja smaken verschillen waarschijnlijk en wij hebben natuurlijk niet meteen alles van Texel gezien maar hetgeen dat we hebben gezien smaakt absoluut naar meer. Sowieso willen we volgend jaar terug naar het Beach Food Festival want dat was gewoon een leuk festival zonder poespas en als we dan gaan weet ik nu al waar we weer gaan slapen. Want wát een fijne plek is Pastorie Marie en wat een fijne mensen zijn Marijke en Co die de B&B runnen.

Pastorie Marie | simoneskitchen.nl

De pastorie is ook echt een oude pastorie en ligt dus pal naast de kerk. Die overigens niet meer echt in gebruik is tenzij voor bijzondere gelegenheden als ik me goed herinner. Maar je kunt er wel een kijkje binnen nemen als je dat leuk vind. Hebben wij niet gedaan overigens. De pastorie heeft vier kamers en elke kamer is anders ingericht maar stuk voor stuk zijn het mooie plekjes. Wij sliepen in de Marie Suite (he er zijn natuurlijk voordelen aan het als eerste op een plek zijn toch? ) en in de kamer en in de badkamer is letterlijk aan alles gedacht. Fijne badjassen, een flesje wijn (rood en wit) die bij het arrangement horen, een pracht van een badkamer met en regendouche, een föhn en nou ja alles wat een mens nodig heeft voor een heerlijk weekendje weg. Aan de muur hangt prachtige kunst van Hans Pruijn die het geheel nog net even afmaakt.

20160730-IMG_3843

En dan het ontbijt! Dat wordt elke ochtend met veel liefde door Co klaargemaakt en is echt geweldig lekker. Vers afgebakken broodjes, vleeswaren, kaas, een versgekookt eitje, vers fruit, yoghurt, granen en nou ja, ik kan me zo snel niet iets bedenken dat er niet was dus ik zou zeggen probeer het gewoon zelf een keertje uit. Wil je een nacht verblijven boek dan op tijd want de B&B is populair en dat heeft natuurlijk een goede reden!

Pastorie Marie

De Ruyterstraat 128
1792 AP Oudeschild
+31 (0) 222 71 29 50
+31 (0) 6 53 41 08 45
info@pastoriemarie.nl
www.pastoriemarie.nl

 

Delen is fijn!