Doen op mooi tenerife

Tenerife

Heel eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten toen ik samen met Laura een weekje vakantie op Canarisch eiland Tenerife boekte. Onze oorspronkelijke planning was om een weekje naar het Griekse eiland Karpathos te gaan, maar dat bleek ineens hartstikke oranje te worden dus we moesten een alternatief zoeken. We hadden via Vakantiediscounter geboekt en op Tenerife was Ohasis Boutique Suites de plek die er voor ons wel echt uitsprong. Dus dat was geregeld; maar wat ik van Tenerife moest voorstellen? Daar had ik nog geen idee van.

Daarom vandaag een overzicht van alle dingen die je op dit mooie eiland kunt doen!

Autootje

Om te beginnen is het een aanrader om een autootje te huren. Er waren in ons hotel best een aantal mensen die dat niet hadden gedaan en er achteraf toch een beetje spijt van hadden. Met de taxi kun je goed naar dingen als een restaurant gaan. Dat is redelijk betaalbaar, maar wil je wat meer van het eiland zien dan is een auto een must. Wij hadden voor de gelegenheid een upgrade voor maar € 24,-.

auto huren op tenerife
Hoe stoer was onze auto?

De wegen op Tenerife zijn op sommige plekken wel een uitdaging. Blijf je op de wegen met een 1 (de snelweg) of een 2 (mediumweg) dan is het prima te doen. De wegen met drie cijfers worden alweer wat uitdagender en de wegen zonder cijfer? Die zou ik gewoon overslaan.

Dat deden wij niet meteen met als resultaat dat we op gegeven moment op een weggetje terecht kwamen die steil omhoog ging, net breed genoeg was voor 1 auto en bovendien flinke haarspeldbochten had. O en door een stadje ging. Ik reed dus ik vond het wel genoeg na een paar keer dat soort weggetjes. Gelukkig kwamen we geen tegenliggers tegen maar ik had serieus niet geweten wat ik had moeten doen als dat wel was gebeurd!

Sterren kijken

Een aanrader is het om een excursie te boeken om sterren te kijken op de vulkaan. Zelden heb je zo’n heldere sterrenhemel gezien en het is magisch om de maan door de telescoop te kunnen bewonderen. Over ons sterrenkijken vind je hier een uitgebreider verslag.

Zonsondergang

Streetart kijken in Puerto de la Cruz

Ook op Tenerife kun je de nodige mooie streetart terug vinden en een middagje op zoek gaan naar de mooiste exemplaren is een leuke bezigheid. Bovendien is Puerto de la Cruz zelf ook een leuke stad dus dat kun je dan mooi combineren.

Flaneren op het Teresitas strand

Teresitas

Wat ook leuk is om te doen op Tenerife is een dagje flaneren op het strand van Teresitas. Dit mooie brede zandstrand ligt net voorbij de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Op het strand vind je ook een aantal tentjes waar je wat kunt eten en drinken. Altijd een plus vind ik! Voor de kust liggen overigens op dit moment een flink aantal grote cruise schepen geparkeerd. Ik ga ervan uit dat die er normaal niet liggen, maar zeker weten doe ik dat niet. Niet dat je er last van hebt overigens.

Shoppen in Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en blijkbaar ook de hoofdstad van alle Canarische eilanden. Het is een grote stad maar wel met de nodige sfeer een kleurige details. Ideaal om hier een lekker dagje te gaan shoppen. Zoek van tevoren een parkeergarage op om te kunnen parkeren want over het algemeen is parkeren in de steden op Tenerife best een beetje lastig.

Natuurlijke baden Garachico

Verdeeld over Tenerife heb je een aantal natuurlijk ‘zwembaden’ oftewel de piscines naturales. Wij gingen naar die in Garachico. Sowieso een leuk stadje om doorheen te dwalen, maar een mooi pleintje. Het water had een rode vlag toen wij er waren, wat kwam door de harde wind en de stroming. Niet dat de locals zich daar veel van aantrokken maar de meeste toeristen bleven braaf aan de kant. Ik vond het er behoorlijk druk overigens, het zijn dus populaire plekken.

Uit eten op Tenerife

Qua restaurants vind je verrassend veel op Tenerife. Ik maakte een restaurantgids Tenerife waar je alle restaurants terug kunt vinden waar wij zijn geweest. Mijn favoriet? Ik denk dat dat toch wel Kai La Caleta en El Secreto de Cimiche zijn.

Interieur Kai La Caleta

Drakenbloemboom

De Drakenboom of Drago el Milenario kun je vinden in het wijnstadje Icod de los Vinos. De boom is eigenlijk geen echte boom maar een soort lelieachtige plant. En de boom is ook nog eens geen duizend jaar oud maar ‘slechts’ 400. Nou ja, who’s counting toch? Het is wel een prachtig exemplaar en je komt zijn soortgenoten ook elders op het eiland tegen maar dan in een iets kleinere variant.

Relaxen

Natuurlijk heb je geen vakantie om alleen maar van hot naar her te rennen. Dus is een beetje relaxen aan zwembad of strand ook echt een must als je op dit fijne eiland bent. Omdat Tenerife een vulkanisch eiland is vind je er veel zwarte stranden zoals bij Garachico, maar je kunt natuurlijk ook naar het mooie zandstrand van Teresitas gaan. Of lekker bij het zwembad van je hotel loungen zoals wij deden bij Ohasis Boutique suites.

Check hier alle posts over Spanje

Delen is fijn!