Simone's Kitchen

Reizen in tijden van corona – van geel naar oranje

Van code geel naar code oranje

Er zullen nu vast mensen zijn die zeggen “Moet je maar niet zo stom zijn om op reis te gaan in deze tijd”. Of iets wat daarop lijkt. Maar ik wilde er gewoon even uit. Even weg uit Nederland en na het klote jaar dat ik tot nu toe heb gehad vond ik eerlijk gezegd dat ik het ook wel verdiende. Maar ja, de pech lijkt me een beetje te achtervolgen het laatste jaar dus natuurlijk; terwijl ik hier op Gran Canaria ben, veranderd de code van geel naar oranje.

Echt veel verandert er hier overigens niet. Niemand die het me verteld, geen extra maatregelen en niemand die het erover heeft. Business as usual. Met uitzondering van een sms van Tui dat de situatie gewijzigd is maar dat ik gewoon op dezelfde dag naar huis vlieg.

Het is dat ik vrienden heb die me op de hoogte houden en ik zelf het nieuws volg. Anders had ik het niet eens gemerkt.

Met dit verschil dat ik straks in quarantaine moet bij aankomst in Nederland. Of althans, het is niet verplicht, maar zo voel ik het wel en ik ga me er ook zeker aan houden. Want ja die regels zijn er niet voor niets.

Ik kom hier amper met mensen in aanraking dus nee, ik denk niet dat er veel kans is dat ik besmet ben maar je weet het maar nooit.

Na mijn nieuwsbrief van afgelopen zondag waarin ik vertelde dat ik op reis ging kreeg ik al boze reacties van mensen dat het ‘onverantwoord’ was en weet ik wat nog meer, maar ik denk daar persoonlijk anders over. In ieder geval is het niet meer of minder veilig dan thuis blijven en in de supermarkt boodschappen doen. Maar goed, ieder zijn mening nietwaar?

Quarantaine

Dat ik in quarantaine moet is vervelend maar niet onoverkomelijk aangezien ik wel gewoon thuis kan werken. Niet zo gezellig. Dat zal het zeker niet zijn, maar wat moet dat moet. Ik wist dat het een risico was en hoopte dat ik nou eens een keer mazzel zou hebben. Maar dus niet.

Het had ook kunnen gebeuren vóór ik op reis ging. Ook daar had ik rekening mee gehouden.

Wat is een risico?

Wat ik persoonlijk echt heel gek vind, is dat de regel blijkbaar is dat je niet in quarantaine hoeft als je afgelopen maandag meteen was teruggevlogen. Kom je op dinsdag of later aan dan moet je wel in quarantaine. Afgezien van het feit dat het niet “verplicht” is en lang niet iedereen zich er aan houdt is dat toch wel een kromme regel. Want een land wordt niet voor niks oranje denk ik dan. Wat is die paar uur nou voor verschil? In beide gevallen kom je uit een land met code oranje. Ik snap dat er natuurlijk altijd een grens is. Op enig moment gaat het van geel naar oranje. Zaterdag geel, zondag oranje. Ook in dat geval blijft het een grijs gebied. Maar ik dacht dat die grens van geel naar oranje was. En niet ‘O het is oranje, maar als ik hard ren dan telt het niet’.

En dan nog denk ik dat ik in de gemiddelde supermarkt in Nederland meer risico loop dan hier. Maar dat is misschien gewoon perceptie. I don’t know.

Overigens snap ik best dat mensen eerder naar huis willen. Zeker als je voor een baas werkt dan wil je misschien niet die 10 dagen verplicht thuis zitten. Het gaat me niet om die mensen, maar wel om die regel dus.

Anyway, it is what it is. En ja ik ga braaf in quarantaine. Ik heb in ieder geval wel een lekkere week gehad.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.