parmezaan crackers met kruidenricotta

Koekjes van parmezaanse kaas met ricotta

Parmezaan crackers maken van parmezaanse kaas had ik al een tijdje op het programma staan. En het is zo ontzettend eenvoudig! We mengden de parmezaanse kaas met een klein beetje bloem om iets meer stevigheid te krijgen. Dat is niet noodzakelijk dus wil je geen bloem gebruiken dan kun je ook zonder.

Tijdens het maken van de tweede batch van de parmezaan crackers stak Esmee bijna de hele studio in de fik… 🙂 We hadden batch 1 gebakken en goed bevonden, dus batch 2 zat in de oven. Maar ondertussen ging de telefoon en kwam er iemand binnen om wat af te geven.

Parmezaan  crackers met ricotta en paddestoelen | simoneskitchen.nl

Gelukkig waarschuwde de lucht ons dat er iets niet goed ging… Man…. net op tijd denk ik, want alles was gitzwart! Koekjes, bakpapier en ja eh… beetje mistig in de studio. Geen afzuigkap ook he, dus alle ramen even opengezet om de mist te laten verdwijnen. Wow…. Die waren iets te doorbakken…

Parmezaan crackers

Let dus wel even op dat ze niet te hard gaan. Bruin is lekker, zwart wat minder. Ik kleedde de koekjes hier aan met ricotta, paddestoeltjes en tuinkers, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zo eten als een lekker chipje.

Het maken van de kaaskoekjes kan overigens ook met een andere kaas. In de foto hierboven gebruikte ik een andere oude kaas en behandelde die op dezelfde manier. Dat smelt ook iets makkelijker dan parmezaanse kaas. De bovenste versie belegde ik met kruidenricotta en Hollandse garnaaltjes.

Uiteraard kun je dat ook doen met de parmezaan crackers. Als je de parmezaan crackers wilt bewaren zorg dan dat je ze opbergt in een luchtdichte doos. Ze worden snel minder krokant dus meteen opeten is eigenlijk de beste oplossing. Dan zijn ze zeker weten nog lekker krokant.

In combinatie met de kruidenricotta met gerookte zalm zijn deze ook heerlijk.

Kaascrackers met kruidenricotta

Parmezaan crackers met ricotta

4 van 1 stem
GangSnack
KeukenKerst

Een lekker makkelijk snackje wat gegarandeerd een succes is
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr parmezaanse kaas
  • 50 gr bloem
  • zwarte peper

Voor de topping:

  • 1 bakje ricotta
  • bosje peterselie fijngehakt
  • 100 gr kleine paddestoeltjes of kastanjechampignons klein gehakt
  • tuinkers
  • boter om te bakken
  • 75 gr Hollandse garnalen optioneel

  • Verhit de oven op 220˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rasp de parmezaanse kaas en meng met de bloem en de zwarte peper. Maak hoopjes op de bakplaat en druk die een klein beetje plat. Schuif in de oven en bak voor 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Meng de ricotta met de peterselie.
  • Voor de vega variant: Bak de paddestoeltjes even kort aan met peper en zout in de koekenpan.
  • Serveer de parmezaan koekjes met een topping van de ricotta, de paddestoeltjes of de garnalen en knip er wat tuinkers overheen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.