Simone's Kitchen

Restaurant L’Auberge, Damhotel Edam

Als je erover nadenkt (en ook als je er niet over nadenkt) zijn we best wel aardig wat keertjes uit eten geweest de afgelopen weken. Hmmm, vervelend hoor.. 🙂 Met Danny en Marga gaan we geregeld uit eten in de wat betere restaurants van...

Banaan clafoutis met oreo koekjes

De eerste keer dat ik de term clafoutis tegenkwam had ik echt geen zinnig idee wat dat dan wel niet moest wezen…. Ik zag echter de mooiste creaties voorbij komen op sommige van de blogs die ik lees en ik vond dus dat het...

De ultieme hamburger

Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik graag een keer een shoot wilde doen met foodstyliste Anoek Lorje en ik wist ook al dat ik voor die shoot graag de ultieme hamburger op de foto wilde zetten. Grappig genoeg was de...

Bruschetta

Ik ben verslaafd…. Verslaafd aan brood…. Nog afgezien van die ongelofelijke geur die versgebakken brood kan verspreiden… die smaak is toch ongeëvenaard? Ik geloof ook echt wel dat Nederland een land is waar veel brood wordt gegeten, zeker in verhouding tot andere landen. Of...

Boek review: Goed koken – Harold McGee

Soms kom je een boek tegen wat goed genoeg is om even te delen met iedereen… En in dit geval betreft het het boek van Harold McGee; Goed Koken. We kwamen dit boek eigenlijk per ongeluk tegen in een winkel en hoewel er geen...

Fotostyling… en compositie deel 1

Ik krijg tijdens de workshops taartjes fotograferen die ik organiseer (zie hier voor de data) steeds vaker vragen over de styling. Niet zozeer over de foodstyling aangezien de dames die de workshops bezoeken allemaal bijzonder goed zijn in het creeeren van de meest fraaie...

Pastinaaksoep | simoneskitchen.nl

Pastinaak soep met peterselie room

Naar mijn mening is soep best een ondergewaardeerde maaltijd. Wanneer eet je soep? Wanneer je geen tijd hebt, effe snel een blik tomatensoep van Unox open trekken. Stukje stokbrood erbij en je hebt een maaltijd. Toch? Nee dus…. Natuurlijk eten wij ook wel eens...

Restaurant D’Oude Pastorie – Lochristi, Belgie

We zijn net weer terug gekomen van een heerlijk weekendje in Gent (nou ja in de buurt van Gent) bij vrienden. Het weer zat niet echt mee. Gisteren gingen we hier weg met redelijk weer maar naar gelang we dichter bij de Belgische grens...

Madeleines | simoneskitchen.nl

Madeleines

Soms – nou ja best vaak eigenlijk – heb ik van die momenten dat ik iets zie op het internet wat ik opsla in die grote grijze massa daarbovenin mijn hoofd met het doel om er ooit nog eens iets mee te doen. En...

Geitenkaas boerderij brommels | simoneskitchen.nl

Geitenkaasboerderij de Brommels

Ik weet niet meer precies wat me bezielde om een boerderij uit te kiezen die ongeveer aan de andere kant van het land lag, maar toen ik jaren geleden een opdracht moest maken voor de fotovakschool had ik het in mijn hoofd gehaald om...

De pindakaas uitdaging (23/365)

Via facebook zag ik dat Marco Veringa zichzelf de uitdaging had gesteld om elke dag een foto te maken en zichzelf zoveel mogelijk uitdagingen geven om dat voor elkaar te krijgen. Nu vond ik dat wel een goed idee, want ik merk toch wel...

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!