Hotspot Amsterdam Pllek

Pllek (ja inderdaad met twee keer L) is een populaire plek momenteel aan de NDSM werf. Een buurt waar veel te doen is op het moment en hoewel ik blijkbaar al een paar keer vlak bij Pllek was geweest, had ik het nog niet gezien.

We hadden een vriendinnen afspraak om te lunchen en bij aankomst is het eerste dat je opvalt dat het een soort containers zijn waar de zaak in is gebouwd. Ik hou wel van dat industriele en het ziet er goed uit. Ruim en licht en blijkbaar ook erg populair want de zaak was redelijk afgeladen op de warme zaterdag dat wij er waren.

We bestelden – hoe origineel – alledrie hetzelfde gerecht. Ik denk dat die het meest intrigerend klonk. Salade van krokante paddestoelen, gepocheerd ei, vadouvan mayonaise, parmezaanse kaas en zuurdesem brood. Wat ik vaak heb met salades is dat ze er wel goed uitzien maar dat het dan vooral een kleine topping blijkt te zijn met veel groen eronder. Dat was hier prima in balans en ook de hoeveelheid dressing ten opzichte van de andere elementen was lekker. De krokante paddestoelen vooral verrassend. Ik had er niet echt een voorstelling van maar erg lekker!

Behalve eten kun je bij Pllek voor nog veel meer dingen terecht. Van muziek tot yoga. Check vooral de site als je meer info wilt hebben.

Adres: TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam (parkeren kan voor de deur)

Delen is fijn!