Simone's Kitchen
Zalm sandwich met zure room | simoneskitchen.nl

Zalmsandwich plus goede voornemens…

Waarom maken mensen eigenlijk altijd hun goede voornemens rond het nieuwjaar? Nieuw jaar, nieuwe kansen, zoiets? Ik ben daarop natuurlijk geen uitzondering en een van de nadelen van het uitbundig genieten van het leven en lekker eten is het feit dat ik een soort...

Kleverige ham | simoneskitchen.nl

Beenham met sticky marmelade en cranberry saus

Beenham met sticky marmelade Bij uitstek een kerstklassieker is natuurlijk de beenham met sticky marmelade. Je kunt zelf een mengsel maken maar ook prima een kant en klaar goede marmelade gebruiken als je basis. Voor deze beenham gebruik je een al voorgekookte en gegaard...

Hartige taartjes met tomaat en gorgonzola | simoneskitchen.nl

Hartig taartje met tomaat en gorgonzola

Dit eenvoudige recept voor hartige taartjes met toomaatjes, ham en gorgonzola is klaar in een handomdraai. Ideaal als je wat teveel tomaten hebt gekocht of gewoon als je zin hebt in een snel gerechtje voor de lunch. Ook geschikt als voorgerecht.

Runder stoofpot met bier en kaneel | simoneskitchen.nl

Runderstoofschotel met pompoen en bier

Topper voor in de slowcooker Ik hou van de herfst. En misschien hou ik nog meer van herfst eten. De tijd van regen, kou en gezellig binnen bij de open haard. En wat past daar nou beter bij als een ouderwetse stoofschotel. Deze runderstoofschotel...

Citroen mascarpone macarons

Wat is het toch met macarons? Waarom zijn die dingen zo moeilijk om te maken?? Eerst even voor degenen onder ons die niet weten wat een ‘macaron’ is; dit is een Franse uitvinding uit de 18e eeuw en wordt gemaakt met eiwit, amandelpoeder, suiker...

appel walnoot clafoutis

Appel walnoot clafoutis – variatie op de klassieker

Appel walnoot clafoutis Een variant op de klassieke clafoutis. Van oorsprong is de clafoutis meestal met kersen gemaakt. Ik maakte dit keer een variant met appel en walnoten. Een appel-walnoot clafoutis dus. In de basis is de clafoutis een Frans gebak of ontbijt dat...

Venkel risotto met zalm en garnalen | simoneskitchen.nl

Venkel risotto met garnalen en zalm

Wat is het toch met mensen en venkel? Ik denk dat het typisch een van die groentes is die je haat of liefhebt. het heeft natuurlijk een hele uitgesproken smaak en ja als je geen anijs lust dan zal je venkel waarschijnlijk ook niet...

Chicken and feta quiche | insimoneskitchen.com

Gerookte kip en feta quiche

Recept voor een supermakkelijke quiche met gerookte kip en feta Hartige taartjes zijn toch wel een van de makkelijkste dingen om even in elkaar te flansen voor als je onverwacht trek hebt in een lekker hartig gerechtje voor tussendoor, als voorgerecht of als hoofdgerecht…...

Gerookte zalm met gepocheerd ei | simoneskitchen.nl

Salade met gerookte zalm en gepocheerd ei

Salade met gerookte zalm Mijn schoonouders komen vanavond voor het diner en hoewel we eigenlijk van alles wilden uitproberen wat we hadden geleerd bij de kookcursus… een donderdag avond leek nou niet meteen het uitgelezen moment om te gaan experimenteren dus we houden het...

Zelfgemaakte mayonaise | simoneskitchen.nl

Mayonaise zelf maken

Zelf mayonaise maken Er zijn veel manieren om mayonaise te maken. Sommige duren wat langer als anderen maar hier heb ik een lekker recept voor de “ouderwetse” manier van mayonaise zelf maken. Zorg ervoor dat alle ingredienten die je gaat gebruiken op kamertemperatuur zijn...

Vietnamese wortelsalade met chili | simoneskitchen.nl

Vietnamese wortelsalade

Vietnamese wortelsalade Is het de straf dat je van lekker eten houdt? Dat moment dat je in de spiegel kijkt en je realiseert je dat je wellicht eens een paar kilo zou kunnen verliezen? Nou ja meer dan een paar als ik eerlijk ben....

chocolade trifle | simoneskitchen.nl

Chocolade trifle – voor de ultieme choco liefhebber

Chocolade trifle Ik maakte dit waanzinnig lekkere chocolade dessert voor een uitdaging die ik mezelf had gezet om een foto van Delicious min of meer exact na te maken. Een prima oefening om te zien waar het licht vandaan komt en te proberen dat...