Dudefood dinsdag: Pittige mannentosti
Het hele huis wordt hier verdikkeme gedomineerd door dieet en gezond eten.
Na dertig dagen als een Paleoloog eten, wordt er nu nog steeds focus op groenten en fruit gelegd.
En… als de Misses aan de lijn doet… dan is deze dude er ook slachtoffer van!
Dan moet de Dude ook diëten.
Het feit dat ik al mijn hele leven kaasarm en banaanloos eet, telt niet mee volgens mevrouw. Hoezo niet? Is toch ook een soort dieet?
Ik heb een paar jaar geleden nog een tijdje het komkommerdieet gedaan en dit kon ik redelijk goed volhouden.
Dit dieet bestaat uit een complexe set van regels, waarbij je alles mag eten, behalve komkommer.
Met dit dieet was komkommersla voorgoed verleden tijd. En, nu we het er toch over hebben, wat is trouwens de verleden tijd van komkommersla? (het antwoord vindt je onderaan het recept)
Maar goed, door al die dieetregels die hier in huis zijn opgesteld, betekent dat wel dat we nu weer even niet met grote stukken vlees en frituur in de weer kunnen.
Nope, we zijn aangewezen op een snelle snack. Maar wie heeft gezegd dat een snelle snack, niet vullend en/of mannelijk kan zijn?
Ik dacht zelf bijvoorbeeld aan een tosti. Lekker makkelijk, lekker snel, maar vooral lekker!
En nog lekkerder wanneer je hem een beetje pimpt met wat ‘mannelijke’ ingrediënten.
Lekker als ontbijt, lunch, snack, of zelfs als avondeten, maar vooral, zoals eerder gezegd, lekker!
Hiernaast zijn tosti’s ook nog eens heel goed voor je. Kijk, dat had je niet verwacht, he?
Maar lees dit artikel uit de Metro maar eens en je zult zien dat ik gelijk heb.
Hier een pittige, stoere en snelle mannentosti.
Pittige tosti variatie
Ingrediënten
Wat je nodig hebt per tosti:
- 2 plakken stoer brood zuurdesem of meergranenbrood is lekker
- 1 el groene pesto
- 1 plak oude kaas
- 2 plakken ontbijtspek
- 1 gerookte paprika gewoon uit zo'n glazen pot
- 1/2 Jalapeñopeper over de lengte in dunne plakjes gesneden en zaden/zaadlijsten verwijderd
Instructies
- Haal de gerookte paprika uit de pot en laat even goed uitlekken in een vergiet en dep hem hierna met wat keukenpapier nog een beetje droog
- Neem een plak brood en smeer hier de pesto op
- Leg vervolgens op de pesto de gerookte paprika, plak kaas, dun gesneden jalapeño en het ontbijtspek. Sluit af met de tweede plak brood
- Rooster de tosti in een minuut of vier in een tostiijzer of mooie grillpan (bij de grillpan tussentijds wel omkeren)
- Serveer de tosti met een royale portie goede ketchup
- Aanvallen maar!
- ps. de verleden tijd van komkommersla? Dat is natuurlijk: kwamkwammersloeg.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Dudefood: De dude op spirituele ontdekkingsreis | Simone's Kitchen
Pingback: Dudefood: hot and spicy pantosti | Culinaire inspiratie voor iedere dag