Simone's Kitchen

Reizen: Een glaasje Madeira, my dear en een enquete

Voordat ik begin aan het verhaal over onze aankomende reis naar Madeira heb ik nog een belangrijke vraag aan jullie. Simone’s Kitchen bestaat nu al een aantal jaar en ik zou heel graag willen weten wat jullie wel en niet leuk vinden. Om daar achter te komen heb ik een korte enquete gemaakt. Het kost hooguit vijf minuten van je tijd om het in te vullen en je zou me er echt enorm mee helpen. De link naar de enquete is hier

Uiteraard hoef je hem niet nog een keer in te vullen als je hem al via mail hebt binnengehad. (daar had ik dan weer niet zo goed over nagedacht, dus mijn excuus alvast voor die dubbele actie!) Alvast bedankt voor het invullen!

Foto: Canstockphoto

Foto: Canstockphoto

Jaaaaa! Wist je het al? Met kerst en oud en nieuw zitten we niet in het miezerige Nederland (nu ik dit gezegd heb zullen we hier wel een witte kerst hebben of zoiets… Hmmm..) maar in het mooie Madeira! Whiehooe! Op meerdere gebieden een first want niet alleen gaan we naar Madeira, waar we nog niet eerder geweest zijn, maar… en dat is misschien nog wel veel enger… we gaan met de familie op reis. En dan om precies te zijn Tom’s broer en vrouw en zijn vader.

We zijn wel eens eerder een weekendje weg geweest maar nog nooit een heuse vakantie. Beetje spannend dus wel, maar het komt vast goed.

canstockphoto27909880

Maar ik weet dus echt helemaal niks, nada zip over Madeira. Ik, de controlfreak, heb helemaal niks zelf gepland. Vluchten zijn voor ons geboekt, appartement is uitgezocht door Janis, de auto is gehuurd, bagage geboekt… Man… kan het nog spannender? Maar goed, we hebben nog even. Het is tenslotte nog geen december. Whahaha… (alhoewel ik van de week al – serieus – een persmailing kreeg over Sinterklaas… Gevalletje verkeerde planning??)

De vraag aan jullie dus; al eens naar Madeira geweest? Wat mogen we echt niet missen? Waar kun je lekker eten (en waar niet?) Tips zijn van harte welkom! We zitten aan zee bij Funchal.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

14 comments

 1. Ik ben er lang geleden geweest in kader van een wandel-rondreis….Dus aan mij heb je echt niks ivm goede adressen om lekker te eten want dat weet ik echt niet meer.  Ik kan me nog wél herinneren dat ik er héél lekker gegeten heb – voornamelijk vis….geen ingewikkelde recepten maar pure keuken! Allemaal heel vriendelijke mensen en een erg mooi puur eiland. Het was in de zomer en de uitzichten over de zee waren fantastisch. Maar met de feestdagen zal het zeker ook wel super zijn! Alvast een heel leuke reis!
  Dikke kus, Sandra en Alain

 2. Wat een geweldig vooruitzicht! Wij zijn er jaren geleden geweest en hebben het er nog altijd over!
  Ik denk dat jij de markthal in Funchal niet moet missen, en een keertje zwaardvis met banaan moet eten, kijken of je ergens bij een soort van “buurtbarbecue” kunt uitkomen (alleen kijken is al leuk) en misschien een tochtje met een  “toboggan” (houten/rieten slee) van de berg af  suizen over het asfalt van een berg in Funchal.  Lekker toeristisch maar wel leuk.
  Alvast veel plezier!

 3. Positief blijven,alle eerste keren is ” eng “.
  Het wordt vast en zeker een mooie, gezellige en
  onvertgetelijke vakantie !
  Eet er heerlijk en maak vooral veel mooie foto’s.
  Ik zou alvast zeggen geniet ervan en van elkaar !
  Fijne vakantie 🙂 

  Lieve groetjes,
  Rolanda 

  PS .enquête reeds ingevuld en verstuurd 

 4. Heb de enquête ingevuld:)! Top vooruitzicht trouwens hoor… vakantie naar Madeira ;-)! Is eens een keer wat anders met de feestdagen!

 5. Oh dat klinkt goed!! Maar ja ook spannend inderdaad… Ik ben ook een control freak vooral als het om vakabnties gaat dus kan me goed voorstellen dat dit ‘even slikken’ is. Ik ben er nog nooit geweest dus heb helaas geen tips voor je…. Alvast veel plezier met de spannende voorpret 🙂 Ciao, Letizia

 6. Dat wordt een geweldige belevenis voor jullie. Met kerst en oud en nieuw op Madeira. Eerst genieten van de mooie kerstster in Funchal. Alles mooi verlicht en in kerstster versiert. Men heeft belooft om de oude verlichting weer te gebruiken. Vorig jaar had men lef en dat is niet in goede aarde gevallen. Van 23 op 24 december kerstmarkt in Funchal. Een enorm feest met veel eten en drinken. Veel mensen op de been, er is van alles te koop en veel mensen nemen zelf eten en drenken mee en delen dit graag met anderen, en ook toeristen. Oudejaarsnacht heeft Madeira een fantastische vuurwerkshow, kijk maar eens op YouTube. Wij gaan 2 keer per jaar naar Madeira en genieten iedere keer volop. Zijn inmiddels ook 2 keer met oud en nieuw geweest een enorme beleving. Kijk eens op http://www.madeiraislandnews.com en http://www.tobiinmadeira.com voor leuke tips en mooie foto’s. Laat nij even weten als meer wil weten. Heb nog wel een paar adresjes in Funchal waar je heerlijk kunt eten. Alvast veel plezier met de voorbereiding. Groet.

  • O dank je wel Piet! En wat leuk dat er een kerstmarkt is! Daar verheug ik me dan nu al op en het vuurwerk van Madeira is beroemd heb ik gehoord! En als je leuke tips hebt voor adresjes om lekker te eten hou ik me aanbevolen!

 7. In het tijdschrift Chip foto magazine van augustus/september staat een aardig artikel over Madeira.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.