Simone's Kitchen

Quinoa salade met nectarines

Quinoa salade met nectarine | simoneskitchen.nl

Nadat ik jullie natuurlijk verveeld heb met al die foto’s van deze salade en hoe je die kunt fotograferen; dacht ik dat het misschien ook wel een goed idee was om het recept dan meteen ook maar te delen… 🙂 Het is een lekkere frisse salade en ideaal als je restanten hebt van quinoa. Ik wil nog wel eens teveel koken van rijst of quinoa of couscous en alledrie deze granen zou je hier kunnen gebruiken. Het is lekker en fris en in deze tijd van het steenfruit ook een prima manier om van je nectarines af te komen.

20110731-IMG_1576

We zijn zondag naar de Oosterse markt in Beverwijk geweest om onze kruiden voorraad aan te vullen… En natuurlijk moest er ook meteen fruit gekocht worden en nou ja, zoals te doen gebruikelijk hebben we weer veel te veel fruit gekocht..

Een kist mango’s voor 2,50… en een kilo nectarines voor 2 euro… Tja… maar we zijn maar met zijn twee, dus dan is het al snel teveel en dit ook nog eens allebei fruit wat als het eenmaal rijp is niet te lang meer kan liggen.

Zondag meteen maar een heerlijke yoghurt mango mousse gemaakt (recept volgt later) en ik had zelf ook kunnen bedenken dat ik wat nectarines kan gebruiken voor deze salade. Mijn probleem is wel eens dat ik zoveel lekkere salades en recepten heb dat ik ze vergeet.. Heb nu wel een nieuwe app voor op mijn mac die daar hopelijk verbetering in brengt. We shall see!

In de tussentijd dus dit heerlijke recept!

Quinoa salade met nectarine | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Quinoa salade met nectarines

Totale tijd: 15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 150-200 gr gekookte quinoa
  • 1 kop gesneden nectarines
  • 20 gr geroosterde amandel schilfers
  • 1 bosui fijn gesneden
  • 1 eetlepel witte balsamico of witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout peper
  • 1/4 eetlepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • verse koriander

Instructies

  • Doe de quinoa, nectarines, noten en bosui in een grote kom.
  • Maak een vinaigrette met de wijn azijn, de olijfolie en zout en peper en sprenkel dit over de quinoa.
  • Doe de specerijen erbij en proef of er nog extra zout en peper bij moet.
  • Doe de verse koriander erdoor, proef weer en pas specerijen aan of gebruik wat meer van de dressing

20110712-_MG_4365

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Now this I could so enjoy. Will have to wait for the summer and nectarine season. Thank you for sharing. I will bookmark this recipe until then. I love quinoa. So versatile. I look forward to the yoghurt mango mousse recipe as well 🙂 xx

  2. Avatar

    Dat is toevallig, ik was daar zondag ook. Had het leuk gevonden je in levende lijve te ontmoeten. Het is ook allemaal zo goedkoop daar. Mango kan je invriezen volgens Jamie en dan door de yoghurt mixen en je hebt een heerlijk verantwoord ijsje!

  3. Avatar

    De salade lijkt mij heerlijk, ik ben gek op dit soort salades.
    En over je vorige post, je verveelt ons daar echt niet mee, we steken er altijd iets van op!
    Dus blijf er vooral mee doorgaan, want het blijft moeilijk!
    groeten, Caroline

  4. Avatar

    Mango coming soon Colleen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!