Eet je paleo en wil je ook met de feestdagen niet met je neus in de zoete desserts duiken, dan is een paleo kerstmenu misschien een goed idee. Dit makkelijke menu is bovendien voor iedereen lekker en niet ingewikkeld om te maken. Het bevat klassiekers als kalkoen en spruitjes met bacon. Check het volledige menu hieronder!

Paleo kerstmenu week 52

Deze week in plaats van het gebruikelijke weekmenu een paleo kerstmenu. Met verschillende opties om je menu aan te passen naar eigen wens.

Vorig jaar heb ik ook twee paleo kerstmenu’s gepost. Paleo menu 1 vind je hier terug en het tweede kerstmenu hier.

Voorgerecht

Paleo zalmtartaar

Mijn voorkeur als het aankomt op de combinatie voorgerecht met de kalkoen is deze zalmtartaar. Een lekker frisse combinatie maar wil je liever geen vis, dan kun je bijvoorbeeld ook deze lekkere spekbakjes maken.

Vind hier het recept voor de zalmtartaar

Hoofdgerecht – Kalkoen

Kerstkalkoen met bacon boter | simoneskitchen.nl

Oorspronkelijk is dit recept gemaakt met boter. Dat is ideaal om onder de huid van de kalkoen te smeren, maar wil je geen boter gebruiken? Je kunt het vervangen voor ghee. Dat is de beste vervanging maar kokosolie zou eventueel ook kunnen. Wat lastiger omdat dat heel snel vloeibaar wordt en wat minder handig om te hanteren.

Het recept voor de kalkoen met baconboter vind je hier

Dessert – Grapefruit pistache

Grapefruit pistache dessert

Lekker fris na een zware maaltijd is deze coupe met pistache, kokosyoghurt en grapefruit. Ben je geen fan van grapefruit dan is dit ook heerlijk met sinaasappel bijvoorbeeld. Of wil je een meer traditioneel dessert probeer dan eens deze overheerlijke chocolademousse.

Vind hier het recept voor de grapefruit coupes

Bijgerechten

Spruitjesschotel met kastanjes

Een klassieker om als bijgerecht te eten is natuurlijk deze schotel met spruitjes, spek en kastanjes. Heerlijk bij de kalkoen!

gesmoorde bleekselderij

Heel wat anders is deze heerlijke schotel met gesmoorde bleekselderij. Ook perfect als bijgerecht!

Vind hier het recept voor de gesmoorde bleekselderij.

Delen is fijn!