Simone's Kitchen

Reistips: Wat te doen in Boedapest

We gaan in maart naar Boedapest voor een lang weekend (eigenlijk een midweek maar dat even terzijde). Vluchten geboekt, leuk appartement gevonden via Airbnb en nu dus inlezen wat er allemaal te doen is in Boedapest. Ik ben nog nooit in Hongarije geweest, maar heb er goede dingen over gehoord dus ik heb er zin in! En omdat ik toch bezig ben, leek het me leuk om de tips te delen.
Als jullie nog must see’s of must-do’s hebben in Boedapest dan hoor ik het graag natuurlijk!

Doen in Boedapest
© Can Stock Photo Inc. / griangraf

Basiliek of St. Stephens... Dit is een inkoppertje want ons appartement ligt namelijk in Sas street en dat is op steenworp afstand van Basilica of St. Stephens

 • Belvárosi Diznótoros – Hier worden allerlei soorten worst, gemaakt en verkocht. Geweldige lokaal eten en een favoriete plek van de locals om te lunchen.
 • Food tour via Taste Hungary – Sinds ik mijn eerste foodtour in Dubai deed ben ik fan. Het is zo’n leuke besteding en als een local je rond leid kom je echt op plekken waar je zelf niet zo snel heen zou gaan. Prijs 90 USD voor de Culinary Walk.
 • Gerbeaud – (Budapest, Vörösmarty tér 7-8, 1051 Hungary) Blijkbaar Boedapests beste “cukraszda” (cake shop)
 • Óbuda & Buda Hills – Om de stad even uit te gaan en blijkbaar om gebruik te maken van wel heel apart vervoer; er is een kinder spoorbaan die volledig bediend wordt door schoolkinderen in de leeftijd van 10 tot 14. Op een heldere dag heb je op de Buda Hills een prachtig uitzicht.
 • Central Market Hall – Elke markt is een must see als het aan mij ligt en de foto’s die ik heb gezien van dit gebouw beloven veel goed! Alleen het gebouw zelf is al de moeite van een bezoek waard! De Central Market Hall staat vreemd genoeg niet in de Lonely Planet maar ligt op Vámház Körút 1-3. Net over de Liberty Bridge (Szabadsag)
 • Jewish Quarter – De grote synagoog. Dit is het grootste Joodse godsdienst gebouw ter wereld met uitzondering van die in New York en dateert van 1859. Adres: VII Donáhy utca 2-8. In maart open tot 14.30.
 • House of Terror – Een museum met een naam zoals die in een stad als Boedapest kan over weinig goeds gaan en dat klopt ook. Het museum is in het voormalige hoofdkwartier van de AVH geheime politie. Vele politieke activisten werden hier voor en na de tweede wereldoorlog gemarteld en verhoord. De muren waren extra dik om het geschreeuw te maskeren. Misschien niet het leukste maar het lijkt me wel heel interessant om te zien. Open: 10-6 van dinsdag tot zondag. Metro Vorosmarty utca.
 • En jee, er is zoveel te zien dat ik denk dat we te kort gaan komen met onze vier dagen. Nogmaals; tips zijn welkom!

  Delen is fijn!

  Simone van den Berg

  Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

  6 comments

  1. Ik heb er als verliefd meisje rondgelopen en heb toen weinig adressen en plekjes onthouden 😉 Maar het is een heerlijke stad om in rond te dwalen!

  2. Ik heb helaas geen tips voor je, Boedapest staat nog hoog op mijn wishlist. Ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw avonturen! Veel plezier met de voorpret!

  3. Boedapest <3 Wat je natuurlijk echt, echt, écht niet mag missen is het Szechenyi badhuis! Lijkt misschien zonde als je maar vier dagen hebt, maar dit is wel echt typisch Boedapest en zooo fijn om gewoon een paar uurtjes door te brengen. Verder is het Fisherman's Bastion ook een leuke plek met mooi uitzicht. En qua restaurant: Zeller Bistro! Moet je wel reserveren en het ligt niet midden in het centrum (wel in de buurt van het Heldenplein trouwens), maar de mensen daar zijn zo vriendelijk en het eten is ZO lekker. En goedkoop. Heel veel plezier!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.