Simone's Kitchen

Quinoa salade met gegrilde courgette en kerstomaatjes

Quinoa salade met gegrilde courgette | simoneskitchen.nl

Sponsored. Het lijkt erop dat de zomer eindelijk een beetje begint door te breken. Alhoewel dat veranderen kan waar je bij staat dus als je dit leest kan het wel weer met bakken uit de hemel vallen. Maar we gaan er gewoon vanuit dat het dit keer nu eens doorzet en dat we binnenkort weer lekker in de tuin kunnen loungen.

Salade met gegrilde courgette | simoneskitchen.nl

Mijn voorliefde voor lekkere en snelle salades kennen jullie inmiddels wel een beetje denk ik en wat is daar een betere tijd voor dan de zomer. Dan wil je tenslotte niet uren in de keuken staan te bakken boven je bloedhete fornuis. Nu gebeurd dat wel met hele grote regelmaat hier maar als het even kan kies ik voor iets makkelijks.

Voor deze salade gebruikte ik de MAGGI Mals & Kruidig. Je kip heeft daardoor meteen een lekker kruidenmengsel én als bonus blijft hij extra mals. Ideaal dus om te verwerken in je salade.

Ik gebruikte hier quinoa in de salade maar je kunt dat ook eenvoudig vervangen door bulgur, spelt of zelf rijst smaakt hier lekker bij. De courgette roosterde ik even kort in een grilpan, maar zou je in principe ook rauw in de salade kunnen verwerken. Snij de stroken courgette dan ook dun. Dat is het lekkerste.

Quinoasalade met gegrilde courgette | simoneskitchen.nl

Quinoa salade met gegrilde courgette | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Quinoasalade met gegrilde courgette

Ingrediënten

  • 1 zakje Maggi mals en kruidig
  • 300 gr kipfilet
  • 300 gr courgette
  • 150 gr quinoa
  • 200 gr kerstomaatjes diverse kleuren
  • 1/2 bakje peterselie

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bereid de kipfilet door 1 stuk filet op 1 vel MAGGI Mals en kruidig neer te leggen. Leg hier een tweede vel op. Druk de kipfilet stevig aan zodat hij een beetje platter wordt en straks gelijkmatiger zal garen. Verhit een anti aanbak koekenpan op medium vuur voor twee minuten en leg hier dan de kipfilet met vellen en al in. Zonder extra boter of olie toe te voegen. Bak de filet aan elke kant ongeveer 8-9 minuten. Zodra de filet gaar is haal je hem uit de pan, verwijder de vellen en laat even iets afkoelen voor je de kip in stukjes snijd.
  • Snij de courgette in lange dunne linten (breed) en gril deze kort in een koekenpan of grillpan.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
  • Snij de tomaatjes in kwartjes of als ze heel klein zijn in twee. Hak de peterselie grof. Meng alles door elkaar behalve de courgette.
  • Maak een dressing door de ingrediënten hiervoor goed te mengen.
  • Meng de dressing door de salade, schep over in een serveerschaal en leg de gegrilde repen courgette er mooi op. Leg de gesneden kip op de salade en serveer meteen.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Het eerste wat ik dacht toen ik de kip zag was: hmm die ziet er mals uit. Heeft MAGGI goed gedaan dus 😉

  2. Pingback: Quinoasallad med grillad zucchini - 2019 nya recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!