Simone's Kitchen

Wat is jouw favoriete doordeweekse ontbijt?

SPONSORED

20141107-006

Met een klik slaat de wekker aan en begint er een of ander muziekje te spelen (wekkerradio). Ik open één oog en gluur op de wekker… 06.30 blinken de rode letters me tegemoet. Het liefst had ik me nog een keer omgedraaid en besluit dat één snooze sessie nog wel kan. Ik druk op de knop en draai me nog een keer om. Maar tien minuten zijn echt niks als de wekker tien minuten later alweer begint te jammer. Tijd dus om op te staan!

Al van jongsaf aan is het belang van een goed ontbijt er bij ons met de paplepel ingegoten. Bij mijn ouders thuis werd de avond van tevoren de ontbijttafel al gedekt, bordjes stonden klaar, houdbaar beleg al op tafel en elke ochtend ontbeten we met het hele gezin aan tafel.

 

20141107-002

Als ik daar nu aan denk dan heb ik echt geen idee hoe mijn ouders dat voor elkaar kregen. Moet je voorstellen dat je dat in dit tijdperk gaat proberen. Lukt volgens mij echt niet… Nu heb ik geen kids (als je Tom als hele grote kid even niet meetelt) maar zelfs voor twee personen lukt het ons niet altijd om samen te ontbijten elke ochtend. En aan tafel ontbijten doen we eigenlijk helemaal nooit.

Maar zonder ontbijt functioneer ik niet. Echt niet. Dus ik moet iets eten en als ik dan de keus heb dan ontbijt ik het liefst met yoghurt, Quaker complete en vers fruit. Bakkie koffie erbij en ik ben ‘ready to go’. Doordeweeks is dat altijd snel. Over het algemeen loop ik in de ochtend nadat de wekker is gegaan naar beneden, zet koffie, pak twee bakjes, doe er yoghurt in, Quaker complete erbij en klaar.  Ik loop dan weer met mijn net-op hoofd naar boven (uitkijken niet over de katten te struikelen) en maak manlief wakker.

De yoghurt met Quaker complete eet ik vervolgens of nog in bed op terwijl ik op mijn ipad al de mail, twitter en facebook berichten nakijk of ietsje later achter mijn computer.

 

Ik meen me vaag te herinneren dat ik ooit – in een ver en grijs verleden – een ochtendmens was. Zo een die fluitend het bed uitsprong en even fluitend ontbijt klaarmaakte. Sinds ik eigen baas ben (nu alweer bijna 8 jaar) lijkt dat wel te zijn veranderd. Ik werk later. Soms nog midden in de nacht en opstaan – zeker nu het weer donkerder en kouder wordt – vind ik niet leuk! Maar toch sta ik elke ochtend anderhalf uur vóór we weg moeten op. Puur omdat ik niks fijner vind als op mijn gemakkie wakker te worden met een lekker ontbijtje en een kopje koffie en mijn iPad en katten op schoot. Eigenlijk ben ik dan al aan het werk maar zo voelt het niet!

Bekijk ook het ontbijtverhaal van Leuke Recepten

En om jullie kennis te laten maken met de heerlijke Quaker Complete mag ik maar liefst vijf Quaker proef pakketten weggeven op mijn blog, Wat je daarvoor moet doen? Laat in de comments achter wat jouw favoriete manier is om doordeweeks te ontbijten en onder de inzenders verloot ik de producten!

Disclaimer: Mede door artikelen zoals dat kan ik blijven doen wat ik het allerleukste vind… en dat is bloggen over lekker eten. Dit artikel is gesponsord.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

12 comments

 1. Avatar

  Ik moet eerlijk bekennen dat er een tijd Is geweest dat ik niet ontbeet, maar sinds een jaar of 2 grijp ik steevast naar een bak yoghurt met fruit. Momenteel maak ik voor een hele week stoofperen die ik er doorheen doe. Samen met wat cruesli een super begin van de dag. Zou daarom ook graag meedoen met deze actie!!

 2. Avatar

  meestal ontbijt ik met yoghurt of kwark met fruit, maar iets anders zal wel eens een leuke afwisseling zijn. Je bent zo gewend om iets te eten denk ik….

 3. Avatar

  Mijn ideale ontbijt zou zijn, kopje thee, beschuitje, lekkere warme broodjes uit de oven, vers fruit… In praktijk ziet dit er ietsje anders uit. Boterham met vlokken en een beker drinkyoghurt ha ha. Maarja, de wekker gaat dan ook al om zes uur. Maar Quacker Complete, dat moet qua tijd wel lukken. En dat is ook weer eens iets anders dan die eeuwige boterham dus ik doe heeeel graag mee met deze winactie!! Ik ga vast duimen voor mezelf 😉

 4. Avatar

  Zonder ontbijt ben ik ook echt niets waard, ik ontbijt dan ook élke morgen. En stevig ook 🙂 Ik eet vaak een grote kom havermout, met varierende toppings. Het lekkerst vind ik toch nog wel met kaneel en rozijn, soms nog iets van appel ofzo er doorheen. Leuke blog heb je trouwens, je maakt onwijs mooie foto’s! Enne, ik doe graag mee met de winactie 😉

 5. Avatar

  Ik ontbijt altijd met yoghurt of kwark, warme bosbessen en frambozen en cruesli met een kopje thee 🙂 Simpel maar wel heel lekker

 6. Avatar

  Ik ontbijt graag met een grote kom havermout, heerlijk warm. ‘s avonds vind ik het juist lekker om nog wat griekse yoghurt/kwark met fruit en lekkere krokante muesli te eten. Liefst met nootjes/gedroogd fruit. Heeerlijk!

 7. Avatar

  Door de week wissel ik af tussen yoghurt met muesli en soms wat fruit erdoor of een cracker met pindakaas. Lekker met mijn eerste kop thee van de dag wachtend totdat de computer ook helemaal wakker is:-). Groetjes Claudia

 8. Avatar

  Ook ik kan niet zonder een ontbijtje.
  Nu het buiten koud en donker is, vind ik het heerlijk om ‘s morgens in alle vroegte een pannetje met soya melk te koken, met daarbij havermout. Als topping een banaan met wat kaneel en mijn dag kan beginnen!

 9. Avatar

  Ontbijten is mijn favoriete eetmoment van de dag, echt waar!
  Nu het koud is ontbijt ik met havermoutpap, een beetje brinta en lijnzaad, chiazaad en een warm appeltje met kaneel! Ik ontbijt ook vaak met kwark en gooi er dan van alles door heen, vaak ook zelf gemaakte cruesli, super lekker (:

 10. Avatar

  Zo makkelijk mogelijk zodat ik alle tijd heb om mijn kinderen achter de vodden te zitten.
  Bak muesli met noten en halfvolle melk, maar het allerbelangrijkste ……..koffie.

 11. Avatar

  Omdat je het zo graag wil weten: ik wissel het meestal af. De ene keer ga ik voor lekkere Griekse yoghurt met muesli en de andere keer kan ik erg genieten van twee crackers met heerlijke belegen boerenkaas. En daarbij een latte macchiato dan is mijn ochtend feestje compleet 😉

 12. Avatar

  mijn favoriete doordeweekse ontbijt is een stuk fruit (banaan of kiwi) met karnemelk een toast en een kopje thee

  ik eet liefst havermout, maar daar heb ik in de week geen tijd voor, dat is dan het weekend ontbijt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.