Citytrip Rome...
Citytrip Rome…

Net terug van een bliksem bezoek aan Antwerpen (meer daarover later!) en met nog minimaal drie citytrips in het vooruitzicht voor dit jaar leek het me eens leuk om mijn voorbereiding voor een citytrip te delen. Wat zijn de dingen die ik zeker meeneem en wat doe ik ter voorbereiding.

Voorbereiding

Ten eerste een wel heel voor de hand liggende. De bestemming kiezen! Haha.
Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit waar je heen gaat als het binnen Europa is. De voorbereiding blijft ongeveer gelijk.

Wat neem je mee op Citytrip

Vervolgens moet er een vlucht worden geboekt en slaapplek geregeld. Ik vind een overnachting bij Airbnb boeken echt fijn voor stedentrips. Goedkoper als een gemiddeld hotel en vaak op een betere locatie. Vluchten binnen Europa is vaak easyJet of KLM (airmiles!)

Als voorbeeld gebruik ik dit keer Boedapest aangezien het onze volgende bestemming is. Mijn vaste reisgids is Lonely Planet. Ik heb een enorme rij planets staan maar voor city trips gebruik ik ook graag de 100% boekjes. Mooi handzaam formaat en fijne kaartjes en hotspots.
Zodra ik die binnen heb ga ik met plakkertjes en pen de boeken te lijf. Ik kruis aan waar we zitten en check afstanden van A naar B zodat ik een beetje een idee heb hoe haalbaar sommige dingen zijn.

Uiteraard stuur ik een tweet uit of mensen nog fijne tips hebben, eettentjes, must see of must do’s. Gegarandeerd dat daar leuke reacties op komen. Ik schrijf alles op en teken het in op de kaart zodat ik weet waar we (eventueel) heen kunnen

Dat gedaan dan koop ik online vast tickets voor dingen die ik zeker wil doen, zoals de Taste Hungary Tour in Boedapest. De rest laat ik over hoe we het ter plekke beleven.

Is het al duidelijk dat ik een voorpret liefhebber ben? 😉 Heerlijk vind ik het en dat we uiteindelijk vaak niet de helft doen van wat er was gepland doet eigenlijk niet ter zake. Het is gewoon leuk om uit te zoeken.

Inpakken!

Naast de logische dingen zoals paspoort, creditcard, bankpas(sen) en kleding zijn er een aantal onmisbare items voor elke stedentrip. Mijn recente blessure aan mijn voet heeft me doen realiseren dat goede wandelschoenen van essentieel belang zijn! En ik heb dringend nieuwe nodig dus ben ik online op zoek naar goede aanbiedingen voor fijne schoenen. Ik koop niet meteen schoenen maar vind het wel fijn om vast merken en prijzen te checken en te kijken. Bij outdoor winkels zoals Bever vind je bijna alle benodigdheden en informatie voor een wandeling. Het voordeel vind ik dat ik hier thuis op mijn gemak online de prijzen kan bekijken en dus niet voor niets naar de winkel ga of het ergens anders goedkoper vind! By the way; mijn favoriete wandelschoenen zijn Merrel’s. Dubbel belangrijk omdat ik slechte achillespezen heb dus goede schoenen – hoe onsexy ook – zijn een absolute must. Ooit een keer gedacht Londen te doen op mijn allstars… Geen goed idee. Daar heb ik maanden lang last van gehad!

Zó niet charmant maar wel heel erg prettig; mijn trouwe Merrels
Zó niet charmant maar wel heel erg prettig; mijn trouwe Merrels

Behalve die goede schoenen vind ik oordopjes echt onmisbaar. Niet alleen omdat Tom snurkt.. (…) maar vooral omdat sommige hotels of locaties nogal gehorig zijn en ik nogal licht slaap.

Oordopjes zijn dus belangrijk, mijn nieuwe favoriet zijn de SleepSorft oordopjes van Alpine. Het voordeel is dat deze speciaal zijn om te slapen en daarom van extra zacht materiaal gemaakt zijn zodat je er geen last van hebt als je op je oor ligt. Maar ook voor andere doelen hebben ze oordopjes ontwikkeld.

Uiteraard een reisgids, maar natuurlijk ook een notebook voor alle belevenissen tijdens de reis. Ik heb stapels reisdagboeken nog daterend van een van de eerdere reizen met mijn ouders naar Frankijk, bijna in een vorig leven… 😉 Ik heb momenteel een hele fijne waar in ieder geval alle reizen van het komende jaar in passen.

En dat is het eigenlijk! Hoe bereid jij je voor op een city trip en heb jij items die je absoluut mee móet nemen?

Delen is fijn!