Category

Diner

Review Morso gietijzeren pan | simoneskitchen.nl
Diner, Kliekjes, Vegan

Stevige groente-stoof en review: Morsø pan

Gietijzeren pan Ik hou van gietijzer. Ik vind het een van de fijnste materialen om met en in te koken. Het enige nadeel is dat de pannen vaak loodzwaar zijn, dus dat is voor mij het grootste nadeel. Maar goed, als het eenmaal staat op het gasfornuis dan heb je daar niet meteen last van. Ik kreeg deze mooie Morsø gietijzeren pan ter review opgestuurd. Morsø komt uit Denemarken en dat land staat natuurlijk als…

Read more
Indonesische speklap met rijst | simoneskitchen.nl
Diner, Dude Food Dinsdag

Dude food dinsdag: Indische hap met speklap

Lekker mensen, het is weer voorjaar. De zon lijkt het weer definitief van de wolken te gaan winnen en de dagen worden ook weer langer. De buurman staat buiten zijn voortuin te doen en knipt en trekt al het winterse onkruid tussen zijn vaste planten vandaan. Vrolijk stap ik naar buiten, maak een diepe buiging naar de buurman en zeg: “Spring is in the air.” Waarop de buurman mij verbaasd aankijkt en zegt: “Waarom zou…

Read more
Ragout maken van runderpoulet | simoneskitchen.nl
Diner, Dude Food Dinsdag, Feestdagen, Snacks & drankjes, Voorgerecht

Dudefood dinsdag: ragout van de koe

“Doe koe bij de roux en je hebt ragout” Smachtend en hunkerend zit ik voor het raam. De wanhoop nabij. Het is ook vandaag weer snertweer! Dit wil ik niet meer.  Het moet weer zonnig en droog worden. Ik wil mijn grote vriend, de heer W. Eber weer uit de schuur rijden en samen met hem grote stukken vlees grillen. En die dan verorberen met mijn andere vrienden; in de tuin. Warmte is wat ik…

Read more
Ovenschotel kip | simoneskitchen.nl
Diner, Dude Food Dinsdag

Dudefood dinsdag: Eerbewijs aan een oude vriend

Vandaag een Dudefood blog zonder grappen en grollen. Vorige week kreeg ik het bericht dat een oude vriend van me zeer plotseling is overleden. Ondanks dat ik al jaren geen contact meer met hem had, ben ik er meer van geschrokken dan ik had verwacht. Zo nu en dan dacht ik nog wel terug aan die geweldige tijd die ik met hem samen heb beleefd, maar ik was me er ook van bewust dat tijden…

Read more
Cordon bleu | simoneskitchen.nl
Diner, Dude Food Dinsdag

Dudefood dinsdag: Cordon Bleu met een twist

Buiten is het nog steeds druilerig en triest weer. Je zou er toch spontaan de blues van krijgen; de barbecue blues. Mijn hart schreeuwt om een barbecue met mijn vrienden, maar de regen en de kou houden me tegen. Natuurlijk staan echte kerels  ook bij slagregen en temperaturen ver onder nul, gewoon met de korte broek in de tuin hun favoriete stuk vlees te grillen. Maar ik vind dat je bij barbecue ook buiten je…

Read more
Stoere stoofschotel met bier | simoneskitchen.nl
Diner, Dude Food Dinsdag

Dudefood dinsdag: Stoere stoof met bier en koffie

Mannen van Nederland en omstreken! Ik ben blij dat we de feestmaand achter de rug hebben, zeg! Want, wat heb ik diep in de buidel moeten tasten in de decembermaand. Dat einde van het jaar waar ik voor iedereen kadootjes moest hebben en de lekkerste gerechten met exclusieve ingrediënten op tafel moest zetten. Maar ook de beruchte jaarnota’s van auto- en zorgverzekering en dergelijke, hakten flink in de liquiditeit. En natuurlijk met de mannen aan…

Read more
Chicken and waffles | simoneskitchen.nl
Bijgerecht, Diner, Dude Food Dinsdag

Dudefood dinsdag: over vakantiebestemmingen en Chicken & Waffles

De Misses loopt alweer druk rond in het huis met allerhande reisgidsen en ook pluist ze menig vakantiewebsite helemaal uit. Yep, er moeten weer vakanties gepland worden. Altijd een leuk moment om te zien hoe druk de Misses hiermee kan zijn. En wat ik al helemaal leuk vind, is dat ze de Dude zelfs een beetje het gevoel geeft alsof hij inspraak heeft in de definitieve vakantiebestemming. Ik ben Dude genoeg om toe te geven…

Read more
Saltimbocca met aardappeltjes en broccoli | simoneskitchen.nl
30 minuten recept, Diner, Dude Food Dinsdag, Feestdagen

Dude Food dinsdag: Kerst met je vrienden (Traditionele Saltimbocca)

Beste mededudes, ik wil met jullie iets delen dat mij dwars zit, want regelmatig loop ik ertegen aan dat dames nog steeds denken dat de gemiddelde man zich niet in de keuken thuis voelt. Op feestjes en partijtjes hoor ik dikwijls mijn eigen Misses met wat andere dames keuvelen en dan zegt ze opeens: “Nou, mijn man kookt ook regelmatig, hoor.” Vaak wordt dit dan ontvangen met geschaterlach en opmerkingen als: “Ja, zeker zoals die…

Read more
Kerstkalkoen met bacon boter | simoneskitchen.nl
Diner, Feestdagen, Kerstmis

Kalkoen met bacon boter

Vorig jaar mochten we een gevulde kalkoen uitproberen via Boers & Boers. De ultieme kalkoen als je indruk wilt maken, maar dan zonder het extra werk van zo’n enorme vogel op smaak brengen. Hoe dat afliep kun je hier lezen. Jan Boers vroeg of ik dit jaar weer een kalkoen wilde uitproberen en ik koos dit keer voor een hele kalkoen. Dus een ongevulde. We hadden afgesproken op 30 november, toen ik met Esmée een…

Read more
Kerstburger met ham, bacon en kastanjes | simoneskitchen.nl
Diner, Kerstmis, Samenwerkingen

Kerstburger met mango chutney en kastanjes

Kijk, ik ben natuurlijk gek op kerstmis. Voor het geval je het gemist hebt; ik ben er alweer weken druk mee. Recepten bedenken, maken en fotograferen en dan natuurlijk ook nog een post schrijven en online zetten. Hertebiefstuk, portsaus, cheesecake, tiramisu, kalkoen… you name it of ik heb het niet inmiddels al gemaakt. Dus tegen de tijd dat het eindelijk echt kerstmis is ben ik er soms wel een beetje klaar mee. Wil ik gewoon…

Read more
Snelle tajine | simoneskitchen.nl
Diner, Dude Food Dinsdag

Dude Food dinsdag: snelle stoof uit de Tajine

Vandaag heb ik een suggestie gedaan voor de ‘Het Woord van het jaar 2016’ wedstrijd. Ieder jaar wordt deze wedstrijd door Van Dale uitgeschreven en hierdoor zijn er inmiddels al best wat bijzondere woorden aan  het Groot Woordenboek der Nederlandsche Taal toegevoegd (ik weet het: ‘Nederlandsche’ is niet meer van deze tijd, maar ik blijf het gewoon zo mooi vinden…) Woorden als: aanmodderfakker, slurptax, swaffelen en selfie hadden zonder deze wedstrijd waarschijnlijk nooit in ons…

Read more
Gepocheerde kip met groene groenten | simoneskitchen.nl
Diner

Donna Hay #24: Gepocheerde kip met groene groenten

Wat ik nou zo fijn vind aan de recepten van Donna Hay is dat ze vaak eenvoudig, smaakvol en makkelijk zijn. O en de meesten zijn ook nog eens gezond. Dat is toch fijn als je bedacht hebt om alle recepten te maken toch? Ik heb net het nieuwe kookboek binnengekregen ook “Life in Balance” en ik ben daar nu al fan van. (morgen meer over het boek!)

Read more