Simone's Kitchen

Paaswinactie: Meesterlijk brood van Robert van Beckhoven

Screenshot 2015-03-23 21.11.31

Wilde plannen had ik; ik zou zelf eerst het nodige uit het boek maken, dat fotograferen en daar dan een blog van maken met als uitsmijter de winactie… Mjah, soms denk ik dat er 48 uur in een dag zitten in plaats van 24. Zo gek is dat he.. 😉 Dus dat brood ga ik absoluut nog maken uit het boek van Robert van Beckhoven want de een ziet er nog beter uit als de ander. Robert van Beckhoven is bij het grote publiek waarschijnlijk bekend geworden door zijn rol als jurylid van Heel Holland Bakt. Het is tevens de enige in Nederland die zich zowel meester Patissier als Meester Boulanger mag noemen.

Screenshot 2015-03-23 21.11.02

Niet zomaar iemand dus. Een broodboek die dus niet mag ontbreken in de kast (en keuken!) van elke zichzelf respecterende thuisbakker. Robert neemt je mee door de ingredienten die je nodig hebt, legt uit wat er gebeurd met de tijden, technieken en de temperatuur die je gaat gebruiken en het eindresultaat is dan hopelijk net zulk fijn brood als je door het hele boek heen ziet. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

Screenshot 2015-03-23 21.11.17

En om het feest compleet te maken hebben we speciaal – ter ere van het feit dat het bijna Pasen is – een fijne weggeefactie. Je kunt namelijk zomaar het boek Meesterlijk Brood winnen. En ik mag niet één, niet twee, maar zomaar drie exemplaren onder de inzenders verloten. Wil jij kans maken op een exemplaar geef dan hieronder in de comments aan:

 1. Waarom jij het boek Meesterlijk brood zou willen winnen
 2. Wat je als eerste zou gaan bakken

Uit alle inzendingen loot ik drie winnaars die het boek van Het Spectrum toegestuurd krijgen.

De winnaar wordt gekozen op 1e paasdag!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

49 comments

 1. Avatar

  Ik zou dit boek heeeeeel graag willen winnen, omdat ik van bakken houd.
  De geur van vers gebakken brood, is het lekkerste wat er bestaat.
  Ik weet eerlijk gezegd nog niet wat ik als eerste ga bakken, ik ga het boek eerst helemaal lezen.
  Dus pleeeeaaaaaseeee.

 2. Avatar

  Wat ik als eerste zou maken?! Alles, mag dat ook?! Marathon brood bakken 😉

 3. Avatar

  Omdat ik dol ben op broodbakken? 😉

 4. Avatar

  Ik doe graag mee om dit boek te winnen voor mijn moeder.
  Zij bakt een paar keer per week brood en kan daar echt van genieten. Na jarenlang niet te hebben kunnen genieten (door ziekte) van eten is ze nu al die verloren jaren aan het inhalen. En hoe!!
  Ik weet niet wat ze als eerste zou bakken, maar ik vermoed dat ze elk recept in het boek zou uitproberen!

 5. Avatar

  Dit is een fantastisch boek! Ik heb er nog niet daadwerkelijk uit gebakken, maar het is al een heerlijk boek om door te lezen. Leuke actie! Daar ga je iemand (drie iemanden zelfs) heel blij mij maken. 🙂

 6. Avatar

  Ik vind het brood van Robèrt zo verschrikkelijk lekker, dat wil ik wel iedere dag eten. Als ik het zelf bak moet dat lukken.
  Het abdij brood vind ik helemaal top, ik weet niet of dat in het boek staat, maar dat zou ik als eerste gaan bakken.

 7. Avatar

  ik heul nieuwschierig ben naar Robert z’n technieken, tip, ingrediënten en passie voor het bakken!
  Ben al lekker bezig met broodbakker maar ben er nog niet helemaal:) Misschien toch handig om tijdens het bakken een bubblicious in m’n mond te stoppen….

  Wat ik als eerste zou bakken? …weet natuurlijk niet wat er allemaal in het boek staat☺️ vast wel een heerlijke, toepasselijke paasstol.
  Kan niet wachten…

 8. Avatar

  Ik zou graag het boek willen winnen! Ik ben gek op brood, vooral vers brood! Ik weet nog als mijn moeder brood bakte vroeger en je kwam als kind thuis van school, die heerlijk broodgeur die je dan tegemoet kwam, ik werd daar als kind zo blij van. Die blijdschap wil ik mijn kinderen ook meegeven, wanneer ze thuis komen van school en de geur van vers brood komt ze tegemoet. En hun lievelings brood/broodjes staan warm op tafel op ze te wachten…
  Het eerste wat ik ga bakken, ik ga samen met de kinderen het boek doornemen, en hun eerst laten kiezen welk brood mama gaat bakken voor ze! En daarna volgt de rest van het boek..:-)

 9. Avatar

  Al een tijdje proberen mijn moeder en ik een lekker donker brood te bakken, met noten erin, tot nu toe is het brood elke keer niet helemaal perfect. Daarom zou ik graag dit boek willen winnen, zodat ik haar kan verrassen met een heerlijk vers gebakken brood.

 10. Avatar

  Ik zou heel blij worden met dit Meesterlijke boek omdat ik nog nooit brood heb gebakken én het me zo leuk lijkt. Ik begin natuurlijk met het makkelijkste recept en ga dit dan “opbouwen” en dan natuurlijk mooie foto’s van maken en delen om iedereen te inspireren. Succes met je actie Simone!

 11. Avatar

  Zo leuk! Ik zou heel graag goed brood willen leren bakken! Dit boek kan mij hier vast goed bij helpen, ik zou dan beginnen met een heerlijk focacciabrood of rozijnenbolletjes of toch zuurdesem brood? Lastig hoor is het allemaal zo leuk en lekker!

 12. Avatar

  Aangezien ik heel graag brood bak, zou dit boek een mooie aanvulling zijn op mijn verzameling broodbak boeken. Wat er als eerste gebakken wordt, weet ik niet. Zou er eerst eens goed voor gaan zitten om te kijken wat er allemaal voor lekkers in staat.
  Leuk actie Simone, succes! 🙂

 13. Avatar

  Ik zou graag mijn eigen broodbakactiviteiten willen uitbreiden. Dan is een boek van de meesterbakker natuurlijk onmisbaar.
  Wat ik als eerste zou maken? Ik zou beginnen met een simpel brood om feeling te krijgen met zijn recepten.

 14. Avatar

  Mijn bakt graag brood, alleen wil het toch vaak niet lukken.
  Ik hoop dat als ik win mijn man er een groot plezier mee kan doen.
  En wat als eerste te bakken? Geen idee, in ieder geval een lekker brood die dan een keer gaat lukken.

 15. Avatar

  Wat n leuke winactie. Ik ben normaal vooral van taarten en koekjes bakken, maar de geur van versgebakken brood is hemels. Tot nu toe echter nooit aan gewaagd. Ik zou graag n lekker zuurdesembrood willen maken of focaccia. Duimen dus!

 16. Avatar

  Hallo Simone, Een vraag staat er glutevrij recepten in het boek.
  Wij hebben een kleindochter die glutevrij moet eten. Het zal leuk zijn als er glutevrij recepten in staat. Zelf hou ik van zelf gebakken brood, maar het is zo leuk dat ik ook voor haar brood kon bakken, want het is al zo duur al die glutevrij producten te kopen. Ik zou best dat boek willen winnen. Maar geluk zit in een klein hoekje.

 17. Avatar

  Ik wil dit boek heel graag winnen. Ben eind vorig jaar begonnen met brood bakken dankzij het boek van Levine en het gaat steeds beter. Alleen nog niet zo goed dat ik zelf mijn eigen recepten kan verzinnen 😉 Ik hoop dat in dit boek een recept voor ciabatta staat, die zou ik heel graag eens zelf willen proberen te maken en dat zou dan ook het eerste recept zijn wat ik uit zou proberen.

 18. Avatar

  ik heb nog geen kookboek met louter broodrecepten! Nou ja wat stom! Goede reden om voor dit boek een plaatsje te reserveren in de kast. Als eerste zou ik graag een krentenbrood willen bakken. Pure nostalgie omdat mijn moeder dit altijd maakte met Kerst en Pasen en andere feestdagen. Dikke lik roomboter erop, en genieten!

 19. Avatar

  Ik ben langzaamaan wat aan het experimenteren met brood bakken, maar loop tegen hetzelfde aan als jij. TIjd. Maar als ik eens een dag echt thuis ben vind ik het zo leuk om te doen. Dit boek lijkt me lekker laagdrempelig en daar zou ik graag mee aan de slag gaan. Ik weet natuurlijk nog niet wat ik als eerste zou maken, want ik heb het boek nog niet gezien, maar ik denk dat er genoeg lekkere dingen in staan.

 20. Avatar

  Ik heb al heel wat brood gebakken ondertussen, maar uit ieder boek leer je nieuwe dingen (en broodbakboeken heb je nooit genoeg:) ) En omdat ik alles bak wat hier in huis gegeten wordt, heb ik genoeg gelegenheid om van alles te proberen. Ik zou beginnen met iets basics te bakken; bijv. krenten/rozijnenbollen (die zullen er vast wel in staan) en dan een recept met speciale granen (bijv. iets met quinoa), omdat ik daar nog niet veel ervaring mee heb. Kom maar op met dat boek!

 21. Avatar

  Wat een leuke actie. En waarom ik zou willen winnen, hetzelfde als de meeste, omdat brood bakken zo leuk is. Maar ik kom helaas vaak niet verder dan standaard wit of bruinbrood. Dus een boek met alleen maar broodrecepten zou een uitkomst zijn!

 22. Avatar

  Ohh, wat zou ik dit boek ontzettend graag willen winnen. Ik heb het boek al meerdere keren bij de boekhandel zien liggen maarja, je kan (helaas) niet altijd alles kopen wat maar los en vast zit 😉 Wat ik als eerste zou maken is de focaccia. Dat ziet er op de foto zo verrukkelijk uit dat je zou willen dat je het zo van de bladzijde af zou kunnen halen en op kunnen eten.

 23. Avatar

  De reden dat ik dit boek wil winnen is omdat ik compleet kansloos ben in de keuken. Ik ben absoluut geen keuken princes! Doordat ik het afgelopen jaar veel in de lappenmand heb gezeten, ben ik me zeer bewust geworden dat goede voeding belangrijk voor je is! Dus ik ben van plan om eindelijk meer de keuken in te gaan! En ik hou van brood! Heel erg en er gaat niets boven de geur van zelf gebakken brood. Dus ik wil graag een brood bakken, gewoon een bruine boterham! En zo mijn huis heerlijk laten ruiken en tegen iedereen kunnen opscheppen dat ik mijn eigen brood bak!

 24. Avatar

  Dit lijkt me een mooi basisboek om te hebben. Ik bak weleens foccacia, naanbrood of bijvoorbeeld een opgerold brood met vulling, maar ik heb eigenlijk nog nooit eens echt normaal brood gebakken. Ik zou dus graag willen beginnen met de basis en die goed onder de knie krijgen. Een goed gerezen wit- of volkorenbrood met dikke korst dus die alleen nog wat roomboter nodig heeft… hmm 🙂

 25. Avatar

  Leuk! Kende hem totaal niet voordat hij bij HHB kwam, maar wat een leuke vent zeg! Ben benieuwd wat er allemaal in het boek staat; misschien een lekker recept voor krentenbollen wat ik als eerste zou maken!

 26. Avatar

  Hoi Simone,
  Waarom? Omdat taarten bakken mij (bijna) altijd lukt maar een gewoon witbrood maar niet. Van wie kan ik het beter leren dan de meester boulanger?
  Wat als eerste? Witbrood dus, of toch het zuurdesembrood of de Winston die ik me herinner van HHB? Had de dag inderdaad maar 48 uur…..
  groet,
  Daniëlle

 27. Avatar

  Een prachtig boek, wat natuurlijk heel graag mijn kant op wil komen. Wat voor brood ik graag als eerste wil bakken weet ik niet. Weet niet wat er allemaal in staat. Maar stokbrood of kleine broodjes etc.

 28. Avatar

  Ik en brood bakken, tja.. Veel verder dan broodhaasjes met de Pasen bakken ben ik nog niet gekomen. Maar ik kan ze inmiddels wel heel erg lekker maken hoor. Dat is het denk ik met brood: goed aan het recept houden en veel oefenen. Ik zou daarom willen beginnen met een makkelijk volkorenbroodje en focaccia. Lijkt mij heerlijk. En dan steeds een stapje uitgebreider en luxer totdat ik de hele paastafel kan vullen? Yum!

 29. Avatar

  ik hoop dat het boek graag mijn kant op wil komen. Wat ik als eerste ga bakken weet ik niet. Als ik weet wat er in staat kan ik pas kiezen.

 30. Avatar

  Allereerst staat dit boek nog op m’n verlanglijstje,maar sinds kort ben ik zelf beginnen brood bakken en vind het fantastisch om er een eigen toets aan toe te voegen,maar ik krijg het nog niet voldoende luchtig..vandaar dat dit boek op m’n verlanglijstje staat om wat tips op te doen. Graag zou ik zelf een echt lekker vers en krokant Franse baguette kunnen maken dus zal dit waarschijnlijk een van de eerste broden zijn die ik zal bakken.
  Groetjes

 31. Avatar

  Ik ben een enorme fan van kookboeken met mooie foto’s en daarom zou ik het boek graag willen winnen. De foto’s in dit boek vind ik prachtig. Als ik win ga ik eerst een tijdje van de foto’s genieten en dan begin ik met een makkelijk recept. 😉

 32. Avatar

  Wat zou ik het fijn vinden als ik het boek zou winnen! Als eerste zou ik een heerlijk speltbrood bakken met pitten en zaden erin. Mmmm…..

 33. Avatar

  Waarom? Omdat ik graag brood wil bakken maar het niet durf. Het liefst wil ik kneeddeeg maken omdat je er zo fijn je agressie in kwijt kunt.

 34. Avatar

  Ik heb nog nooit brood gebakken, schandalig hè. Door mijn buurvrouw Esmee gaat er al een culinaire wereld voor mij open. Ik heb al een aantal dingen van haar blog geprobeerd en zo wordt mijn wereldje steeds wat groter op dit vlak. Zij wees mij op Simone haar blog. En nu dus deze actie. Als ik het boek zou krijgen dan zou ik een brood willen maken wat grof is met veel zaden. Mmmm en als Esmee het graag zou willen hebben zou ik het aan haar geven voor al haar Hulp na mijn operatie.

 35. Avatar

  Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik eigenlijk nog nooit zelf brood gebakken heb, en omdat ik de brood-bak-aflevering van ‘Heel Holland bakt’ altijd watertandend doorkom met het voornemen dit toch echt zelf ook eens te doen.

  Het eerst zou ik willen proberen een zuurdesembrood te maken, dat heb ik al zo vaak bedacht maar elke keer klinkt het me toch wat te lastig. Met dit boek moet het vast lukken 🙂

 36. Avatar

  Ik heb nog nooit brood gebakken, dus het wordt tijd om dat eens te gaan doen! Het ruikt dan ook zo lekker in huis! Ik vind tijgerbrood erg lekker, dus dat zou ik als eerst willen maken, of lekkere bolletjes.

 37. Avatar

  Wat zou ik supergraag het boek winnen !!!
  Heb al veel broden gebakken, maar zou mijn techniek graag willen verbeteren. En wat is nu een betere manier dan het te leren verbeteren van zo’n held als Robert.
  Ook hoop ik ooit een lekker glutenvrij brood te maken voor mijn nichtje, want dat is me helaas tot nu toe nog niet echt gelukt.
  Fingers crossed

 38. Avatar

  Vorige week mijn eerste foccacia gebakken naar een recept van Levine. Wat was ik trots! Dat smaakt echt naar meer. Een verse tijgerwit met zo’n knapperige korst dat zou ik graag eens zelf maken. Staat die misschien in het boek van Robert van Beckhoven?

 39. Avatar

  Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik in de gewone supermarkten geen echt lekker brood kan vinden, hoewel ik dol ben op brood. Als eerste zou ik een breekbrood bakken. Heerlijk om te eten en ideaal voor de feestdagen.

 40. Avatar

  Ik zou dit boek graag willen winnen omdat mijn broodjes steeds mislukken…te flauw, te klef, te hard…ondanks de vele keren uitleg van mijn lieve broer uit Kopenhagen, die volgens de Deense traditie elke dag zijn eigen brood bakt!
  En wat ik als eerste zou bakken?….gewoon een eenvoudig brood, dat lijkt me al heerlijk! 🙂

 41. Avatar

  Ik heb altijd al een keertje zelf zuurdesembrood willen maken en heb gehoord dat er hierover een recept in staat, dus dit brood zou ik zeker als eerste bakken als ik het boek in mijn handen zou krijgen 🙂

 42. Avatar

  Ik zou graag het boek winnen, omdat ik dan gezellig samen met m’n moeder en zussie een broodmaaltijd kan maken voor de hele familie!
  Niks gezelliger als samen eten met zelfgemaakte recepten en daarbij hoort ook lekker zelf gebakken brood!!
  Ik zou graag verschillende zoete en ‘gewone’ broden willen bakken.. Lekker.

 43. Avatar

  Ik vind het heerlijk om brood met mijn kleuter en peuter te bakken. Zij vinden het heerlijk om het deeg te kneden en te snoepen van het deeg (ja, ik weet ook niet wat ze daar lekker aan vinden). Het eerste wat ik zal maken zal een lekker bruin brood zijn.

 44. Avatar

  Ik hou ontzettend van bakken, maar nu bak ik vooral zoete dingen. Koekjes, cakes, taarten. Erg leuk en lekker, maar ook redelijk ongezond. Om toch te kunnen blijven bakken ben ik me sinds kort aan het verdiepen in het bakken in brood. Maar echt lekker wordt het nog niet. Als eerste zou ik weer terug naar de basis willen gaan, een volkorenbrood is dan ook het eerste wat ik ga maken

 45. Avatar

  Ooh ik zou heel graag dit mooie boek winnen. Het staat al lang op mijn. Verlanglijstje. Ik ben een echte baking fan met een iedere dag langer wordende to bake list. Ik vind bakken heerlijk. Niets leuker dan een huis dat ruikt naar vers gebakken brood! Wij gaan nooit naar de bakker, want ik bak al ons brood zelf, elke keer iets anders. Ik hou wel van speciale broden dus dit boek zou ideaal zijn. Ook heb ik nog nooit met desem gewerkt en ik denk dat dit boek de ideale begeleiding daar voor is. Op naar mijn eerste baguette!

 46. Avatar

  Dit lijkt me zo’n geweldig boek! Natuurlijk zou ik het graag winnen 😉

  En tja, wat ik dan als eerste ga bakken? Ik denk dat ik gewoon de kinderen laat kiezen!

 47. Avatar

  Wat zou dat een mooi paascadeau zijn! Ik zou het boek heel graag winnen. Een jaar geleden ben ik veel bezig geweest met het bakken van brood. Helaas niet met het gewenste resultaat. Vaak was het te compact waardoor het niet echt lekker was. Na een heel aantal keer de moed maar opgegeven. Dit boek maakt we wel weer enthousiast om het weer te gaan proberen. En dan dit keer goed. Met de beschrijvingen van Robert moet dat toch lukken! Heel graag zou ik willen leren bakken met Spelt. Ook zuurdesem lijkt me een geweldige techniek om te beheersen! Ik hoop de eerst volgende feestdag mijn eigen vers gebakken brood op tafel te kunnen zetten!

 48. Avatar

  Wij bakken nu thuis best wel regelmatig zelf brood, bijvoorbeeld zongedroogde tomaat met ui brood (zo lekker dat je geen beleg meer nodig hebt!). Het is alleen lastig om leuke en haalbare recepten te vinden, ik hoop enorm veel inspiratie en tips uit dit boek te halen!
  Ik hoop dat er spannende recepten met groente, kruiden en specerijen in het boek staan, die zou ik als eerste willen proberen!

 49. Avatar

  Vroeger, thuis bij mijn ouders, bakten we brood. Mijn moeder kon dat goed en had er geduld voor. De sfeer er omheen, de geur, het was bijzonder. Het lange wachten werd altijd beloond. Ik zou het geweldig vinden om, aan de hand van dit boek, het nostalgische gevoel weer terug te halen. Als eerste zou ik een bruin passiebrood bakken. Gewoon, omdat ik er al mijn passie in zou leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!