Simone's Kitchen

Quinoa salade met harissa kip en de discussies…

Salade met quinoa

Lekker frisse salade met quinoa en harissa kip

Er valt mij iets op de laatste tijd…. Er komen steeds meer foodbloggers bij in Nederland en ik persoonlijk vind dat alleen maar leuk. Hoe meer mensen er over eten schrijven, hoe meer aandacht er aan eten wordt besteed en hoe meer mooie producten er komen. Althans dat is dan mijn hoop. Misschien een hoop die niet terecht is, maar de tijd zal het leren. Denk ik dan maar. Ik volg een aantal foodbloggers actief en ik zou willen dat ik er meer tijd voor had maar door de hoeveelheid en ook nog eens door mijn eigen werk, komt het er gewoon niet altijd van. Dus bij deze maar beginnen met een verontschuldiging; als ik niet zo’n trouwe bezoeker ben… sorry..!

Bij de buitenlandse foodblogger community waar ik al veel langer rond huppel is er ook een soort haat-liefde verhouding tussen de bloggers onderling. Of althans tussen een select groepje bloggers onderling; je hoort tot de “in-crowd” of je hoort er niet bij. En die “in-crowd” heeft zichzelf in het leven geroepen. Ik hoor er niet bij, maar ik heb ook geen last van het haat en nijd gebeuren wat er steevast bijhoort. Tuurlijk bij sommige blogs, in de US vooral, gaat het vaak om veel geld. De bedragen die daar blijkbaar aan bloggers worden uitgekeerd loopt tegen het absurde aan. En zoals altijd, als er geld aan te pas komt, wil het er nog wel eens hard aan toe gaan. Maar waarom eigenlijk? Wordt je er rijker door? Misschien een beetje… Wordt je er populairder door? Naar mijn mening niet.

Quinoa salade met kip

Dus commerciële belangen lijken het een en ander teweeg te brengen bij mensen en dat begin je – jammer genoeg – hier in Nederland ook te zien. Laat ik een ding duidelijk maken; als ik geld kan verdienen met mijn blog, dan joechee! Want wie wil er nou niet geld verdienen aan iets wat je heel erg leuk vind? Ga ik al mijn principes opzij gooien om wat extra euro’s binnen te slepen? Nee dat zeker niet. Ik doe hier mijn ding en soms is dat een review van iets (restaurant, boek, product) en die review komt er dan omdat ik vind dat jullie het moeten weten. En misschien krijg ik er soms geld voor, en misschien soms niet. Hoe dan ook; het is altijd mijn mening, want dat staat voorop.

Quinoa salade met harissa kip

En ja er zijn genoeg bloggers die het anders doen. Maar dat is prima. Ik heb er geen problemen mee als mensen dat wel willen doen. Ieder zijn ding toch? Ik kan er hooguit voor kiezen om dat blog dan niet meer te lezen. Dat kan… Niet menselijks is mij vreemd. Maar vingers wijzen omdat hij of zij nu een gratis product krijgt, of omdat hij/zij geld verdient? Wat is daar nou de toegevoegde waarde van? Prima toch als iemand er een leuk zakcentje bij verdient? Leven en laten leven, was het gezegde volgens mij… 🙂 En de hele foodblogger community is gewoon heel erg leuk, dus ik zeg; laten we dat vooral zo houden!

Dus…. oma heeft gesproken.. 😉 De kip in deze salade heeft het leven in ieder geval zeker gelaten.. Zoveel moge duidelijk zijn. Quinoa salade is naar mijn mening altijd lekker en kip dik ingesmeerd met harissa en dan lekker op de gril gebakken, dat is ook altijd lekker. Voeg er dan wat zomerse smaakjes aan toe van tomaten, citroen en komkommer en voila; je hebt een heerlijke salade!

Salade met quinoa
Print recept Pin recept
No ratings yet

Quinoasalade met harissa kip

Totale tijd: 30 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 75 gr quinoa
 • 100 gr kipfilet
 • handje kerstomaatjes
 • halve komkommer
 • sla naar keuze

Dressing

 • peper
 • zout
 • olijfolie
 • citroensap

Instructies

 • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. laat goed uitlekken.
 • Doe de kipfilet tussen twee stukken plastic folie in en sla plat met een deegroller. Besmeer de kipfilet met harissa en verhit de grilpan op hoog vuur tot goed heet. Smeer de kip in met olijfolie en gril tot het gaar is. Snij vervolgens in schuine plakjes.
 • Maak de quinoa op smaak met zout en peper.
 • Snij de kerstomaatjes in halfjes of in kwart, afhankelijk van de grootte en snij de komkommer ook in stukjes.
 • Leg sla in een schaal. Doe de ingredienten van de quinoa bij elkaar en roer even door.
 • Leg de quinoa salade op de sla. Maak een dressing met olijfolie, citroensap en peper en zout en sprenkel over de dressing.

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.