Overstappen van Blogger naar WordPress

canstockphoto15460636-e1387964187642

Er komt wellicht een moment dat je besluit dat Blogger niet langer aan jouw wensen en eisen voldoet en dat je wilt overstappen naar WordPress.

We hebben het hier niet over het opzetten van een nieuw blog in WordPress. Voor dit artikel gaan we er vanuit dat je dat stuk al hebt gedaan. We gaan dit nog stap voor stap bespreken. We gaan het hier hebben over de – relatief eenvoudige – taak van het omzetten van al je blogposts, foto’s en comments van Blogger naar WordPress.

Het eerste dat je moet doen is inloggen op je Blogger account. Selecteer hier het blog dat je wilt overzetten en ga dan naar settings/other.

Helemaal bovenin zie je de optie export blog. Klik hierop en je hebt in ieder geval een backup gemaakt van je blog en dat is nu in een xml bestand opgeslagen in je download folder met de datum van vandaag.

Exportblogger1

exportblogger2

Log vervolgens in op je nieuwe wordpress blog. Je komt binnen op je dashboard. Hier ga je naar Tools/import. Je wordt nu gepresenteerd met een lijst van blog platforms. Kies voor blogger. Je wordt nu direct doorgezet naar een plugin info scherm. Installeer de plugin en ga verder.
Er wordt gevraagd of je verbinding met Google wilt maken. Keur goed dat wordpress jouw blogger account mag benaderen.

exportblogger4

exportblogger3

Heb je meerdere blogs in blogger dan wordt je nu gepresenteerd met een lijstje van die blogs, het aantal posts dat je er hebt staan en de import knop. Kies het blog dat je wilt importeren en klik op import. Afhankelijk van het aantal posts dat je op blogger hebt, zal dit kort of lang duren maar zodra alles geïmporteerd is zul je de posts zien staan bij je post overzicht. Check nu je blog en je berichten staan allemaal op zijn plek.

exportblogger6

Een aantal dingen om op te letten:
1. Je moet de nieuwste versie van blogger gebruiken om dit te doen werken via de plugin
2. Als je een ouder blog hebt en heel veel post, foto’s en dergelijke dan kan het zijn dat er een limiet is aan het aantal mb dat je per keer kunt importeren. Op het moment dat je dan wilt gaan importeren krijg je een ‘fatal error’ die er ongeveer zo uit zal zien “Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted” Het totale aantal wat je kunt importeren heeft te maken met de php limiet die jouw host heeft ingesteld. Het is dus verstandig om van tevoren even contact op te nemen met je host om te checken hoe het met je limiet zit.

Is je bestand te groot dan zul je het xml file moeten onderverdelen in verschillende stukjes en het in gedeeltes moeten uploaden. Je kunt dit doen door gebruik te maken van een programma, maar in sommige gevallen kun je het xml file ook uploaden via je ftp server en aan je hosting vragen of zij het bestand willen uploaden. In alle gevallen is het verstandig om van te voren even contact te hebben en te vragen wat de beste optie is.

exportblogger7

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Bedankt voor de uitleg. Het gaat bij mij om een Blogger blog met ruim 7700 berichten en 2200 comments. De plugin van wordpress.org waarmee men berichten kan importeren is supertraag! Na 15 uur zit ik nog niet eens op 5% van het geheel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *