Simone's Kitchen

Reizen: Bed & Breakfast Rosier10 – Antwerpen

Rosier10 Antwerpen | simoneskitchen.nl

ROSIER10 – Pareltje aan de rand van Antwerpen

Wat zijn voor jou de belangrijkste dingen waar een hotel of B&B aan moet voldoen als je er gaat slapen? Voor mij is het nogal afhankelijk van de locatie en het soort reis. Ga ik op stedentrip dan vind ik een goede slaapplek belangrijker als wanneer ik op rondreis ben door een land als Vietnam of Madagaskar. Ook dan vind ik het wel zo fijn als er een goed bed staat en vooral dat het schoon is, maar als de boel verder half uit elkaar valt dan kan ik daar mee leven in Madagaskar. Maar ga ik op stedenreis dan vind ik de volgende zaken belangrijk:

 1. Schoon. Dat lijkt me een basis
 2. Lekker bed
 3. Locatie
 4. Ontbijt
 5. O en de prijs is natuurlijk ook wel een dingetje

Mijn kamer Minuit

Mijn kamer Minuit

Dus toen ik in maart in Antwerpen op persreis was wist ik niet waar ik ging slapen. Ja natuurlijk had ik het adres doorgekregen en wist ik waar ik wezen moest, maar toch; ik was echt aangenaam verrast door de kleine B&B Rosier10. Ten eerste zijn de kamers geweldig mooi ingericht. Elke kamer heeft een andere naam en – leuke touch – op de kamer hangt een krijtbordje waar je naam op staat. Eigenaresse Roxanne neemt de tijd om je wegwijs te maken, geeft tips van leuke plekjes te zien en fijne dingen te doen in Antwerpen.

Rosier10 Antwerpen | simoneskitchen.nl

De B&B ligt aan de rand van het centrum van Antwerpen en je bent letterlijk binnen drie minuten wandelen in het hart van de stad. Net buiten het lawaai en de drukte, maar dichtbij genoeg dat je alles lopend kunt doen. Nu is dat op zich ook niet zo ingewikkeld in een stad als Antwerpen maar toch… het is een fijne bijkomende bonus.

Ontbijtje bij rosier10 | simoneskitchen.nl

Lekker vers ontbijtje

Het enige minpuntje was dat de vloer van mijn kamer nogal kraakte. Ik heb geen idee of dat doorklonk maar het is een oud pand en ja dat heeft zijn eigen geheel karakteristieke eigenschappen.. 😉

Ook een bonus is dat er een paar parkeerplekken beschikbaar zijn. Kom je met de auto bel dan wel even van tevoren of er plek is want veel plaatsen zijn er niet. Ik weet in ieder geval al waar ik de volgende keer ga slapen als ik weer naar Antwerpen ga!

Een kamer bij Rosier10 is vanaf € 120,=.

Bed & Breakfast Rosier 10
Rosier 10
2000 Antwerpen
België
+32/ (0)489 27 99 99
+32/ (0)3 345 46 36
info@rosier10.be

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

9 comments

 1. Avatar

  Dat ziet er inderdaad als een hele fijne verblijfplaats uit! Vooral dat ontbijt…:)

 2. Avatar

  Oh, dit ziet er super uit ! Dat ontbijt 🙂 ! Dat vind ik dus ook zo belangrijk hé, het ontbijt.  Het kan je dag echt maken (of niet).  Ik hou van B&B’s, het kleinschalige, het persoonlijke, … Antwerpen is nu (helaas misschien) heel dicht bij waar we wonen dus voor ons niet echt een vakantiebestemming.  Alhoewel, zo dicht bij huis vakantie nemen misschien ook eens niet slecht is, echt als toerist eens naar Antwerpen.  

 3. Avatar

  Ziet er super leuk uit! Antwerpen is eigenlijk best klein, dus zelfs als je aan de buitenkant van de stad zit, zit je er nog prima 🙂 

  Zelf hecht ik erg weinig waarde aan het ontbijt, ik doe dat het liefste direct in de stad… Altijd te ongeduldig om rustig in het hotel te ontbijten. 

  • Simone van den Berg

   Ja ik heb echt alles lopend gedaan en ben van de ene naar de andere kant van de stad gelopen en dat is heel prima te doen! En ja er is zoveel lekkers in de stad te halen dat het eigenlijk zonde is om in de B&B te ontbijten maar een lekker bakkie koffie gaat er natuurlijk altijd in!

 4. Avatar

  Oh wauw! Als ik weer een keertje naar Antwerpen ga, wil ik hier heel graag overnachten! Dat ontbijt alleen al, whoeiii!

 5. Avatar

  Ziet er erg leuk uit! Ik ben 1 keer in Antwerpen geweest, in een suite vlak bij het centrum. Een goede locatie is erg bepalend, heerlijk om gewoon lopend het centrum in te kunnen. Dit B&B lijkt me ook een goed verblijfplekje!

 6. Pingback: Reizen: Op pad in Antwerpen: Zuid | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!