Simone's Kitchen

Whole30 – Het begint met eten

Ooit, heel lang geleden, had ik hevige last van eczeem. Werd gek van de jeuk en toen het in mijn gezicht begon, raakte ik in paniek. Visioenen van “The Elephant Man” trokken aan mijn oog voorbij. De dermatoloog had 1001 allergie testen gedaan en...

Ron’s Gastrobar – Amsterdam

De eerste keer dat ik Ron Blaauw in actie zag was tijdens een uitzending van – volgens mij – Topchef. Flink wat jaren geleden, toen we nog niet verpest waren door Masterchef Australië. Ron Blaauw, de chef die kon toveren met groentes, dat was...

Zelf ricotta maken

Zelf ricotta maken van volle melk

Kijk… het is natuurlijk heel simpel; de Nederlanders heten niet voor niks kaaskoppen. Dat is omdat we kaas maken en van kaas houden. Tenminste als je het dan over ondergetekende hebt, dan geldt dat zeker. Ik zou willen dat ik me de allereerste keer...

Toevoegen van een watermerk aan je foto’s in Lightroom

Het toevoegen van een watermerk aan je foto’s is tegenwoordig eigenlijk een noodzakelijk kwaad. Nog altijd zijn er genoeg mensen die het vreemde idee hebben dat alles dat op het internet geplaatst is vrij bruikbaar is. Die hebben blijkbaar nog nooit van copyright gehoord...

waterijsjes

Honingmeloen, bosbessen en vanille-ijsje op een stokkie

Waterijsje… Rare benaming eigenlijk maar wat is nou een goed Nederlands woord voor een ‘popsicle’? Ijsje op een stokje? Likijsje? (klinkt toch ook niet) of wat zullen we er eens van gaan maken? Want water… Dat zit er niet in deze heerlijke ijsjes (ja,...

Recipease

Recipease – Clapham Junction, Londen

Jamie Oliver is alom tegenwoordig als je door London loopt. Barbecoa, Fifteen, Jamies Italian en nu ook Recipease zijn zomaar wat van de namen die je tegen kunt komen van Jamie. Ik ben in Londen alleen nog in Recipease geweest. In Amsterdam is de...

aardbeien salade met halloumi

Aardbeiensalade met halloumi

Aardbeiensalade met halloumi Ik heb hem!!!! Mijn nieuwe groene fiets! We hadden hem vorige week al besteld, vlak voor ik maar Londen ging en vandaag hebben we hem opgehaald…. Best raar om een ‘gewone’ fiets te hebben, na jaren alleen een racefiets gehad te...

Connecting bloggers in Londen….

Al maanden van tevoren had ik de ticket naar Foodblogger Connect geboekt. Het was het vijfde jaar dat FBC bestond en dus zou het een geweldig festijn gaan worden. Kosten nog moeite zouden gespaard blijven om dit de beste editie te maken, die er...

Salade met quinoa

Quinoa salade met harissa kip en de discussies…

Er valt mij iets op de laatste tijd…. Er komen steeds meer foodbloggers bij in Nederland en ik persoonlijk vind dat alleen maar leuk. Hoe meer mensen er over eten schrijven, hoe meer aandacht er aan eten wordt besteed en hoe meer mooie producten...

De Pastinaeck – Amersfoort en kookprogramma’s

Hoe lang is het nou geleden dat Herman den Blijker de allereerste ‘Mijn tent is top” presenteerde? Volgens mij alweer een tijdje terug, maar de tijd gaat zo snel dat ik me maar zo kan vergissen. De eerste serie hebben wij niet gezien, maar...

Kersensalade

Kersen salade en luie kittens

Kersen… Die mooie donkerrode glanzende vrucht. De kers en ik hebben altijd een haat-liefde verhouding gehad. Als kind vond ik er niks aan. Je moest altijd uitkijken dat je niet ergens knoeide want kersenvlekken zijn berucht. En ik knoei veel. En vaak. Dus kersen...

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!