Simone's Kitchen

Reizen: Curacao en storm opkomst….

Processed with Snapseed.

Eigenlijk zijn wij van die types die zelden tot nooit twee keer naar dezelfde bestemming gaan. Niet omdat alle bestemmingen tegenvallen (haha) maar simpelweg omdat er al te weinig tijd zit in een mensenleven om alles te zien wat je wilt zien. Onze lijst van plekjes die we nog graag willen bezoeken is eindeloos lang: heel hoog op de lijst staat Australië (en Tasmania!) , maar ook Japan, China, Nieuw Zeeland, Venezuela, Brazilië, Galapagos enzovoort enzovoort…. Veel van die landen zijn zo groot dat je er eigenlijk een paar keer heen moet.

Curacao valt geheel niet onder de orde van grote landen. Sterker nog; met een formaat van 61 km lang en 5 km breed kun je gerust stellen dat het een mini landje is. Als zelfs Nederland groter is, dan is het klein. En toch zitten we hier nu voor de tweede keer. De eerste keer was zelfs nog niet zo lang geleden, want onze eerste kennismaking met Curacao was vorig jaar november.
Maar aangezien ik niet zo goed ter been ben op het moment leek het ons handig om een bestemming te kiezen waar we al eens eerder waren geweest. Dat zorgt voor wat meer rust, want ik ben geen ster in stil zitten. Als ik ergens kom waar ik nog nooit ben geweest wil ik zien en ontdekken. En hoe je het ook went of keert, dat betekent ook dat je moet lopen. Je realiseert je pas hoeveel je te voet doet als dat niet meer gaat he. En zelfs hier merk ik toch dat er dingen zijn die niet gaan dus dat is best even slikken maar he, Curacao is echt geen verkeerde plek voor een fijne relax vakantie.

Je kunt er fantastisch uit eten gaan zoals ik hier al eens verteld heb in de tien restaurants in Curacao die je niet wilt missen (en ik denk dat daar gerust een vervolg op komt na deze vakantie) en misschien doen we er nog wel een tien strandjes die je niet moet missen bij, want ook daar heeft Curacao er veel van.

Processed with Snapseed.

Terwijl ik dit schrijf hebben we er pas twee dagen opzitten dus strand-technisch nog niet zoveel gedaan maar dat komt goed. Als het weer blijft meezitten trouwens, want we hoorden op de radio dat er een “tropical wave” aankomt. Dat betekent dat er kans is op een tropische storm of zelfs een orkaan. Het is er ook wel het seizoen voor. Aanstaande vrijdag zijn er verkiezingen gepland en er wordt al rekening gehouden met het uitstellen van de verkiezingen vanwege stormtoestanden en eventuele schade op het eiland.
De wind is sowieso al aangewakkerd lijkt het, ook al is de temperatuur vandaag een graadje of 34˚C.

Ondertussen probeer ik te oefenen in de kunst van het niks doen. Bij aankomst bleek dat de wifi in ons appartement (we slapen weer in het geweldige Villa L’Orangerie) al een paar dagen niet meer werkt. Waarschijnlijk een kabelbreuk of iets van die aard. Daar wordt – hopelijk – woensdag iets aan gedaan, maar is meteen een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe dat nou is.. zonder internet verbinding door het leven gaan! Hahaha… En dan besef je ineens hoe vaak je per dag “even” iets checkt op je telefoon. Restaurantje? Even kijken wat het telefoonnummer of adres is. Openingstijden? Nou ja de lijst is eindeloos. Ik heb mijn telefoon op de vliegtuigstand staan. Simpelweg omdat ik gewoon even geen telefoon wil. Telefoontjes krijgen van klanten betekent dat je toch automatisch gaat werken. Dus mijn voicemail staat aan en alles moet dan maar even lekker wachten tot ik weer terug ben. Dat bevalt wel… maar geen internet is een heel ander fenomeen. Ik tik dit nu dus ook niet zoals normaal rechtstreeks in mijn blog maar in de tekstverwerker. En wanneer ik dan weer internet heb kan ik het even copy en paste doen he…

Maar goed, we zitten dus even lekker te relaxen op Curacao dus bereid je voor op fijne tropische plaatjes!

Processed with Snapseed.

PS. Alle beelden hierbij zijn gemaakt met mijn telefoon en bewerkt met mijn favoriete app Snapseed…

PS II. Inmiddels is de Tropical Wave officieel uitgegroeid tot een tropische storm en wordt waarschijnlijk een orkaan met de naam Matthew. En is het hele eiland in voorbereiding van wat komen gaat. Ook wij hebben extra inkopen gedaan voor het geval dat. Alle losse spullen op het terras liggen binnen. Stormlamp is opgeladen en nu dus wachten op wat komen gaat. De voorspelling is dat Matthew hier ergens vanavond tussen 8 en 10 uur aankomt. Geen idee of we straks nog stroom hebben dus ik post dit nu maar…. Updates volgen zodra we meer weten!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Wow Simone heel veel sterkte gewenst, misschien valt het wel mee. En ondertussen relax en probeer je aan het eilandritme aan te passen :-))

  2. Pff wat een belevenis zo’n orkaan op komst! Maar gelukkig lees ik in je reactie dat het mee valt 🙂 Fijne vakentie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.