Persoonlijk: Die eeuwige twijfel…

Mensen die mij al een tijdje volgen weten het inmiddels wel denk ik: ik kan nog wel eens wispelturig zijn. Of iets te spontaan in de dingen die ik bedenk en dan ook meteen uitvoer. Al te lang nadenken over bepaalde beslissingen zit niet in mijn systeem zou je kunnen zeggen. Zo heb ik meer dan één keer op een regenachtige zaterdag bedacht dat ik een blog over onderwerp x, y of z wilde maken en dat is dan nog geen uur later online. Om dan vervolgens tot de ontdekking te komen dat ik dubbele content aan het genereren ben want eigenlijk stond dat onderwerp al hier.

travelenzo

Want ik vind het gewoon leuk om blogs te maken. Misschien moet ik daar gewoon eens iets mee doen, maar dan voor andere mensen… (interesse? Let me know)

Een reisblog heb ik dan verhoudingsgewijs best nog lang gehad. Ik begon Paper Travels ergens achter in 2014, dus in die zin is dat voor mijn doen, best een hele tijd. Maar reizen heeft ook altijd al hier een plekje gehad dus ik merkte dat ik op gegeven moment elke keer aan het wikken en wegen was om te bekijken wat ik nou hier wilde plaatsen en wat op Paper Travels. Want laten we eerlijk zijn: reizen gaat bij ons negen van de tien keer toch óók over eten!

Het gevolg was dat er steeds minder nieuwe artikelen op mijn reisblog verscheen. En als er iets killing is voor een blog dan is dat het natuurlijk. Dus heb ik (voor de tweede keer overigens..haha) besloten om me te beperken tot 1 blog. En ik heb ook besloten, als mijn goede voornemen voor 2016, om dat nu eens vol te houden.

Want die twijfel die is er zo weer hoor. De meeste mensen komen hier om recepten te lezen en slechts een handvol (verteld Google Analytics mij) lezen ook daadwerkelijk die reisartikelen, dus ga ik me dan weer afvragen of ik het dan tóch niet beter…… Zucht…. Ken je dat? Dat je best soms een beetje moe wordt van jezelf? Nou dat dus… Want statistieken met elkaar vergelijken is een tricky business.

Maar een lang verhaal kort makend; reizen dus definitief ook hier. Dan weten jullie dat vast. Ik probeer het op vaste dagen te doen (maandag en donderdag) dus als je reizen leuk vind en eten niet, die dagen uitkiezen dus 🙂

En dan hou ik nu op met zeuren! (ik heb denk ik teveel tijd over. Dat krijg je he, als je wat minder mobiel bent..)

Hou je van lekker eten? Dan ben je hier aan het goede adres..

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - ook gratis mijn 10 tips om je foodfotografie te verbeteren. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe recepten en foodfotografie nieuws!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

14 comments

  1. Hahahaha, wat een heerlijk stukje. Ik had het zelf geschreven kunnen hebben. Ik zit op dit vlak precies hetzelfde in elkaar. Kan me binnen no time in nieuwe projecten storten om er 2 dagen (of 2 uur…) later weer over te twijfelen. Lekker doen waar jij je goed bij voelt en niet te veel naar de cijfertjes kijken.

  2. Die twijfel en onrust herken ik wel. Ik ben er inmiddels wel achter gekomen, dat ik mij beter op 1 ding tegelijk kan concentreren. Bij simoneskitchen vind ik juist de combinatie van reizen en recepten zo goed gekozen. Het is daardoor afwisselend en soms heeft het toch iets met elkaar te maken. Ik hoop in ieder geval dat je er nog lang meer doorgaat.

  3. Mensen die graag over reizen lezen komen vanzelf wel hoor Simoon! Vergeet niet dat iedereen logischerwijs nu voor eten komt omdat ze Simone’s Kitchen daarvan kennen. Toen ik in 2014 Travel erbij besloot te gaan doen had het ook even tijd nodig en werden de reisposts minder goed gelezen dan de recepten. Is nu heel andere! Food is met 60% nog steeds hoofdmotor van OhMyFoodness maar toch blijkt bij 40% van de bezoekers Travel ook heel belangrijk te zijn. Volhouden dus 🙂

  4. Ik kan me de twijfels hel goed voorstellen maar ik vind het een prima beslissing om de blogs te combineren. Zo heb ik een reis blog, maar schrijf er dus ook af en toe persoonlijke dingen op die helemaal niets met reizen te maken hebben. Ieder haalt toch wel van de site af waar hij zelf interesse voor heeft en wie weet scoor ik nu af en toe een leuk receptje als ik langskom;)

  5. Twijfelkont 😉 Bij mij komen de meeste mensen ook binnen op de recepten, misschien ook omdat het makkelijker te zoeken is en mensen ze vaker nodig hebben? Ik ben blij met elke lezer, zolang ik het zelf maar leuk vind om te schrijven.

    Ik vind het persoonlijk helemaal niet erg als een blog verschillende onderwerpen aansnijd. Spreekt het me niet aan, dan sla ik het gewoon over 😉

  6. Twijfelen is helaas menselijk! Herken het ook heel erg in mezelf, maar ik denk dat dit een goede keuze is. Het blijft jouw blog, en als je iets niet aan staat scroll je er net zo makkelijk voorbij, toch?! 😉

  7. Haha, dit leest zich voor mij met een klein déjà vu gevoel… Dat getwijfel met meer blogs ken ik, daarom heb ik van de ene site een echte blog gemaakt en van de andere een meer statische site. Dat werkt prima, want op de tweede site zit geen druk qua bloggen. Ik persoonlijk vind het jammer, maar je moet natuurlijk doen waar je je goed bij voelt. Eens kijken of ik ook een natuurlijke loop naar deze site krijg 😉

    • Simone van den Berg

      Hahaha.. ja dat van dat déjà vu begrijp ik volkomen! Ik ben echt een muts met die dingen. En ik heb natuurlijk ook nog een portfolio site (freshfoodphotos.com) en Simone’s Kitchen is ook nog eens in het engels… En ja joh, gewoon gezellig langs komen.. Ga je misschien ook spontaan van koken (ofzo…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *