We gaan in maart naar Boedapest voor een lang weekend (eigenlijk een midweek maar dat even terzijde). Vluchten geboekt, leuk appartement gevonden via Airbnb en nu dus inlezen wat er allemaal te doen is in Boedapest. Ik ben nog nooit in Hongarije geweest, maar heb er goede dingen over gehoord dus ik heb er zin in! En omdat ik toch bezig ben, leek het me leuk om de tips te delen.
Als jullie nog must see’s of must-do’s hebben in Boedapest dan hoor ik het graag natuurlijk!

Doen in Boedapest
© Can Stock Photo Inc. / griangraf

Basiliek of St. Stephens... Dit is een inkoppertje want ons appartement ligt namelijk in Sas street en dat is op steenworp afstand van Basilica of St. Stephens

  • Belvárosi Diznótoros – Hier worden allerlei soorten worst, gemaakt en verkocht. Geweldige lokaal eten en een favoriete plek van de locals om te lunchen.
  • Food tour via Taste Hungary – Sinds ik mijn eerste foodtour in Dubai deed ben ik fan. Het is zo’n leuke besteding en als een local je rond leid kom je echt op plekken waar je zelf niet zo snel heen zou gaan. Prijs 90 USD voor de Culinary Walk.
  • Gerbeaud – (Budapest, Vörösmarty tér 7-8, 1051 Hungary) Blijkbaar Boedapests beste “cukraszda” (cake shop)
  • Óbuda & Buda Hills – Om de stad even uit te gaan en blijkbaar om gebruik te maken van wel heel apart vervoer; er is een kinder spoorbaan die volledig bediend wordt door schoolkinderen in de leeftijd van 10 tot 14. Op een heldere dag heb je op de Buda Hills een prachtig uitzicht.
  • Central Market Hall – Elke markt is een must see als het aan mij ligt en de foto’s die ik heb gezien van dit gebouw beloven veel goed! Alleen het gebouw zelf is al de moeite van een bezoek waard! De Central Market Hall staat vreemd genoeg niet in de Lonely Planet maar ligt op Vámház Körút 1-3. Net over de Liberty Bridge (Szabadsag)
  • Jewish Quarter – De grote synagoog. Dit is het grootste Joodse godsdienst gebouw ter wereld met uitzondering van die in New York en dateert van 1859. Adres: VII Donáhy utca 2-8. In maart open tot 14.30.
  • House of Terror – Een museum met een naam zoals die in een stad als Boedapest kan over weinig goeds gaan en dat klopt ook. Het museum is in het voormalige hoofdkwartier van de AVH geheime politie. Vele politieke activisten werden hier voor en na de tweede wereldoorlog gemarteld en verhoord. De muren waren extra dik om het geschreeuw te maskeren. Misschien niet het leukste maar het lijkt me wel heel interessant om te zien. Open: 10-6 van dinsdag tot zondag. Metro Vorosmarty utca.
  • En jee, er is zoveel te zien dat ik denk dat we te kort gaan komen met onze vier dagen. Nogmaals; tips zijn welkom!

    Delen is fijn!