Simone's Kitchen
Gerookte zalm met gepocheerd ei | simoneskitchen.nl

Salade met gerookte zalm en gepocheerd ei

Salade met gerookte zalm Mijn schoonouders komen vanavond voor het diner en hoewel we eigenlijk van alles wilden uitproberen wat we hadden geleerd bij de kookcursus… een donderdag avond leek nou niet meteen het uitgelezen moment om te gaan experimenteren dus we houden het...

Zelfgemaakte mayonaise | simoneskitchen.nl

Mayonaise zelf maken

Zelf mayonaise maken Er zijn veel manieren om mayonaise te maken. Sommige duren wat langer als anderen maar hier heb ik een lekker recept voor de “ouderwetse” manier van mayonaise zelf maken. Zorg ervoor dat alle ingredienten die je gaat gebruiken op kamertemperatuur zijn...

Vietnamese wortelsalade

Vietnamese wortelsalade

Vietnamese wortelsalade Een heerlijk frisse Vietnamese wortelsalade die je naar eigen wens kunt aanpassen. Ideaal om de salade te serveren als bijgerecht bij de avondmaaltijd of als lichte lunch. Eerlijk gezegd vind ik het tegenwoordig best ingewikkeld om een gerecht een naam te geven....

chocolade trifle | simoneskitchen.nl

Chocolade trifle – voor de ultieme choco liefhebber

Ben jij een liefhebber van chocola? Dan is deze chocolade trifle een must. Om het te maken heb je wel even tijd nodig, maar het is absoluut de moeite waard! Chocolade trifle Ik maakte dit waanzinnig lekkere chocolade dessert voor een uitdaging die ik...

Aardappel met roomkaas | simoneskitchen.nl

Aardappel recept met romige kruidenkaas en prosciutto

Aardappel recept met romige kruidenkaas Dit aardappel recept maak je het liefst met jonge aardappeltjes. Heb je die niet of is het niet het seizoen check dan het liefst voor aardappelen waar de schil goed van te eten is. Te oude aardappels zorgt er...

Lemon buttermilk pannacotta | insimoneskitchen.com

Citroen karnemelk pannacotta

Pannacotta Ik weet niet precies wat het is met pannacotta. Sinds ik de eerste heb gefotografeerd nu ongeveer een jaar geleden lijkt het een soort van verslaving te zijn geworden, met als extraatje dat ik ze dan natuurlijk wel eerst moet maken. De eerste...

Toast met tuinbonen met gepocheerd ei

Toast met verse tuinbonen en een zacht eitje Gisteren ontving ik het nieuwe nummer van “Delicious” en op de cover was en foto van een tuinbonen salade op toast met een gepocheerd ei en parmezaanse kaas. Het zag er zo geweldig uit dat ik...

Zeeduivel met pancetta

Jamie Oliver’s zeeduivel met pancetta

Zeeduivel met pancetta Een heerlijk – ietwat decadent – gerecht met zeeduivel en pancetta. Perfect voor een kerstgerecht waarbij je de zeeduivel desgewenst kunt serveren met bijvoorbeeld groene asperges. Het gerecht komt uit het boek van Jamie Oliver ‘Kook met Jamie“. De zeeduivel met...

Snelle meringue uit de magnetron | simoneskitchen.nl

Supersnelle meringue uit de magnetron

Meringue uit de magnetron Meringue is typisch zo’n product wat je rond de kerstperiode heel goed kant- en klaar in de supermarkt kan vinden, maar zodra die periode achter ons ligt, verdwijnt het weer net zo snel. Nu kun je heel makkelijk en heel...

Kruidenkaas met gerookte zalm – voorgerechtje

Kruidenkaas met gerookte zalm Kleine glaasjes gevuld met kruidenkaas en afgemaakt met gerookte zalm. Het is een heerlijk begin van de kerstmaaltijd. Makkelijk en snel. Deze kruidenkaas met gerookte zalm is een lekker en snel gerechtje dat je goed als amuse kunt gebruiken voor...