Category

Other stuff

Other stuff

Blogvakantie!

Adempauze De komende weken is het hier wat rustiger. Ik neem even een blogvakantie. Niet alleen omdat we ook daadwerkelijk op vakantie gaan, maar omdat het soms gewoon goed is om even te stoppen en afstand te nemen. In de vier jaar dat Simone’s Kitchen nu bestaat is er geen enkele stop geweest. Ja soms een paar dagen misschien maar dat was het dan wel.

Read more
Cover Heerlijke chaos
Other stuff

Heerlijke chaos – win een gesigneerd exemplaar!

Ik ben jarig en trakteer! Ik ben jarig vandaag… Eigenlijk heel niet leuk. Ouder worden is stom. Oud zijn nog stommer… 🙂 Maar als je jarig bent trakteer je en dus is vandaag het uitgelezen moment om een exemplaar van Heerlijke Chaos (dat is mijn kookboek voor diegenen die dat nog niet weten) te verloten. Gesigneerd als je dat wilt (of ongesigneerd als je dat liever wilt)

Read more
Other stuff

Happy Holidays!

Hele fijne feestdagen! Ik denk niet dat er nog veel mensen hier langs komen vandaag, of misschien nog even om te checken of ze alles voor een recept in huis hebben.. 🙂 Want het is een drukte van belang geweest de afgelopen dagen! De favorieten waren mijn cranberrysaus (en terecht!) en het makkelijkste dessert voor de kerst.

Read more
Other stuff

Even voorstellen – Annemieke

Een nieuwe naam bij Simone’s Kitchen, dat vraagt natuurlijk om een korte introductie. Aangenaam, ik ben Annemieke en in mijn bio op Twitter en Instagram omschrijf ik mezelf als volgt: ‘Gezondheidswetenschapper met passie voor communicatie en journalistiek. En niet te vergeten eten! Dol op theater, sporten, reizen, strand en Utrecht.‘ De afgelopen jaren heb ik gewerkt op de redactie van Gezondheidsnet.nl – een site met heel veel informatie over gezondheid, ziekten, psyche, eten en bewegen…

Read more
Lunch met Donal Skehan | simoneskitchen.nl
Boek reviews, Other stuff

Boekreview: VERS en lunch met Donal Skehan

Eerlijk is eerlijk: de meeste mensen aan wie ik enthousiast vertelde dat ik een lunch had met Donal Skehan keken me een beetje glazig aan…. “Donal…wie?” was zo’n beetje de standaard reactie. Ik ‘kende’ Donal al een tijdje en precies wanneer ik voor het eerst van hem hoorde weet ik niet meer maar het is een tijdje terug. Je kent hem misschien van zijn programma met de Italiaanse nonna’s op 24Kitchen (Grandma’s Boy) of van…

Read more
Boeklancering heerlijke chaos | simoneskitchen.nl
Other stuff

Het is officieel: Heerlijke Chaos boeklancering

Heel even was het spannend of het boek er wel op tijd zou zijn. Op tijd voor onze vakantie bedoel ik dan, want de oorspronkelijke planning was begin september dus wij hadden heel blij voor eind september een vakantie geboekt. Bleek een en ander wat vertraagd en ineens was de datum 30 september…. Gelukkig lukte het allemaal nog net, want ja, ik ben natuurlijk niet noodzakelijk voor de boeklancering op zich, maar als je een…

Read more
Restaurant Niven | simoneskitchen.nl
Events, Other stuff, Restaurant review

Eten bij Niven en de vernieuwde restaurantweek

Restaurantweek van 29 september tot 9 oktober Het is weer tijd voor de jaarlijkse restaurantweek. Maar dit keer is het concept veranderd. En gelukkig ook mag ik wel zeggen, want in voorgaande jaren heb ik wisselende ervaringen gehad met de restaurantweek. Het menu vond ik vaak matig interessant en een keuze was er niet. Om de restaurantweek weer interessant te maken voor zowel gast als voor de restaurants is besloten om de deelname exclusiever te…

Read more
Nieuw!, Other stuff

Hij is er!!

Een beetje een rare week is het wel, maar hij is er!!! Je hebt het wellicht al op facebook voorbij zien komen maar ik denk ik laat het hier ook nog even snel weten.. Gisteren het allereerste exemplaar van Heerlijke Chaos opgehaald. En hoe maf is het dan om je eigen boek ineens in handen te hebben, maar ik ben er zooooo blij mee. Het is echt mooi geworden. Lekker groot boek en de foto’s…

Read more
Other stuff

Winactie: Cooking up a tribute!

Cooking up a tribute Uren kan ik kijken naar documentaires, films of tv series waarin wordt gekookt. Dat gaat best ver: ik vind een film al leuk als er een chef de hoofdrol speelt… Kun je raden wat mijn favoriete “feel-good” movies zijn? (Chef en No reservations) en nu met Netflix zitten we regelmatig een paar fijne aflevering van Mind of a chef of een andere serie te kijken.

Read more
Events, Nederland, Other stuff, Reizen

Beach Food Festival Texel: Eerste editie 2016

Nee, op Texel was ik nog niet eerder geweest, maar als je een uitnodiging krijgt om een kijkje te nemen bij de allereerste editie van het Beach Food Festival dan zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. Samen met mede-foodies Betty, Lianne, Danique en Justine togen we naar Texel. Tom en ik waren wat eerder dan de rest dus we hadden alle tijd om op ons gemak even rond te kijken, in te checken in…

Read more
Events, Other stuff

Beach Food festival Texel – 29-30 juli

Het is zomer! Ik hou er van. Het seizoen van de food festivals. Lekker slenteren langs eettentjes, beetje luisteren naar muziek, hapje, drankje en in het algemeen lekker van het (hopelijk) mooie weer genieten. In de praktijk ga ik dan uiteindelijk eigenlijk nog te weinig naar de evenemenen want ja tijd is ook altijd wel een dingetje. Dus dit jaar heb ik dat gewoon wat beter aangepakt en er een aantal in de agenda neergezet….

Read more
Cover Heerlijke chaos
Nieuw!, Other stuff

Heerlijke chaos – de cover!

Jaaaaaa, daar is ie dan!! De cover van mijn eigenste eigen boek! Je hebt hem misschien al ergens voorbij zien komen op facebook of instagram of twitter (haha) maar ik moest hem hier natuurlijk ook nog delen. Ik ben er superblij mee. Het bedenken van de titel had nog wel wat voeten in de aarde want ja, best belangrijk voor een kookboek. Maar uiteindelijk ben ik er erg blij mee. De mooie vormgeving is gedaan…

Read more
Events, Other stuff

Hoera! Simone’s Kitchen is drie geworden en jij bepaalt de prijs!

De winnaar is uit de hoge hoed getrokken en de gelukkige is Vivian van Stay Alive and Cooking…! Ze heeft al een mail ontvangen. Comments op deze post zijn nu gesloten Gefeliciteerd met mezelf vandaag. Drie jaar is Simone’s Kitchen vandaag geworden. Dat brengt mijn totale blog-leven op 8 jaar. Wow… Best een tijd als je erover nadenkt. Ik heb best even zitten denken wat ik nou voor leuks zou doen met mijn driejarige blog-birthday,…

Read more
Basis, Recepten, Video

Video: Jim laat zien hoe je een roodbaars fileert

Sommige dingen moet je aan de experts overlaten en vis fileren is daar nou een typisch voorbeeld van. Niet dat ik het helemaal niet kan, maar zeker niet goed genoeg om iemand anders in een filmpje uit te leggen hoe dat nou moet. Het toeval wil dat Tom op de vrijdagmarkt op het Minervaplein in Amsterdam naast Vis van Henry staat en Jim daar fileert als een pro. Tom maakt dit filmpje waarin Jim een…

Read more