20151205-MH2A6529

Dat ik een heel klein beetje verliefd ben geworden op Noorwegen hebben jullie al kunnen lezen toen we vorig jaar naar Stavanger gingen. Toen kregen we een graadje of 30 te verduren, dit keer gaan we het andere uiterste opzoeken. Nou ja, tot nu toe valt het mee hoor. We zijn op dit moment in Trondheim waar het net boven het vriespunt is maar de wind maakt het een stuk kouder!

Beginnen met een heerlijke vissoep!

Beginnen met een heerlijke vissoep!

Na de vroege vlucht (nou ja dat viel goedbeschouwd ook wel mee, maar alsnog moet je behoorlijk vroeg uit de veren als je om kwart over acht op Schiphol wilt zijn) waren we natuurlijk allemaal best een beetje hongerig dus we begonnen met een toer door Trondheim en met een heerlijke lunch van een stevige vissoep bij Baklandet Skydsstation. Een traditioneel cafeetje met een gezellige sfeer en heerlijke huisgemaakte gerechten.

20151204-MH2A6447

Na ons buikje vol te hebben gegeten bezochten we onder andere de indrukwekkende kathedraal van Trondheim en vergaapten we ons al alle prachtige kerstlichtjes. 🙂 Maar bovenal was het behoorlijk koud! We eindigden onze rondleiding in Matthall Trondheim, een spiksplinternieuw restaurant annex winkel waar je erg lekker kunt eten. We begonnen met een bierproeverij, waar we drie bieren te drinken kregen. De laatste was niet perse de lekkerste maar wel het meest verrassend, namelijk een bier met koffie.

Mathallen 20151204-MH2A6513

20151204-MH2A6518

Na het eten en de lekkere wijn waren we allemaal wel een beetje gaar, dus tijd om terug te keren naar ons hotel (Scandic Bakklandet) voor een welverdiende nachtrust.

Vandaag gingen we pas echt de sneeuw in… Alhoewel het ook flink regende, wat dan weer een beetje een vreemde gewaarwording was. Regen en sneeuw wisselden elkaar in rap tempo af op de top van de Gråkallen.

 

Heleen en ik op de berg met een kerstthee!

Heleen en ik op de berg met een kerstthee!

20151205-MH2A6523

Ondanks het natte weer was het toch een fijne wandeling. En dit keer waren we goed voorbereid dus we waren op pad gegaan met skibroeken, thermokleding, mutsen en jacks. Dat klinkt misschien overdreven als je in een stad bent waar het 6 ˚C is maar op de berg met een enorme wind en een stuk hoger was het fors kouder. Overigens krijg je het door het klimmen en klauteren ook behoorlijk warm kan ik je vertellen.

Morgen (dat is vandaag als jullie dit op zondagochtend lezen) vertrekken we naar Røros, waar het véél kouder is en waar we pas echt het winter wonderland in duiken. Ik ben zooooo benieuwd! Maar daarover later meer..

På gjensyn  (wat hopelijk tot ziens betekent in het Noors!)

Overblijfselen uit het verleden vormen een mooi contrast met de nieuwe winkels en restaurants!

Overblijfselen uit het verleden vormen een mooi contrast met de nieuwe winkels en restaurants!

20151205-MH2A6540

Optreden in Rockheim.. :)

Optreden in Rockheim.. 🙂

Disclaimer: wij zijn in Noorwegen op uitnodiging van Visit Norway maar alle meningen zijn zoals altijd van mij

Delen is fijn!