Van de week was het in het nieuws: Nederland blijft massaal thuis dit jaar. Gedeeltelijk ongetwijfeld omdat er weinig tot niet gevlogen wordt, alle grenzen dicht zijn en je op een afstand van 1,5 meter van elkaar niet zo bijster veel opties hebt. Maar is dat zo? Wat is er nog mogelijk als het gaat om vakantie? En als je aangewezen bent op vakantie in je eigen achtertuin, wat kun je daar nog allemaal doen? 🙂

Op vakantie in eigen achtertuin

Tover je achtertuin om in een magische achtertuin

Ga aan de slag met lampjes, lampionnen, glaasjes die je op kunt hangen met een waxinelichtje erin. Je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt natuurlijk. Gebruik alles wat je voor handen hebt en tover je achtertuin om tot magisch wonderland.

Doe een waterballon pinata

Je hebt het vast wel eens gezien: de pinata waarbij iemand een pop aan een boom of ander ding hangt en dat met een stuk kapot slaat. Al dan niet geblinddoekt. Maak je eigen pinata maar dan met waterballonnen! Superleuk om te doen op een warme zomerdag met de kinderen of de hele familie.

Bouw een zwembad met balen hooi

Ok, deze vergt even wat creativiteit maar het wordt weer een warme zomer als ik het goed heb begrepen. Dus hoe leuk is het als je een tijdelijk zwembad in je achtertuin kunt bouwen? Vooropgesteld natuurlijk dat je de ruimte hebt, want dat heb je wel nodig met dit evenement. Gebruik de hooibalen om een ruimte te creeren. Bijvoorbeeld een vierkant met twee balen hooi op elkaar. Bekleed dit vervolgens met waterdicht dik plastic en vullen maar met water! O zorg wel dat je rondom de balen een stevig touw of iets gebruikt om alles bij elkaar te houden. Anders wordt het een waterballet in plaats van een zwembad. Heerlijk voor de kids om in te spelen en net even wat steviger dan een plastic zwembadje.

Op vakantie in eigen achtertuin - bbq

Wordt een barbecue pitmaster

Of hoe noemen ze dat tegenwoordig? Dit is natuurlijk de gelegenheid om flink te experimenteren met de barbecue. Als het weer kan en mag dan nodig je wat vrienden uit voor een geweldig barbecue feest. Als je dan toch vakantie in je eigen achtertuin moet vieren dan kun je het er maar beter gezellig maken. En smakelijk.

Maak een mini vlindertuintje

Vlinders houden van overrijp fruit. Hoe leuk is het om in een zonnig hoekje van de tuin een klein – liefst een beetje op hoogte – vlindertuintje te maken. Zet er rondom wat planten waar vlinders van houden en leg wat overrijp fruit op een bord of plateautje. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat het ook andere insecten aantrekt. Op wespen in je tuin zit je misschien niet te wachten, dus probeer het even uit.

Kat met vlinder op neus - op vakantie in eigen achtertuin

Bouw een indianentent met takken en snel groeiende klimplanten

Natuurlijk is het handig als je een beetje ruimte hebt in je achtertuin voor dit soort dingen, maar zet een rij met lange takken neer in de vorm van een tipi. Laat hier een aantal snelgroeiende klimmers tegenaan groeien en voor je er erg in hebt heb je een heuse tipi. Vergeet niet om een opening te laten als je er ook nog in wilt kunnen zitten! 🙂

Chillen in de achtertuin

Chill….

Het zijn natuurlijk maar een paar ideetjes en waarschijnlijk denk je nu; ja leuk maar ik wil gewoon op reis. En dat snap ik helemaal. Maar ja, uiteindelijk is de realiteit nu even anders dus laten we er het beste van maken. Gewoon lekker chillen in je achtertuin met mooi weer is ook niet heel vervelend tenslotte.

Ondanks alles een goede zomer!

O en als het weer kan; Map of Joy heeft ook allerlei leuke tips om op vakantie in eigen land te gaan zoals hier de 12 leukste vakantieadresjes op Texel!

Delen is fijn!