20140209-MH2A5120

Zoals beloofd zou ik nog iets meer vertellen over onze lunch bij Ron’s Gastrobar waar we mijn verjaardag hebben gevierd afgelopen zondag. Het was niet de eerste keer dat we daar kwamen in het nieuwe restaurant van Ron Blaauw en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn. De eerste keer was tijdens de zomer en we konden lekker buiten zitten. Zondag was het koud en regenachtig en donker en dus duidelijk geen dag voor een buiten terras. En de tent was afgeladen! (op de foto nog niet dat moge duidelijk zijn. haha)

Eerste gerecht was coquille tartaar met parmezaanse creme
Eerste gerecht was coquille tartaar met parmezaanse creme

Het concept is vrij eenvoudig. Alle gerechten zijn 15 euro per stuk en het zijn kleine gerechtjes dus een diner zal misschien uit drie bordjes bestaan en een lunch zoals wij hadden uit twee borden. Een aantal van de gerechten heeft een supplement prijs zoals mijn eerste gerecht de coquille met parmezaanse creme. Topper trouwens dus als je ook gaat, dat is een aanrader! Tom had als eerste gerecht de longhaas met patatas bravas.

Longhaas met patatas bravas
Longhaas met patatas bravas

Mijn tweede gerecht was de wagyu burger en ik eindigde met een dessert van het citroentaartje… Zoooo lekker. Tom sloeg dessert over en had als tweede gerecht de spareribs, die inderdaad ook erg lekker waren.

20140209-MH2A5134

Maar ik denk ook niet dat er veel gerechten zijn die niet lekker zijn bij Ron, dus in die zijn kan er weinig fout gaan. Ron is ook bezig met een nieuw restaurant in de Pijp die als het goed is begin april open gaat en luistert naar de naam The Fat Dog. Hotdogs en champagne… Ik ben echt heel benieuwd en uiteraard zullen we ook dat weer gaan uitproberen!

20140209-MH2A5141

Ron’s Gastrobar

Sophialaan 55 hs
1075 BP Amsterdam
+31 (0)20 49 61 943

Delen is fijn!