20140406-MH2A8178

B8071248

Pasen. Voor mij bij uitstek de feestdag die het begin van de lente aankondigd. Dit jaar valt Pasen natuurlijk relatief laat in eind april, maar toch… Lente en Pasen horen voor mij bij elkaar! Heerlijk om een paar dagen vrij te zijn en het begin van de lente te vieren met vrienden en familie. Nu vrees ik dat ik dit jaar met Pasen in Lugano zit, dus voor Tom misschien iets minder gezellig dit jaar, maar ik zal een extra paaseitje voor hem eten.. 😉

Maar als je wel thuis bent met de Pasen en op zoek naar lekker makkelijke gerechten om te serveren voor een fijne paasbrunch of als voorgerecht voor een paasdiner dan heb ik hier wat lekker voor jullie.

20140406-MH2A8180

Voor dit gerechtje gebruikte ik Boursin Sjalot & Bieslook. Dit is een lekkere roomkaas maar zonder de knoflook. Wil je wel die smaak van knoflook kies dan voor de boursin knoflook & fijne kruiden. Ik koos dit keer dus voor de andere variant, simpelweg omdat ik meende dat dat beter zou passen bij de asperges en de tomaten. Het geeft het een wat frissere smaak. En omdat de smaak van de Boursin al helemaal af is heeft dit gerecht eigenlijk verder niks nodig. Ideaal dus als je snel iets op tafel wilt zetten. Voor de asperges gebruikte ik asperge tips omdat ik ze niet van tevoren gekookt had en wel zeker wilde weten dat de asperges gaar zouden worden. En missie geslaagd!

boursin1

Hou je niet van asperges dan is het ook lekker met alleen tomaatjes.

20140406 MH2A8178

Bladerdeeg hapje met boursin

No ratings yet

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje Boursin met Sjalotjes
  • 100 gr asperge tips eventueel op maat gemaakt
  • 100 gr kerstomaatjes in vieren gesneden
  • 6 bladerdeeg plakjes
  • 1 ei geklopt

  • Verwarm de oven voor 200 C.
  • Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snij ongeveer een centimeter van de rand voorzichtig de zijkanten in, maar snij het niet helemaal door. Je hebt dan een rand rondom van ongeveer 1 cm breed. Bestrijk de rand met geklopt ei en prik gaatjes in de binnenkant van je bladerdeeg.
  • Beleg de binnenkant vervolgens ruim met de boursin. Druk daarna de asperges erin en leg de tomaatjes er her en der rondom in.
  • Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of tot goudbruin en het bladerdeeg gaar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Voor dit artikel heb ik een vergoeding gekregen maar alle meningen zijn van mijzelf, evenals het recept

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.