Simone's Kitchen
Anijszaad

Wat is anijszaad

Anijszaad, of kortweg: Anijs, wordt veel in bakgerechten gebruikt vanwege zijn typische, zoetige smaak. Anijs en steranijs lijke qua smaak wel heel erg op elkaar, maar zijn zeker niet hetzelfde. Anijszaad komt namelijk van een plant en steranijs komt van een boom. Anijs wordt...

Bloemkool knolselderij soep met zalmfilet

Bloemkool knolselderijsoep Als het tegen de herfst aanloopt maak ik nog vaker dan anders soep. Ik vind het een heerlijke manier om groente op een makkelijke manier in mijn maaltijden te verwerken. Neem nu deze bloemkool knolselderijsoep. Een heel makkelijke soep die bomvol met...

Heerlijke koffie dadelcake

Het is het eerste dat ik doe… Elke ochtend weer. Een kopje koffie zetten. Of zoals we dat meestal noemen; even een bakkie doen. Het is dus een behoorlijk belangrijk onderdeel van ons ochtend ritueel. Misschien voor Tom nog wel meer als voor mij,...

Pork belly

Krokante varkensbuik of porkbelly – eenvoudig recept

Krokante varkensbuik Een eenvoudig recept voor een lekker krokant stukje varkensbuik of pork belly. Serveer met een homemade pompoenpuree. Varkensbuik is toch een beetje een ongezellige benaming, dus pork belly heeft wel mijn voorkeur, maar goed, what’s in a name zeggen we dan maar....

Quinoa salade

Quinoa salade met feta en bietjes

Het schijnt dat er mensen zijn die niet van bietjes houden (maar nou ja ik vermoed dat er van elk ingredient wel iemand is te vinden die er niet van houdt, dus wat zegt dat?) en ik kan me daar niet zoveel bij voorstellen....

bloemkool couscous

Bloemkool couscous – Halverwege de whole30

Toen we onze whole30 voor de eerste keer deden ergens augustus vorig jaar had ik echt nooit kunnen bedenken dat bloemkool zo een veelzijdige groente is. Ik bedoel, we kennen allemaal wel bloemkool toch? Het is lekker en voor mij eet ik het dan...

Simple dinner Donna Hay

Donna Hay boekreview Simple Dinners

Het verbaasd me eerlijk gezegd elke keer weer hoeveel boeken Donna Hay of misschien moet ik zeggen het Donna Hay team er in een jaar uitperst. Want het zijn er veel, heel erg veel… Het mooie van het geheel is wel dat ik echt...

fenegriek

Wat is fenegriek?

Fenegriek, foenegriek, bokshoornklaver of Grieks hooi Fenegriek is een zeer veelzijdige specerij die (helaas) in Nederland nog steeds niet overal te krijgen is. (je kunt het o.a. online kopen bij Pit-pit.com) Het wordt ook wel foenegriek, bokshoornklaver of Grieks hooi genoemd. Dit laatste omdat...

Saoto soep of aansterksoep

Herfstbladeren stuiven op en de gure wind slaat in mijn gezicht als ik de hoek om mijn straat inloop. Ik huiver en trek de kraag van mijn jas nog wat hoger op. De regen striemt langs mijn gezicht. In een drafje ren ik de...

sweet potato curry

Zoete aardappelcurry met kip

Zoete aardappel…. Ik ben er fan van. Nog afgezien van het feit dat ze veel sneller klaar zijn om te bereiden als een normale aardappel heeft de zoete aardappel (de naam verraad het al natuurlijk) een hele andere smaak. Je kunt hier in de...

arroz con leche of rijstepap

Weer terug uit Mexico en arroz con leche

Joechee!! We zijn weer in Hollanda (al een tijdje natuurlijk)!! Terug van wat met stip gestegen is naar nummer 1 op onze lijst met slechtste vakanties ooit. En omdat we eigenlijk amper echt Mexicaans hebben gegeten leek het me dan weer het uitgelezen moment...

Varkensstoofschotel en een blond momentje

Soms heb ik het… zo’n heel erg blond momentje… Niks tegen blond natuurlijk. Ben het zelf al mijn hele leven, al komt het tegenwoordig meer uit een potje als uit mijn hoofd zeg maar. Maar dat even terzijde… Ik heb zojuist Simone’s Kitchen van...