Simone's Kitchen

Reisfotografie

Er zijn maar weinig mensen die geen foto’s maken op vakantie; iedereen heeft tenslotte tegenwoordig wel een digitale fotocamera. Sommige een compact (lekker makkelijk meenemen) en anderen een spiegelreflex (want de kwaliteit wil natuurlijk ook wat), maar hoe dan ook; vakantie is het moment...

Fotograferen met tegenlicht | simoneskitchen.nl

Fotograferen met tegenlicht

Je wilt niet weten hoe vaak ik de vraag krijg (met name tijdens bruiloften en dergelijke) of ik wel in de gaten heb dat de zon achter mijn onderwerp staat; met andere woorden, dat ik dus met tegenlicht aan het fotograferen ben. Eh… ja,...

Solo eten en drinken review Amsterdam | simoneskitchen.nl

Solo Eten & Drinken, Amsterdam

Het is alweer een tijdje geleden dat we voor de eerste keer bij Solo, aan de van Baerlestraat in Amsterdam gingen eten. We werden ermee naar toe genomen met Matthijs, van kookstudio Amsterdam en we waren aangenaam verrast door de kwaliteit van het eten...

Vaarwel Witje

Na een lang (en hopelijk gelukkig) leven van 20 jaar hebben we Witje gisteren in moeten laten slapen. Het kwam niet helemaal onverwacht want het ging de laatste tijd niet zo goed met haar maar toch blijft het altijd een moeilijk moment… Dit is...

Kookcursus in Kookstudio Amsterdam

Als je ook wel eens een kijkje neemt op mijn Engelstalige blog dan weet je het al; de kookcursus is weer begonnen!! Vorig jaar hebben Tom en ik samen een kookcursus voor beginners gevolgd bij Kookstudio Amsterdam in – je raadt het – Amsterdam....

Snelle pasta en workshops

Ik realiseerde me laatst weer hoeveel er kan veranderen in een relatief korte periode. Nog geen vier jaar geleden had ik een “normale” fulltime baan en ging ik braaf elke ochtend van 9 tot 5 naar kantoor (nou ja, dat was meer van 8...

Crostini met tuinbonen en erwten | simoneskitchen.nl

Tuinbonen en erwten op toast

Dit is eigenlijk meer een zomer gerecht maar wel een van mijn favoriete vegetarische gerechten en aangezien ik dit in wilde dienen voor het foodblog event van de maand februari… dacht ik; laat ik deze doen! Het thema van het foodblog event is vegetarisch...

Au Bain Marie, Astene, Belgie; restaurant review

We zijn net terug van een heerlijk weekendje Belgie waar vrienden van ons wonen. We gaan deze zomer met ze op vakantie naar Italie, dus we zijn al druk geweest met alles inplannen, de route bepalen enzovoort. Altijd een uitzonderlijk leuke bezigheid en elke...

Pasta met bacon, doperwertjes en ricotta

Ik zei het je gisteren (of was het eergisteren?) al; ik ben gek op lekkere en snelle pasta’s. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar hoewel ik koken echt geweldig leuk vind heb ik er niet altijd zin in. Je hebt soms...

Spaghetti met geplette tomaten | simoneskitchen.nl

Spaghetti met geplette tomaten

Er zijn maar weinig dingen waar je me blijer mee kunt maken als een goede pot spaghetti of andere pasta. (nou ja, ok ik word ook heel blij van allerlei andere dingen… goed beschouwd ben ik gewoon een blij mens… 🙂 )Maar een goed...

Oud Hollandse poffertjes | simoneskitchen.nl

Oud Hollandse poffertjes

Nog niet zo lang geleden las ik op een van de Engelse blogs die ik volg over een Deense specialiteit; poffertjes… Dus ik dacht; “wat zullen we nou beleven?? Hebben de Denen onze nationale poffertjes onderschept ?? Nader onderzoek wees uit dat de Deense...

Knolselderijsoep met wilde paddestoelen | simoneskitchen.nl

Knolselderijsoep met wilde paddestoelen

Knolselderijsoep met paddenstoelen Ok, deze is van alweer bijna een maandje geleden maar ik vind het een heerlijke soep en niet moeilijk om te maken. Bovendien is knolselderij best een ondergewaardeerde groente volgens mij. Ik bedoel; laten we eerlijk zijn; het ding ziet er...

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!