Category

Vegan

Review Morso gietijzeren pan | simoneskitchen.nl
Diner, Kliekjes, Vegan

Stevige groente-stoof en review: Morsø pan

Gietijzeren pan Ik hou van gietijzer. Ik vind het een van de fijnste materialen om met en in te koken. Het enige nadeel is dat de pannen vaak loodzwaar zijn, dus dat is voor mij het grootste nadeel. Maar goed, als het eenmaal staat op het gasfornuis dan heb je daar niet meteen last van. Ik kreeg deze mooie Morsø gietijzeren pan ter review opgestuurd. Morsø komt uit Denemarken en dat land staat natuurlijk als…

Read more
Bloemkool couscous met kikkererwten | simoneskitchen.nl
Gezond, Vegan, Vegetarisch

Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten

Nog een paar dagen Nog een paar dagen en dan verlaten we Nederland eventjes voor een drie weken roadtrip door mooi Italië. Ik kan niet wachten! Er staan al een aantal lekkere recepten voor jullie klaar dus dat blijft gewoon doorlopen en wellicht dat ik ergens tijd heb om even een update van onze reis te geven. Want laten we wel zijn… Italië blijft toch het lekkerste land in Europa vind ik!

Read more
Wentelteefjes met aardbeien | simoneskitchen.nl
Ontbijt, Vegan

Wentelteefjes met koekkruiden en lijnzaad drink (vegan)

Sponsored Tijdens de 30-dagen vegan challenge bleek dat ik toch eigenlijk meer melk gebruikte dan ik had gedacht. Ik ben geen fan van melk en zeker in het voorjaar verergert het mijn hooikoorts, dus wijk ik al snel uit naar plantaardige melk. Dus toen ik de nieuwe lijnzaad drink van Ooomega binnenkreeg was ik heel benieuwd hoe dat zou bevallen. Ik kende natuurlijk amandelmelk, havermelk en sojamelk, maar hoewel ik wist dat je van lijnzaad…

Read more
Hummus met geroosterde knoflook en tomaat | simoneskitchen.nl
Bijgerecht, Vegan, Vegetarisch

Geroosterde knoflook-tomaat hummus

Geroosterde knoflook Ik kan me er altijd over verbazen dat de smaak van dingen zo kan veranderen op het moment dat je het roostert. Neem tomaten, of wortel of zoals in dit geval, knoflook. Knoflook kan van zichzelf behoorlijk pittig zijn, maar leg het een tijdje in een hete oven en je hebt een zacht, zoetig en superlekker mengsel. De smaak in deze hummus heeft even een uurtje tijd nodig om zich te ontwikkelen. Wij…

Read more
Hoe maak je vegan mayonaise | simoneskitchen.nl
Basis, Bijgerecht, Vegan, Vegetarisch

Zelf vegan mayonaise maken

Als je me een tijdje terug had gevraagd of je iets kon maken dat lijkt op mayonaise maar zonder ei is.. dan had ik je waarschijnlijk aangekeken alsof ik het in Keulen hoorde donderen. Want een ei en mayonaise hoorde naar mijn mening bij elkaar. Tot ik een tijd terug een eierloze mayonaise vond in de supermarkt. Hmm, dat moest je dan toch ook zelf kunnen maken leek me.

Read more
Vegetarische pate met walnoot en salie | simoneskitchen.nl
Basis, Vegan, Vegetarisch

Vegetarische pate (uit The Green Kitchen)

Pate van walnoot, zongedroogde tomaatjes en salie Wat mis je nu het meeste als je ineens van vleeseter naar vegetarier gaat? In mijn geval voor een groot gedeelte broodbeleg. Iets dat je makkelijk kunt smeren en iets dat geen kaas is. Ik ben gek op kaas, maar op gegeven moment wil je wel eens wat anders, nietwaar? En hoewel ik hummus en muhammara ook echt fantastisch vind, kun je niet genoeg opties hebben. Bovendien moest…

Read more
Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl
Boek reviews, Gezond, Pasta, rijst en noodles, Vegan, Vegetarisch

Boekreview: Oh she glows en recept kikkererwt-linzen curry

Als kersverse vegetarier kan ik echt wel een beetje inspiratie gebruiken. Het is gewoon even een omschakeling en dan vind ik het heerlijk om lekker te bladeren in mooie kookboeken. Ik had wel al eerder een kijkje genomen op het blog van Angela Liddon van Oh she glows, maar toen ik hoorde dat haar boek nu ook in het Nederlands uit is moest ik daar natuurlijk een exemplaar van bemachtigen.

Read more
Zelf muhammara maken | simoneskitchen.nl
Bijgerecht, Persoonlijk, Vegan, Vegetarisch

Van vlees naar vega en muhammara

Het zat er al een tijdje aan te komen… en als je Dudefood dinsdag hebt gelezen waarin Tom op geheel eigen wijze weer eens uit de doeken heeft gedaan hoe het zit (nou ja en dat dan met een korreltje zout nemen he mensen!) dan heb je al gezien dat ik besloten heb om vegetarisch te gaan eten. Dat heeft meerdere redenen maar de voornaamste is toch wel de toestanden in de vleesindustrie en het…

Read more
Geroosterde bloemkool met quinoa | simoneskitchen.nl
Gezond, Glutenvrij, Groente, Vegan, Vegetarisch

Geroosterde bloemkool met quinoa

Meer recepten! Soms gebeurd het gewoon he. Dat je zo druk bent dat er geen tijd overblijft om het hier te vullen met leuke nieuwe recepten. Dat is de eeuwige strijd die een foodblogger ‘moet’ ondergaan… Whahaha… Dat klinkt wel heel dramatisch en dat is het niet hoor. Uiteindelijk blog ik vooral omdat ik het leuk vind, maar toch sluipt er dan iets van frustratie in als ik geen tijd heb om nieuwe dingen te…

Read more
Overnight oergranen met fruit en noten | simoneskitchen.nl
Gezond, Ontbijt, Vegan

Overnight oergranen met geroosterde nootjes, kokos en banaan

Ontbijttrend Het is al een tijdje een soort van hip item: de overnight oats en de smoothie-bowl. Het leek me leuk om die twee gewoon eens een beetje te combineren. Ik gebruikte hiervoor de nieuwe Brinta Oergranen. In plaats van alleen havermout zitten hier maar liefst vijf soorten granen in: spelt, rogge, haver, tarwe en gerst. Lekkerder dan alleen havermout als je het aan mij vraagt, want het is steviger en lekker grof van structuur….

Read more
Chili sin carne | simoneskitchen.nl
Dude Food Dinsdag, Groente, Vegan, Vegetarisch

Dudefood dinsdag: Een knallend begin van het nieuwe jaar, bruine bonenschotel

Chili sin carne Het is gewoon alweer 2017. Ongelofelijk hoe hard de tijd vliegt, nietwaar? Vorige week werd ik erop attent gemaakt dat de jaarwisseling in aantocht was. Door alle terugblikken op televisie en radio. Iedereen moest uitgebreid stil staan bij alle leuke en trieste dingen die er het afgelopen jaar hadden plaats gevonden. Ik moet je ook eerlijk bekennen dat 2016 best wel een turbulent jaar is geweest; zowel in het nieuws alsook voor…

Read more